Настільна холодильна вітрина – незамінне обладнання для торгових точок та закладів громадського харчування. Основна особливість цього типу техніки полягає у можливості участі у маркетинговій кампанії. Крім функціонального завдання, обладнання може використовуватися як елемент дизайну та для демонстрації продукції. Від звичайних холодильників вітрини відрізняються відсутністю функцій миттєвої та глибокої заморозки.
Характеристики настільних холодильних вітрин
Усі представлені у продажу моделі можна розділити на дві групи:
- універсальні – використовуються для зберігання та демонстрації страв, що реалізуються у торгових точках та закладах громадського харчування;
- спеціалізовані - підходять для зберігання певних груп продукції.
Принципова відмінність між цими двома типами полягає у способі завантаження товарів. Окремі моделі передбачають можливість підключення виносного холоду. Щоб не помилитися з вибором, насамперед необхідно вивчити страви, які виставлятимуться. На невеликих торгових точках найчастіше працюють із змішаними типами продукції.
Однією з основних показників є тип системи охолодження. Динамічний принцип має на увазі подачу холоду за допомогою вентилятора. Прохолодне повітря поширюється всередині вітрини, але не рівномірно розподіляється. Через вплив вентилятора продукти можуть обвітрюватися. Основною особливістю статичного охолодження є рівномірний розподіл холоду. Вибір системи охолодження залежить від категорії продуктів.
Відмінні сторони обладнання:
- можливість демонструвати продукцію в різних модифікаціях – завдяки прямим та вигнутим склам товар показується у вигідному світлі;
- збереження свіжості страви тривалий час;
- величезне розмаїття моделей, що відрізняються за розмірами та комплектацією, числом гастроємностей, функціональним особливостям тощо;
- одночасно місткість та компактність робочої камери завдяки полицям, розташованим усередині.
Робоча температура встановлюється персоналом, після чого регулюється працівниками закладу чи торгової точки.
Вибір настільної холодильної системи
Для невеликих торгових точок оптимальним вибором будуть пристрої із різними режимами температури та додатковими функціями. Такі системи можуть оснащуватися як вбудованими, і виносними компресорами. Останні використовуються переважно у супермаркетах. Це пов'язано з тим, що з установки системи з виносним холодом знадобиться окреме приміщення, відповідно, виникає необхідність монтажних робіт.
Є два види температурного режиму:
- Середньотемпературний. Таке обладнання використовується для зберігання незаморожених продуктів. До цієї групи входять готові салати, ковбасна продукція, напівфабрикати.
- Низькотемпературні. Такі пристрої використовуються для показу та зберігання заморожених продуктів харчування.
Настільна холодильна вітрина має бути компактною, це основна вимога. Крім того, бажано, щоб робоча камера обладнання була місткою. Оскільки апарат буде розташований на барній стійці або прилавку, він використовується як вітрина. Настільні моделі задають тон оформлення приміщення, на відміну настінних. Такий агрегат є елементом дизайну, тому його виконання відіграє важливу роль.
Виробники обладнання пропонують великий вибір конфігурацій та форм. У продажу можна знайти вітрини із модулями різної довжини. Для виготовлення агрегатів застосовуються різні фактурні матеріали, колірне оздоблення. Обладнання може оснащуватися вбудованим підсвічуванням.
Виробники пропонують одно- та дворівневі моделі, а також системи, призначені для демонстрації гастрономічних продуктів. Ці пристрої оснащуються ємностями, які залежить від габаритів техніки. Залежно від моделі та конструкції, скло може бути зсувним або відкидним. Це забезпечує більш зручну експлуатацію та безперешкодний доступ до миття та обробки техніки. Скло, як правило, закруглене, за рахунок чого покупцю забезпечується гарний огляд.
Після того як ви визначитеся з функціональним призначенням і можливостями техніки, що цікавлять, необхідно:
- визначити виробника;
- вибрати модель;
- ознайомитись із відгуками.
Це важливо, оскільки саме відгуки реальних покупців можуть багато що сказати про те, як за фактом працює обладнання. Крім того, важливу роль відіграє доставка техніки. Скло в холодильних вітринах досить крихке, тому транспортування повинне здійснюватися з використанням авто, у яких є відповідні кріплення. Перевезення здійснюється у вертикальному положенні.
Поради щодо експлуатації вітрин
Професійне холодильне обладнання потребує регулярного огляду та промивання конденсату. Це потрібно робити не менше одного разу на місяць. Після отримання товару необхідно почекати щонайменше п'ять годин, як включити пристрій у мережу і активувати його роботу. Ресурс експлуатації обладнання залежить від ряду факторів, серед яких вологість у приміщенні. Не ставте вітрину впритул до стіни, щоб не порушити роботу системи вентиляції і не допустити перегріву двигуна. Встановлення обладнання здійснюється з урахуванням правил, вказаних у сервісному посібнику.
У торговій точці має бути заземлення, яке захистить персонал і відвідувачів від струму. До обслуговування холодильних систем допускається лише персонал, який пройшов інструктаж. Ресурс експлуатації вітрин у середньому варіюється в районі 3-5 років, але за правильної та своєчасної профілактики він може бути значно більшим.
Наші переваги
Причини зробити замовлення у нас:
- Висока якість. Вся техніка сертифікована та відповідає міжнародним вимогам та стандартам. На обладнання надається гарантія.
- Доставка. Відправлення техніки здійснюється у всі регіони України.
- Професійний підхід. Ми допоможемо з вибором обладнання, спираючись на вимоги та бюджет клієнта.
- Лояльні ціни. Ми працюємо з провідними виробниками кухонного обладнання та не переплачуємо посередникам.
Постійним та оптовим клієнтам пропонуються особливі умови співробітництва. Щоб отримати безкоштовну консультацію, зв'яжіться з нашим менеджером.