пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Підігрівачі посуду: конструкція, види, виробники

plate warmer

Вважається, що подавати страви до столу потрібно в посуді певної температури. Тоді вони довго залишаються гарячими та повністю зберігають свої смакові якості. Нагріти посуд до необхідної температури допоможе спеціальний пристрій - підігрівач чашок, тарілок та чайних ложок.

Конструкція

Підігрівач посуду (dish warmer, plate warmer, cup warmer) – теплове обладнання для кафе, барів, ресторанів, фастфуду у вигляді невеликої шафи, ящика або підставки, куди для нагрівання завантажуються чашки, тарілки та чайні ложки. Нагрівання повітря забезпечують вбудовані теплонагрівачі (ТЕНи). Діапазон робочих температур підігрівачів лежить у межах від 30 до 110 °С. Рівень температури регулюється термостатом. Корпус підігрівачів виконується із нержавіючої сталі або алюмінію.

Види підігрівачів посуду

Підігрівачі посуду ділять на великі групи залежно від їх місткості.

- Побутові підігрівачі посуду для домашнього використання. Мають невисоку місткість (до 20 тарілок). Можуть мати кілька додаткових функцій, таких як розморожування продуктів та приготування опари (заготівлі для дріжджового кислого тіста). Найдосконаліші моделі обладнані таймером. Побутові підігрівачі посуду часто вбудовують в іншу кухонну техніку, наприклад, духові шафи. Вбудована техніка дозволяє одночасно готувати їжу та підігрівати для неї тарілки.
- Підігрівачі посуду для професійних кухонь . Їхня місткість вища - від 20 до 60 і більше тарілок. Шафи для підігріву посуду мають регульовані ніжки та полиці, а також сигнальну лампу. Деякі мають магнітний замок.

Крім того, підігрівачі посуду класифікують за призначенням на:

- Підігрівачі для тарілок . Застосовуються на кухні або безпосередньо в торговому залі ресторану або кафе. Можуть мати вигляд невеликого буфета чи шафи, а також підставки.
- Підігрівачі для чашок . Вони бувають двох типів – у вигляді невеликої шафи і з основою, що обертається. У моделей з основою, що обертається, є відділення для чашок, в які їх складають чарками. Іноді вони комплектуються кількома ємностями, що знімаються для чайних ложечок.

Переваги підігрівачів посуду

  1. підігрівач забезпечує оптимальні температурні умови для сервірування та подачі готових страв та напоїв. Кава, розлита в нагріті чашки, має неповторний аромат, омлет у теплих тарілках довше зберігає свою легкість і пишність, а рис не підсихає по краях.
  2. весь посуд у підігрівачах прогрівається рівномірно, незалежно від того, в якій частині пристрою він знаходиться
  3. підігрівачі посуду дозволяють зберігати готові страви у гарячому стані протягом певного часу. Така їжа набагато корисніша, ніж та, що розігрівалася після свого остигання.
  4. підігрівачі їжі прості в експлуатації та обслуговуванні, легко миються та не вимагають спеціальних навичок для роботи з ними.
  5. практично всі підігрівачі посуду мають компактні розміри і добре впишуться навіть у маленьку кухню.
  6. всі підігрівачі посуду виготовляються із харчової сталі відповідно до європейських норм якості та безпеки.
  7. підігрівач їжі необхідний кожному закладу швидкого харчування із гарною репутацією. Він дозволить створити максимальну атмосферу комфорту Ваших клієнтів.

Вибір місця, підключення та використання підігрівачів посуду

  • Підігрівач посуду не можна встановлювати поблизу джерела відкритого полум'я, електропечей або інших джерел тепла. Не варто ставити підігрівач на легкозаймисту, вологу або мокру поверхню.
  • Перед першим використанням корпус пристрою та його внутрішню поверхню слід дбайливо протерти м'якою вологою ганчірочкою зі щадним засобом для чищення. Після цього все обережно просушують.
  • У підігрівач можна поміщати лише чисті та сухі чашки та тарілки. Їх складають перевернутими до спеціальних відділень. Весь посуд залишатиметься теплим до тих пір, поки працює підігрівач.

Виробники підігрівачів посуду

Сьогодні підігрівачі посуду робить не так багато компаній. Серед них – німецька компанія Bartscher (Барчер) та французька Roller Grill (Роллер гриль).

Табл. Найбільш популярні моделі підігрівачів для посуду

Модель

Виробник

Країна
виробника

Призначення
(тарілки/чашки)

Потужність,
кВт

вага, кг

Підігрівач для посуду Bartscher 103.068

Bartscher
Барчер

Німеччина

чашки

0, 14

11,6

Підігрівач для посуду Bartscher 103.067

чашки

0, 2

7

Підігрівач для посуду Bartscher А120.812

тарілки

0, 3

3

Підігрівач для посуду Bartscher 103.122

тарілки

1, 2

49

Підігрівач для посуду Bartscher 103.063

тарілки

0, 75

33

Підігрівач для посуду Bartscher 103.064

тарілки

0,4

24

Підігрівач для посуду Bartscher 103.069

тарілки

0,6

21, 6

Підігрівач для посуду Roller Grill RELAIS

Roller Grill
Роллер Гриль

Франція

тарілки

0,6

30

Огляд підготовлений компанією «Система 4»