Сервіс
Ремонт ресторанного обладнання
Комплексне обслуговування, яке компанія «Система 4» (Київ) надає своїм клієнтам, включає технічне обслуговування, гарантійний та післягарантійний ремонт теплового, холодильного, електромеханічного, посудомийного та іншого обладнання для професійних кухонь закладів громадського харчування. Якість і оперативність ремонту та обслуговування будь-яких видів ресторанного обладнання в нашій компанії гарантовані. Вартість ремонту кухонного обладнання залежить від характеру несправності та виду кухонного обладнання, що вийшло з ладу.
Компанія "Система 4" виконує такі види ремонту та сервісного обслуговування ресторанного обладнання:
- Сервісне обслуговування та ремонт холодильного обладнання
- Діагностика несправностей холодильного обладнання
- Ремонт теплового обладнання для ресторанів і фастфуду
- Діагностика теплового кухонного обладнання
- Ремонт пароконвектоматів і конвекційних печей
- Ремонт електромеханічного обладнання
- Ремонт посудомийних машин
- Підключення (встановлення) ресторанного обладнання
Сервісне обслуговування та ремонт холодильного обладнання
Для ефективної роботи холодильного обладнання необхідно періодично проводити його сервісне обслуговування. Сервісне обслуговування холодильного обладнання включає періодичне техобслуговування і ремонт холодильних агрегатів, а також ремонт холодильних камер, вітрин і професійних холодильників, ремонт іншого холодильного обладнання. Найчастіше необхідно проводити чистку конденсатора (див. рис. нижче):
Чистка конденсатора холодильного блоку
До чистки: конденсатор покритий товстим шаром пилу та бруду
Після чистки: конденсатор — як новенький
Сервісне обслуговування та ремонт льодогенераторів може включати чистку системи подачі води, регенерацію (відновлення) фільтра-пом’якшувача води. Сервісне обслуговування холодильного та морозильного шафи зазвичай передбачає заміну гумових ущільнювачів дверей, ручки дверей, сальника та інших дрібних деталей. Іноді може знадобитися також заміна холодоагенту в холодильному контурі.
Заміна розширювального клапана і трубок холодильного контуру
Старий клапан, зношені трубки
Новий клапан, нові трубки
Фахівці нашої компанії можуть виконати ремонт холодильного та морозильного шафи, ремонт вітрини з виносним агрегатом, ремонт вітрини з вбудованим агрегатом та іншого холодильного обладнання. До особливо складних робіт належить ремонт обладнання для шокової заморозки — шокфризерів та бластчилерів. Подібне обладнання коштує дорого, а фахівців, здатних кваліфіковано проводити його обслуговування і ремонт, не так багато. Тим не менш, компанія «Система 4» надає і таку послугу.
рис. Заміна холодоагенту
рис. Запаювання холодильного контуру
Рис. Діагностика електроніки холодильного шафи
Діагностика несправностей холодильного обладнання
Визначити несправності у роботі холодильного обладнання можна і самостійно, але краще довірити це професіоналу. Ознаками різних поломок і несправностей можуть бути сторонні шуми під час роботи, зменшення потужності або нездатність забезпечити заявлену в документації продуктивність, обмерзання випарника тощо. У такому випадку вам потрібно викликати кваліфікованого холодильника, який знайде причину несправності й усуне її.
Під час діагностики холодильного обладнання інженер перевіряє:
- Цілісність та працездатність холодильного контуру, наявність пошкоджень на поверхні трубок
- Роботу терморегулювального клапана
- Чистоту та наявність пошкоджень конденсатора
- Наявність вологи в холодильному контурі
- Справність електроніки
- Кріплення дверей, щільність її прилягання
- Щільність прилягання ущільнювачів
- Стан піддонів, у які стікає волога
- Стан різьбових з'єднань
Компанія «Система 4» виконує ремонт і техобслуговування холодильного обладнання таких брендів як Polair, Hicold, Liebherr, Sagi та багатьох інших:
|
|
|
|
|
|
|
||
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ремонт теплового обладнання для ресторанів і фастфуду
Компанія «Система4» також виконує ремонт професійних плит, варильних котлів, автоклавних котлів, жарових поверхонь, ремонт грилів, жарових шаф, професійних сковорід (у тому числі перекидних сковорід), фритюрниць та іншого теплового обладнання. Ремонт теплового обладнання для фастфуду також входить до переліку наших послуг. Під час обслуговування та ремонту теплового обладнання виконуються такі роботи:
- Заміна регулювальних комплектуючих – ручок, регуляторів, клавіш, регуляторів потужності,
- Заміна прокладок і ущільнювачів дверей та висувних шаф
- Заміна ТЕНів (електричних нагрівальних елементів) та конфорок
- Заміна мастила
- Заміна і мастило обертових і рухомих компонентів – ножів, валів, підшипників, шестерень, шківів
- Заміна знімних частин – решіток, форсунок, огороджень, термометрів
- Заміна та відновлення контакторів, термостатів, електромагнітних пускачів, стабілізаторів (вирівнювачів) напруги тощо
- Відновлення форми погнутих і деформованих частин
- Діагностика і ремонт електрики, перевірка та виправлення заземлення, усунення струмів витоку
- Ремонт електроніки, відновлення проводки, заміна вилок, сигнальних і контрольних лампочок, перемикачів
- Перепрограмування блоку керування
Рис. Ремонт електропроводки
Ми виконуємо:
- ремонт жарових шаф
- ремонт пекарських шаф
- ремонт варильних шаф
- ремонт жарових поверхонь
- ремонт грилів
- ремонт грилів-саламандр
- ремонт розстоєчних шаф
- ремонт контактних грилів
- ремонт грилів josper
- ремонт кавомашин
- ремонт мармітів
- ремонт харчоварильних котлів
- ремонт фритюрниць
- ремонт теплових ліній (модульних ліній)
- ремонт електроплит (професійних плит)
- технічне обслуговування електроплит (професійних плит)
Серед брендів, обладнання яких ми ремонтуємо – Bertos, Electrolux, Technoinox, Skycold, Fagor, Jeju, Fimar, Sirman, Angelo Po, Jeju, Roller Grill та інші.
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
Діагностика теплового кухонного обладнання
Ознаками поломок і несправностей теплового обладнання є нерівномірне прожарювання (жарових поверхонь), підвищена тепловіддача, неможливість нагрівальних поверхонь досягти необхідної температури тощо. Крім того, таке обладнання як теплові та жарові шафи, плити й мікрохвильові печі починає працювати некоректно навіть при порушенні герметичності закривання дверцят. Виявити подібні несправності можна і самостійно, але ми рекомендуємо періодично проводити огляд і техобслуговування теплового обладнання, що дозволить виявити всі несправності ще до того, як вони почнуть критично впливати на його роботу.
Ремонт пароконвектоматів і конвекційних печей
Пароконвектомат — це універсальне теплове обладнання, яке поєднує дві технології обробки їжі – за допомогою пари та конвекції. Це дозволяє готувати продукти в найрізноманітніших режимах. Пароконвектомат у ресторані може замінити одразу кілька видів теплового обладнання та методів термічної обробки – приготування на парі, смаження, бланшування тощо. Несправності пароконвектомата – це зазвичай поломка соленоїдного клапана бойлера, поломка ТЕНів бойлера, термостата або регулятора потужності. Виходять з ладу також вентилятори (лопаті) конвекції або мотор конвекції. У бойлері пароконвектомата та на ТЕНах можуть утворюватися сольові відкладення, якщо вода надто жорстка. У такому випадку необхідно провести декальцинацію – механічне або хімічне очищення бойлера і ТЕНів.
Рис. Ремонт пароконвектомата
Періодично необхідно змінювати ущільнювальну гуму дверцят, інакше порушується герметичність камери пароконвектомата і вона не зможе підтримувати необхідні режими приготування страв. У газового пароконвектомата, крім того, засмічуються пальники і їх потрібно періодично прочищати, а також налаштовувати. Для безперебійної роботи газового пароконвектомата також необхідне налаштування систем змішування газу та газ-контролю. Іноді може знадобитися ремонт систем розпалу (заміна електронного запалювання), а якщо потрібно змінити тип газу – заміна форсунок. Ми виконуємо ремонт пароконвектоматів і ремонт конвекційних печей Unox, Angelo Po, Piron, а також ремонт бойлерних пароконвектоматів Rational, Convotherm. Деякі компанії, наприклад, Electrolux, випускають як бойлерні, так і інжекторні моделі. Ми також постачаємо комплектуючі та запчастини до пароконвектоматів Unox, Rational, Convotherm, Angelo Po, Piron, Electrolux та інших брендів.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ремонт електромеханічного кухонного обладнання
Наша компанія надає такі послуги з гарантійного та післягарантійного обслуговування електромеханічного обладнання:
- Діагностика і ремонт слайсерів
- Заточування слайсера (ножа слайсера)
- Діагностика і ремонт м’ясорубок
- Заточування ножів і решіток промислових м’ясорубок (шліфування ножа та решітки м’ясорубки)
- Діагностика і ремонт міксерів
- Діагностика і ремонт тісторозкаток
- Діагностика і ремонт тістомісів
- Діагностика і ремонт іншого механічного обладнання
рис. Діагностика та огляд слайсера
Діагностика передбачає огляд, перевірку комплектації, стану проводки та кріплень. У процесі цього можуть бути виявлені механічні пошкодження ріжучих частин (ножів), порушення заземлення.
рис. Ремонт слайсера
рис. Заточування ножа слайсера
Огляд внутрішньої конструкції допомагає виявити стан мастила, контактів електропроводки та плавких елементів. Зношені або несправні комплектуючі замінюються новими, а якщо необхідної запчастини не буде в наявності, її замовлення та отримання не займе багато часу.
рис. Запчастини для професійної м’ясорубки (Київ)
рис. Ніж м’ясорубки до заточування та після
рис. Решітка м’ясорубки до заточування та після
Ми ремонтуємо електромеханічне обладнання наступних брендів:
|
|
|
|
Ремонт посудомийних машин
Наша компанія виконує діагностику та ремонт посудомийного обладнання наступних типів:
- ремонт стаканомийних машин
- ремонт машин для миття інвентарю (котломийні машини)
- ремонт посудомийних машин з фронтальним завантаженням
- ремонт посудомийних машин купольного типу
- ремонт посудомийних машин конвеєрного типу
- ремонт посудомийних машин тунельного типу
рис. Діагностика посудомийного обладнання
Ми виконуємо ремонт посудомийних машин таких брендів:
|
|
|
|
|
Підключення (встановлення) ресторанного обладнання
Наші фахівці також надають послуги з встановлення обладнання для ресторанів:
- Підключення холодильної або морозильної шафи
- Підключення холодильного обладнання (шафа, стіл, гірка, бонета) до централізованої системи холодопостачання (підключення до холодильного центру)
- Підключення льодогенератора
- Підключення пароконвектомата
- Підключення конвекційної печі (конвектомата)
- Підключення іншого ресторанного обладнання
рис. Підключення льодогенератора до водопостачання