пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Як вибрати професійну чебуречницю

Як вибрати професійну чебуречницю

Професійні чебуречниці: навіщо потрібні, як вибирати

Невеликі заклади громадського харчування, спрямовані на обслуговування серйозного потоку людей, намагаються додати до свого асортименту їжу, яку можна взяти із собою, з'їсти швидко. Зазвичай до цього переліку входять хот-доги, бургери і, звичайно, чебуреки. Часто відкриваються окремі точки, орієнтовані саме на це східні ласощі з хрусткого тіста з начинкою, якою виступають м'ясо, овочі, сир.

Необхідне спеціалізоване обладнання, розраховане великий потік. Важливими є постійне нагрівання олії до певної температури та можливість безперебійної та тривалої роботи, швидкого очищення. Критично, щоб експлуатація була дуже простою. Тут у роботу і вступає професійна чебуречниця.

Принадність такої техніки в тому, що вона, крім своєї основної функції, пропонує можливість готувати смачні пироги, курячі ніжки, картопля фрі, різні ласощі в паніровці.

Принцип роботи чебуречниці

По суті це підвид фритюрниці з неглибокою ємністю. Тут вона вбудована в конструкцію і є незнімною, межує з нагрівальним елементом і виконує функцію ванни для олії. Його наливають від 13 до 33 літрів, що залежить від моделі, та нагрівають до стану кипіння.

Далі заздалегідь підготовлений чебурек занурюється в рідину і готується до легкої золотистості тіста. У цей момент воно стає хрумким, а начинка всередині термічно обробляється і пускає сік. У результаті виходить особливий смак, за який так люблять цю страву. Якщо говорити про сирні кульки, наприклад, то кляр і панірувальні сухарі утворюють тверду кірку, а всередині маса розм'якшується, набуває вершкового присмаку.

Характеристики професійної чебуречниці

У питанні характеристик варто починати із зовнішньої частини, якою виступає корпус. Він виготовляється з нержавіючої сталі та відповідає санітарним нормам, вже не кажучи про простоту у догляді, можливість піддавати поверхні чистці спеціальними миючими засобами. Такий матеріал багато витримує, не піддається корозії, роками не втрачає презентабельний вигляд, не стає середовищем для розмноження бактерій, не вбирає запахи.

Далі придивимося до ванни, про яку йшлося раніше. Тут є розподіл за обсягами. В основному зустрічаються професійні моделі з таким співвідношенням літрів/чебуреків:

  • 13 – на чотири;
  • 20–25 – на десять–п'ятнадцять;
  • 33 – на двадцять п'ять.

Після завершення готування на продукції залишається дуже багато зайвої олії, тому критично, щоб у конструкції був похилий лоток із дренажними отворами, що ведуть в основну ємність. Тоді все стікатиме з готового чебурека назад до робочої області. Обов'язковою особливістю є наявність крана для зливу та кришки для ванни, щоб бризки не летіли на стіл навколо та на шкіру кухаря.

Не варто забувати і про терморегулятори. Вони повинні бути якісними та зручними, щоб дозволяти виставити потрібну температуру між 50 і 230 градусами в один дотик.

Переваги промислової чебуречниці

Варто докладніше поговорити про те, у чому переваги використання такого обладнання. Серед найбільш очевидних плюсів необхідно відзначити економічність, адже тут енергоспоживання знижується у рази за рахунок швидкого прогрівання фритюру. Крім того, згаданий раніше температурний діапазон допомагає тонко регулювати роботу ТЕНу, щоб застосовувати чебуречницю для приготування не тільки основного продукту, а й для смаження спеціальних страв з м'яса, овочів і навіть фруктів.

Крім зносостійкого корпусу вам пропонують гранично просту систему. Вона довговічна, ламатися тут нема чому. Якщо щось вийде з ладу, то на ремонт не піде багато часу і грошей. Якщо ви хочете ще більше розширити свій асортимент, можна провести мінімальну модернізацію, придбати дозатор для пончиків. У кілька рухів вдасться додати можливість готувати не менш відомий продукт, який добре продається в парі з кавою або чаєм.

Не треба забувати, що подібне рішення відрізняється низькою вагою, компактним розміром, чебуречницю можна встановити в дуже невеликій кухні і залишиться місце для роботи з заготовками. Якщо точка переїжджатиме, то просто вимикаєте обладнання з розетки і переносите.

Як вибрати професійну чебуречницю

Почати варто з того, що фрітюрниця ніколи її не замінить, у ній приготувати нормальний, рівний, красивий чебурек ви просто не зможете. Враховуйте тип товару, потім придивіться до фірми-виробника, матеріалів. Завжди пам'ятайте про розмір ванни та потужність техніки.

Останній параметр тісно пов'язані з обсягами оброблюваної продукції і має відповідати особливостям електромережі на об'єкті розміщення. Не варто забувати і про захист від перегріву. Якщо терморегулятор виходить з ладу, то має бути запасний механізм, який відключає роботу агрегату, гарантує, що він не стане причиною травм та загорянь.

Для пересувних точок із середнім завантаженням вистачить і міні-версій. Це моделі із граничною компактними габаритами, можливістю швидкого розбирання та чищення. Коштують вони недорого, займають мінімум місця. А ось преміум-моделі запропонують великий виробіток. Вони ідеальні в умовах великих їдалень. До корпусу додають додаткову робочу поверхню для зручної роботи. Для всіх, хто придивляється до приготування хичин з картоплею і біляшів, це більш підходяща модель.

Який би варіант ви не вибрали, великим плюсом стане наявність у конструкції можливості швидкого розбирання для більш ретельного чищення. Видалення нагару може позитивно впливати на рівень смаку продукції. Навіть така проста техніка без проведення подібних процедур швидко виходить з ладу.

Наш магазин зможе запропонувати варіанти на всі випадки, незалежно від ваших цілей та обсягів виробітку. System Four Group успішно займається постачанням найкращого харчового обладнання від офіційних представників протягом 12 років. Ми готові запропонувати як якісні товари, а й корисні рекомендації у процесі вибору.