пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Марміт - Обладнання Для Ресторанів

Мармити для підігріву Марміт – професійне теплове обладнання для підприємств громадського харчування. Марміти призначені для короткочасного підтримання готових страв у нагрітому стані.

Існує безліч різновидів мармітів. Найбільш популярними на сьогоднішній день є настільні марміти. Вони компактні та зручні. Одним із різновидів мармітів є чафінг-діш (chafing dish). Вони дуже широко застосовуються для організації шведських столів, використовуються на банкетах та фуршетах. У таких мармітах можна зберігати як випічку, так і каші, гарніри, і другі страви.

Чафіндіші

Chafing dish, як правило, має прямокутну форму і вміщує в себе вставку-контейнер гастронормованих розмірів (GN1/1, GN1/2, GN1/3). Ці марміти виготовляються з хромованої нержавіючої сталі або полірованої нержавіючої сталі.

Нагрів у чафін-діш (chafing dish) здійснюється методом парової лазні. Тобто, нагрівання та підтримання потрібної температури відбуваються за допомогою води, що підігрівається герметично закритими ТЕНами. Залежно від моделі підігрів здійснюється або від електромережі, або за допомогою пальників. Причому останній спосіб дуже зручний, в першу чергу, для кейтерінгу, оскільки не вимагає електормережі. Як паливо для маримтів використовується сухий спирт або спеціальний гель, який можна придбати або в комплекті з маритом або окремо.

Усі марміти обов'язково мають кришки. Причому конструкції кришок дуже різноманітні. Кришка марміту може бути як повністю знімається, так і відкидається. Прямокутна кришка, що знімається, з ручкою в центрі - це найдешевший, але одночасно і найнезручніший варіант: адже такі кришки доводиться відкладати убік, а значить для цього потрібно передбачити вільне місце.

Крім того, не кожен відвідувач ускладнить себе поверненням цієї кришки на місце, що призведе до охолодження та завітрювання їжі. Тому більш зручними і практичними вважаються моделі з кришками типу Roll Top, що відкидаються: ці кришки мають напівкруглу форму і відкидаються на 180°. Така конструкція зручніша як для відвідувачів, так і для обслуговуючого персоналу, тому що полегшує доступ до контейнерів та їх заміну.

Чафінг-діші, як правило, розташовуються на столах у ряд по кілька штук. Перед кожним мармітом слід поставити табличку з назвою страви, що знаходиться всередині, щоб відвідувачам не доводилося постійно відкривати кришку, щоб побачити вміст.

марміти для перших страв Супниці (марміти для других страв)

Поряд із настільними мармітами прямокутної форми для других страв, використовуються і марміти для супів. Мармити для супів можуть бути як з електричним підігрівом, так і з пальниками. Мармити для перших страв зазвичай мають круглу форму та кілька режимів підігріву (якщо це електричний марміт).

Такі марміти-супниці можуть бути різних кольорів, крім того, вони можуть бути стилізовані під глиняні горщики. Марміт-супниця підходить як для традиційних супів, так і для супів-пюре. Крім того, такі марміти можуть використовуватись для роздачі рідких каш. Готові страви в них не підгоряють завдяки використанню методу парової лазні в конструкції марміту.

Крім настільних, існують ще стаціонарні марміти для підлоги, вони зазвичай є частиною лінії роздачі і застосовуються в їдальнях.