пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Що таке прес для гамбургерів та як його вибрати

Що таке прес для гамбургерів та як його вибрати

Прес для гамбургерів - простий за конструкцією і легкий у використанні пристрій з однією або декількома ємностями для формування котлети. Необхідно, щоб приготувати бургер точно за рецептом і надати йому потрібної форми. Для приготування м'ясо спочатку подрібнюють, потім додають сіль, приправи до смаку і закладають у ємність приладу. Заготівля обсмажується та перетворюється на сендвіч.

Гамбургер - улюблена багатьма страва, що відрізняється широкою різноманітністю рецептів. Основним інгредієнтом у більшості його варіацій є м'ясна котлета - її роблять із курячого, яловичого, свинячого фаршу. Найскладніше надати їй характерної форми і обсмажити так, щоб вона мала особливий смак, аромат. Звичайний продукт для такої мети не підійде.

Прес для гамбургерів: принцип роботи

Механічний апарат формування котлет функціонує дуже просто. У його конструкції є чаші, рівні по діаметру готовим булочкам, що використовуються для бургерів. Також він оснащується спеціальними кришками – при натисканні на ручку вони притискають фарш зверху, формуючи м'ясну заготовку. Користувачеві потрібно лише посмажити її після того, як вона набуде необхідної форми.

Одна з головних особливостей пристрою – його не потрібно підключати до електрики. Механізм для притискання працює з допомогою фізичного зусилля. З його допомогою заготівлі для обсмажування робляться дуже швидко. Спочатку ємність застеляється харчовою плівкою, потім туди закладається підготовлений фарш. Його треба заздалегідь поділити на порційні шматки.

Немає необхідності надавати шматку подрібненого сирого м'яса певну форму. Досить просто покласти її — з рештою впорається прилад. Зверху укладається другий шматок плівки, і ручка повертається. Притискання відбувається автоматично. Готовий виріб можна одразу обсмажити або заморозити, щоб приготувати пізніше.

Працювати з пресом дуже легко, з цим впорається будь-яка людина. Спеціальних навичок попереднього навчання не потрібно. Завдяки такому пристрої готове блюдо виглядає привабливо, має правильну, чітку форму. Усі моделі пресів для гамбургерів відрізняються високою продуктивністю. Це оптимальний варіант для бургерної, бістро, ресторану чи кафе, де готують такі страви періодично чи у великих кількостях постійно.

Готова котлета легко видаляється з форми разом із підкладкою. Її розмір залежить від діаметра ємності – зазвичай 100 або 130 мм. Так, за допомогою приладу легко зробити багато заготовок однакового розміру та ваги. Цей апарат дозволить заощадити на персоналі.

Призначення преса для гамбургерів

Прилад призначений для виготовлення котлет правильної круглої форми - надалі їх додають у бургери, гамбургери, чизбургери. Прес необхідний будь-якому закладу громадського харчування. Завдяки йому легко урізноманітнити меню, додавши туди кілька популярних смачних страв швидкого приготування. Бургери робляться за простим рецептом, подобаються дітям та дорослим.

Деякі моделі відрізняються ширшим функціоналом. Їх можна використовувати не лише для гамбургерів. М'ясні заготівлі, одержувані з допомогою, застосовуються і для приготування біфштексів, тефтелей. Фарш, оброблюваний шляхом пресування, не ушкоджується, його структура залишається цілісною.

Прес особливо необхідний закладам громадського харчування, де бургер — одна з основних страв. Тут обслуговувати відвідувачів потрібно швидко, тому часу на ручне формування кожної котлетки не залишається. За наявності автоматичного пристрою кухня працюватиме як конвеєр. Ще зручніше зробити заготовки заздалегідь, щоб заморозити та обсмажити, коли буде потрібно.

Переваги преса для бургерів

Найсмачніша страва виходить, якщо приготувати котлету за класичним рецептом – лише фарш, сіль та приправи, без додаткових інгредієнтів. А використання преса дасть будь-якому закладу громадського харчування багато переваг:

  • одержання акуратних заготовок потрібної товщини. Пристрій підходить і для домашнього застосування - воно особливо сподобається охочим блиснути своїми кулінарними навичками;
  • швидке формування котлетки. Вручну це робиться довго, автоматично – за пару хвилин. Так, не потрібно багато часу, щоб приготувати порції їжі для компанії. Бувають і подвійні преси для більшої продуктивності;
  • отримання гарної, апетитної страви, навіть при обсмажуванні на простій сковороді. У багатьох закладах використовують прилади з рельєфними поверхнями – вони імітують смужки грилю;
  • зручність. Матеріал преса – сталевий сплав, до якого не прилипає фарш. Дістати заготовку буде просто, якщо попередньо змочити ємність водою.

Завдяки оптимальній формі та товщині, заготовки обсмажуються швидко та рівномірно. Усередині не лишається сирих місць.

Як вибрати прес для гамбургерів

Перед придбанням пристрою для виготовлення котлет слід звертати увагу на такі параметри:

  • матеріал виробництва. Кращою вважається нержавіюча сталь - вона довговічна, надійна, стійка до корозії;
  • обсяг заготівлі. Має значення, які розміри, форми потрібно набувати. Тут все залежить від спеціалізації та меню закладу;
  • кількість ємностей для формування.

Преси поділяються на ручні та автоматичні. Перші підходять для дому чи невеликого кафе. Іноді використовуються в ресторанах із різноманітним меню. Для закладів, що спеціалізуються на бургерах та фаст-фуді, найкращим рішенням буде автоматична модель.

Більшість пресів розраховано на котлети середнього діаметра, 9-12 см. У деяких форм є шкала градації ваги. Продукт виходить приблизно 120, максимум 225 г.

Практично всі пристрої, що існують на ринку, відрізняються високою продуктивністю та стійкістю до зношування. Завдяки елегантному та сучасному зовнішньому вигляду вони чудово вписуються у будь-яку обстановку на кухні. Моделі відрізняються за параметрами та додатковими функціями.