Hoshizaki – провідний виробник комерційного обладнання для кухні та громадського харчування.
Hoshizaki здобула міжнародне визнання за інновації в кухонному устаткуванні для підприємств громадського харчування. Завдяки 70-річному досвіду роботи вони навчилися оперативно реагувати на зміни ринків та створювати холодильне обладнання та льодогенератори за найсучаснішими технологіями.
Hoshizaki включає льодогенератори для виробництва кубічного льоду від «Естра маленького» (6гр) до масивного «Подовженого куба» (240гр). Льодогенератори виробляють лід найнезвичайнішої форми: сфери, зірки, серця, циліндр, півмісяць та гранульований лід. Лід-півмісяць – найінноваційніший і найуніверсальніший лід у портфелі. Гранульований лід представлений різною густиною: від менш щільних пластівців до дуже щільних наггетів. Такі форми льоду використовуються найкращими бартендерами та виробниками напоїв та продуктів харчування світу.
Хошизаки піклується не лише про своїх клієнтів, а й про довкілля. Спеціально для цього розроблено “Еко план”, довгострокову програму боротьби з глобальним потеплінням та сертифікацію ISO 14001 для повторного використання обладнання.
Hoshizaki America INC, з головним офісом в Пічтрі Сіті, Джорджія, і на другому виробничому об'єкті в Гріффіні, штат Джорджія, працюють одні з найбільш автоматизованих виробничі потужності в галузі. Використовуючи найсучасніші технології, кожен агрегат Hoshizaki проходить випробування на кожному заводі та проходить суворі випробування на якість
Наслідуючи приклад глобальної компанії, Hoshizaki Europe BV розробила льодогенератори "Emerald Class" з використанням природного хладогенту. Для всіх споживачів, небайдужих до якості, Hoshizaki представляє перший і найвагоміший інгредієнт у будь-якому напою – лід.
Hoshizaki – провідний виробник комерційного обладнання для кухні та громадського харчування. І, поєднавшись зі спеціалістом з холодильної техніки Gram Commercial, ми об'єднали пишність японського інжинірингу та інтелект датського дизайну. Наш асортимент тепер включає розширену лінійку обладнання для кухні та громадського харчування, включаючи льодогенератори, диспенсери, холодильники, морозильні камери та суші.
Комерційні льодогенератори необхідні практично будь-якого підприємства громадського харчування, ресторанного чи готельного бізнесу. Устаткування для виробництва льоду гарантує, що чистий, свіжий та заморожений лід постійно готується протягом дня, тому в ньому можна зберігати продукти охолодженими під час транспортування або прохолодні напої.
Льодогенератор – це професійне обладнання, яке допомагає у створенні технічного чи харчового льоду за допомогою морської чи прісної води. Кінцевий продукт може бути виконаний у вигляді лусочок, кубиків, кристалів або плит.
Підприємства громадського харчування широко застосовують льодогенератори у своїй роботі для виробництва льоду, який згодом додається до страв чи напоїв, використовується для подачі на стіл та зберігання продуктів.
Льодогенератори відрізняються також за типом охолодження: водяний або повітряний. Перевага водяного ( Water cooling) апарату полягає в кількох пунктах:
- найкраща в порівнянні з повітрям теплопровідність дозволяє швидше проводити охолодження, що зменшує енергоспоживання;
- не потрібно регулярного очищення конденсатора;
- для безперебійного функціонування апарату між його корпусом та стіною або іншим обладнанням можна не передбачати вільний простір.
Але й присутні недоліки, такі як, погана якість води та нестабільний тиск несприятливо позначається на продуктивності апарату, а також цей льодогенератор коштує дорожче "повітряного аналога".
Моделі з повітряним охолодженням конденсатора ( Air cooling) мають також переваги, такі як:
- монтаж проходить швидше та простіше, оскільки не потрібно робити додаткового підключення до водопровідної мережі;
- нижча вартість.
Недоліки цього льодогенератора в тому, що апарат не можна вбудовувати в барні стійки, щільно присувати до стіни, оскільки необхідно передбачити доступ повітря для того, щоб здійснити конвекцію.
Невеликі льодогенератори, що використовуються в барах та ресторанах, найчастіше вбудовуються у барну стійку. Тут найбільш популярні моделі з водяним охолодженням конденсатора, які не вимагають наявності навколо вільного простору. Саме цим компактним апаратам найчастіше віддається перевага у закладах, де є дефіцит площ. Якщо під барною стійкою не виявиться необхідного місця для доступу повітря до решітки конденсатора, моделі з повітряним типом охолодження будуть працювати набагато повільніше. У разі встановлення таких льодогенераторів для вільного припливу повітря до вентилятора необхідно передбачити простір.
Принцип роботи залежить від очікуваної форми льоду. Якщо йдеться про льоду у формі кубика, то він повинен поступово наморожуватися на випарнику і лише після досягнення певного розміру потрапити до відділу накопичувача. А ось для утворення лускатого льоду наморожування проходить у кілька шарів, причому лід повинен періодично зрізатися скребком (процес зазвичай відбувається автоматично).
За принципом роботи льодогенератори класифікують на розсільні та компресорні. У першому випадку вода розташовується в окремій формі, де холодоагент, тобто циркулюючий розсіл, і заморожується. Але такий спосіб має найменше поширення. Другий тип пристроїв працює за принципом наморожування льоду безпосередньо на поверхню випарника.
Моделі заливного типу не вимагають підключення до водопроводу та каналізації – холодну питну воду просто наливають у спеціальну ємність. Оскільки продуктивність таких машин невисока (15-20 кг льоду за добу), вони ідеально підійдуть для невеликих кафе та барів.
Льодогенератори випускаються як з окремо встановлюваними накопичувачами, необхідними для збереження льоду, так і у вигляді конструкцій з вбудованими бункерами для створення запасу готового продукту.
Для компактного малопотужного апарату потрібно придбати спеціальні пересувні термоізольовані накопичувачі для зберігання готового льоду – біни (bin), у яких зручно переміщати продукт виробничими приміщеннями. Існують одинарні підкатні біни Roller Bin ємністю 70 кг та свдоєні Double Roller Bin, розраховані на 140кг. Також можна створити запас льоду, використовуючи низькотемпературну холодильну шафу .
Серед професійних моделей середнього розміру можна порекомендувати Hoshizaki KM-35A. Цей компактний автономний льодогенератор, що створює надзвичайно універсальний прозорий півмісяць.
Льодогенератори Хошизаки – це вишуканість, універсальність, якість, що притягує погляд. Різноманітність виготовлення різного виду льоду робить цей бренд неперевершеним.
Льодогенератори, залежно від серії, цього бренду відрізняються своєю вишуканістю та оригінальністю, які виробляють лід різних форм та використовуються на професійних кухнях ресторанів, у барах та притягують погляд своєю красою. Різноманітність виготовлення унікального виду льоду робить цей бренд неперевершеним і затребуваним.
Льодогенератори Hoshizaki створені спеціально для виробництва льоду гігієнічно чистого. У основі виробництва лежить технологія, що скорочує частоту планового технічного обслуговування.
Лід відіграє ключову роль у коктейлях та інших преміальних напоях. Він важливий не скільки для надання ідеальної температури напою, скільки для підтримки потрібної температури завдяки повільному таненню льоду.
Вода, яка потрапляє в напій, має бути абсолютно чистою та несмачною. Вода, яка заморожується в льодогенераторах Hoshizaki, значно чистіша (менше 1 мг розчинених мінералів води на 1л розтаянного льоду) води, яка подається в льодогенератор для заморожування.
Коли йдеться про преміальні напої, тоді кількість та форма льоду відіграють вирішальну роль. Кубики, гранульований лід, лусчастий лід, півмісяць або сферичний лід допомагають міксологам та бартендерам досягти ідеального розміру.
Форма льоду може бути різною: це і нестандартні кубики, і універсальні гранули, і циліндри, лусочки, а також крига у формі серця, зірки та сфери.
Наприклад, у барах для приготування коктейлів, де важливий естетично привабливий вид шматочків льоду та їх прозорість, віддають перевагу формі кубиків, циліндрів або конусів, а гранули та лусочки зручні на виробництві тому, що у них корисна площа охолодження більша.
Представляємо Вашій увазі серії льодогенераторів Хошизаки та типи льоду, які вони виготовляють.
Типи льоду Хошизаки.
Серія КМ - По лумісяць.
Професійний льодогенератор Hoshizaki KM-125A - компактний автономний льодогенератор, який створює надзвичайно універсальний прозорий півмісяць.
Використання льоду з півмісяцем простягається від безпроблемної подачі безалкогольних напоїв після змішування для різноманітних застосувань, таких як транспортування риби, викладення та показ риби на вітрині і навіть лазерна терапія.
Машини серії KM (KMD) виробляють чистий серповидний лід. Унікальна форма виготовлена зсередини назовні з внутрішньою температурою -4°C.
Лід, що виготовляється, є кристально чистим, оскільки для їх виробництва використовується тільки найчистіші молекули води і запатентований випарник компанії Hoshizaki.
Використання льоду у формі півмісяця тягнеться від безалкогольних порцій безалкогольних напоїв після змішування до різноманітних застосувань, таких як транспортування риби, показ пляшок та риби і навіть лазеротерапія.
Він ідеально підходить для закладів, що швидко продаються, таких як нічні клуби, спортивні та розважальні заходи.
Серія IM (Куб, великий куб, циліндр).
Професійний льодогенератор Hoshizaki IM-100NE-HC – це автономний кубічний льодогенератор Hoshizaki, який є частиною унікального асортименту кубиків. Кожен цикл льоду виробляється з прісною водою, забезпечуючи лише найвищу якість льоду. Куби легко розпізнаються за його чіткою формою, чіткістю і повільно тануть при взаємодії з рідиною. Це особливо важливо для льоду, який використовується в преміальних напоях, таких як коктейлі, оскільки він захищає цілісність та аромат напою.
Також льодогенератори Hoshizaki IM-65NE-C виробляють лід, що має форму циліндра з отвором усередині (трохи схожий на склянку). Пальчиковий лід при тій же масі, що і лід у кубиках, має більшу поверхню теплообміну - відповідно і процес охолодження напою відбувається швидше.
Пальчиковий лід використовується в барах і ресторанах для приготування коктейлів та інших напоїв. Особливо добре підходить для лонг-дринків.
Виробляють лід у формі пірамідки. За вагою пірамідка набагато менша за кубик (від 5-7 г). Такий лід дуже швидко розчиняється, швидко охолоджує напій та найбільш поширений у фаст-фудах.
Крім того, крига підходить для шипучих напоїв.
Багато хто думає, що тріщини, які видно на кубиках льоду Хошизаки це результат неякісної роботи льодогенераторa. Насправді – ні. Насамперед, відфільтрована вода надходить у спеціальні осередки. Далі відбувається зниження температури до -20 -30 ° C, де кубики льоду зазнають величезного тиску, що робить його компактним. Внаслідок чого утворюються невеликі тріщини. Називають це мармуровим ефектом або характером льоду.
Серія FM (луска, гранула).
Професійний льодогенератор Hoshizaki FM-1800ALKE-N-SB ( Hoshizaki FM-80KE-HCN) - це модульні та автономні виробники льоду, які є екологічно чистими та енергоефективними. Вони виробляють лід типу Flake та Nugget. Льодогенератори створюють пластівці льоду, які часто використовуються для виробництва риби, свіжих продуктів та напоїв у пляшках.
У медичній області луската лід також використовується для транспортування органів. Використовуючи найефективніший процес виробництва льоду через унікальну систему шнеків, витрата води дорівнює виробництву льоду. Ця модель налаштована з нашими ящиками для зберігання.
Основна характеристика льоду це запобігання морозному опіку при показі або виробництві свіжої риби. Крім цього лід використовують на м'ясопереробних підприємствах для запобігання нагріванню фаршу в процесі приготування та в хлібопекарській промисловості для охолодження тіста.
Найефективніший процес виробництва льоду через унікальну систему шнеків, витрата води дорівнює виробництву льоду . Використовує всю воду, подану в машину, тому витрата води дорівнює виробництву льоду. Шнек виконаний із подвійної загартованої нержавіючої сталі.
Луска лід особливо широко використовується для зберігання риби, наповнення готового продукту становить 70% льоду і 30% води. У сучасних європейських та американських супермаркетах охолоджені продукти викладаються на подвійний шар льоду в гранулах та лусочках. Лід у лусочках - переохолоджений, його температура від -0...-7°С, він ефективно та швидко заморожує продукт. Товщина лусочок регулюється в діапазоні від 1 до 2 мм: лусочки 1 мм популярні м'ясопереробної промисловості, лусочки 2 мм - у рибній.
Гранульований лід має температуру -0,5°З розміри шматочків-гранул приблизно 5-10 мм. Велика поверхня зіткнення з продуктом, що охолоджується, дозволяє давати швидкий і інтенсивний морозильний ефект. Лід легко поєднується з продукцією і щільно обволікає її.
Спеціальна серія IM (сфера, зірка, серце, довгий куб).
Унікальна система виготовлення кубиків льоду забезпечує використання прісної води для кожного циклу, гарантуючи лише найвищу якість льоду. Компанія Хошизакі підготувала спеціальні льодогенератори, які створюють унікальний лід різної форми та призначені для коктейль-барів. Це спеціальна лінія відноситься до серії IM.
Льодогенератор Hoshizaki IM-65NE-Q (з повітряним охолодженням) є одним з унікальних льодогенераторів спеціального типу які створюють ідеальну кулю , спеціально для міксологів і коктейль-барів, які люблять відрізнятися і додавати до коктейлю лід такої форми, що відрізняються унікальністю крижаних форм з правильним.
Льодогенератор Hoshizaki IM-65NE-S виробляє лід у формі зірки , створений спеціально для міксологів та коктейль-барів, які люблять диференціюватися та доповнюють повний коктейльний досвід унікальністю форм льоду, не виключаючи при цьому мету правильного охолодження напою з мінімальним розведенням. Досі є частиною системи кубикового льоду, прісна вода використовується для кожного циклу, забезпечуючи тільки найвищу якість льоду.
Льодогенератор Hoshizaki IM-65NE-H виробляє лід у формі серця , призначений для міксологів та коктейль-барів, які люблять виділятися та доповнюють повний коктейльний досвід унікальністю форм льоду, не виключаючи при цьому мету правильного охолодження напою з мінімальним розведенням.
Автономний льодогенератор Hoshizaki IM-65NE-LM103 з повітряним охолодженням виробляє довгі кубики льоду (48 x 58 x 103 мм), призначені для міксологів і коктейль-барів, які люблять виділятися і доповнюють повний коктейльний досвід унікальністю формльда. з мінімальним розведенням. Унікальна система виготовлення льоду з автоматичним циклом полоскання. Після кожного нова партія льоду, водосховище зливає та наповнює прісною водою.
Не обійтися без красивого шматкового льоду при приготуванні коктейлів і прохолодних напоїв. Неможливо уявити освіжаючий смузі, традиційний молочний коктейль, брутальний віскі, мохіто або колу без красивих заморожених кубиків. Дуже ефектно виглядає на святковому столі шампанське у спеціальному відерці , наповненому льодом.
Використовують його для прикраси, а також сервірування столу. З цілісних шматків льоду вирізують фігурки. Крижану крихту застосовують для оформлення деяких салатів (наприклад, гранатовий салат або салат із морепродуктами).
Лід з льодогенератора ,льододробилки беруть пластиковим совком. Не можна брати лід руками, склянкою чи келихом. Коктейльний лід, приготований у льодогенераторі, льододробилці або млині поміщають у кулер, контейнер для льоду або цебро для льоду. Брати лід з них можна щипцями , ложкою для льоду або металевим совком.