Холодильні та морозильні шафи служать для зберігання та експонування продуктів, що використовуються для приготування страв, напівфабрикатів в упаковці, а також готових страв та напоїв. Завдяки вертикально орієнтованій конструкції вони займають трохи місця, а наявність полиць забезпечує легкий доступ до великої кількості різних продуктів і страв.
При виборі холодильної шафи для кухні ресторану в першу чергу враховується її об'єм, ширина та кількість секцій. Не менш важливими є й інші параметри.
Професійні холодильні шафи з прозорими дверима служать для охолодження напоїв у магазинах та закладах HoReCa. Їх часто можна побачити у торговому залі ресторану або за спиною бармена.
Скільки знаєте видів холодильного обладнання? Напевно, багатьох це питання змусить замислитися. Хтось назве домашній холодильник, магазинну холодильну вітрину і, подумавши, додасть до списку морозильну камеру та сумку-холодильник.
Компанія Fagor випускає холодильні та морозильні шафи серій SNACK, Gastronorm, Pastry і Fish, льодогенератори кубикового (пальчикового) та гранульованого льоду, холодильні гірки та вітрини для інгредієнтів, що охолоджуються.
Холодильні шафи Fagor для напоїв (з прозорими дверима) – серіями ERV, ERVC та ERM, холодильні скрині – серією BFP, бласт-чілери – серією ATM. Компанія також випускає винні шафи (серія AEV), але в нашій країні вони не представлені.
Різні типи продуктів повинні зберігатися за різних режимів. Крім того, деякі продукти легко вбирають запахи риби чи сиру. Тому різні типи продуктів ми рекомендуємо зберігати в різних холодильних шафах або, принаймні, ізолювати один від одного за допомогою контейнерів, що щільно закриваються.