пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Як вибрати промислову електроплиту

Алгоритм вибору промислової електроплити

Закладів громадського харчування стає дедалі більше з кожним днем. Ресторани, кафе, їдальні постійно виборюють увагу клієнтів. Доводиться готувати не лише смачно, а ще й багато, швидко, щоб швидкість обслуговування не падала. Ніхто не хоче чекати своє замовлення по годині і більше.

Для подібних завдань було створено професійне промислове обладнання, що обробляє більш серйозні обсяги. Яскравим прикладом стають електроплити, що пропонує швидке та рівномірне нагрівання. За останній відповідає електричний струм. В даному випадку з підвищеною потужністю поставляється і велика робоча поверхня для одночасного приготування 4 і більше страв. Вони стали проривом в області та майже скрізь вижили з кухонь своїх газових «побратимів».

Різновиди електроплит за способом встановлення

Всі товари цієї категорії насамперед поділяють на два види за настановними особливостями. Існують варіанти двох типів: стаціонарні та пересувні. Вони розраховані для підприємств різних розмірів. Кожен тип пропонує свої особливості, акцент зроблений на виробленні чи мобільності.

У першому випадку йдеться про постійне знаходження обладнання на одному місці. Це великі підприємства громадського харчування, що мають велику кухню і мають потік клієнтів щонайменше 200 осіб. Така ситуація передбачає покупку такого обладнання, тут воно точно окупиться. Це найкраще рішення для виробників фастфуду, їдалень у школі, великих ресторанів.

У другому пропонуються полегшені моделі на коліщатках. У них кількістю конфорок та розмірами поверхні для варіння жертвують заради мобільності. Це варіант більше для компактних кафе та закусочних, де в умовах невеликої кухні іноді доводиться робити перестановки, у тому числі під час робочого дня.

Види промислових електроплит по комплектації

Стаціонарні варіанти діляться ще на дві підкатегорії: настільні та підлогові. Одні встановлюються на спеціально підготовлені поверхні, які без проблем витримають за вагою, унеможливлюють передачу надлишків тепла при контакті. Це рішення, що економить місце та гроші. Модель без підставки та ніжок коштує дешевше, вона компактніша, споживає менше електроенергії.

А інші вже вбудовані в готову сталеву основу з куточків, яку виготовляють на заводі за певними стандартами. Такий варіант зазвичай йде з підвищеною потужністю, може запропонувати додаткове регулювання для стійкого встановлення, якщо підлога злегка нерівна. Подібна конструкція дає можливість зайняти простір донизу додатковим обладнанням, використовувати його з більшою користю. Тут можна розмістити шафу для зберігання посуду, столового приладдя, форми кухарів, прихваток та рушників.

Підлогові часто комплектуються духовими шафами, поміщеними в нішу, про яку йдеться вище. Ця комплектація найбільш універсальна, адже ви можете одночасно готувати кілька страв, заощаджуючи час. Дуже зручно, коли немає необхідності бігти з однієї частини кухні до іншої і стежити, щоб нічого не перегрілося, не підгоріло.

Типи електроплит за принципом дії

Обладнання ділять на три групи. Виділяють пристрої:

  • індукційні;
  • склокерамічні;
  • ТЕНові.

Перший варіант, на думку багатьох фахівців та професійних кухарів, є обладнанням майбутнього. У роботі задіюється принцип намагнічування, за рахунок якого відбувається нагрівання при застосуванні електромагнітного випромінювання. Результатом стає дуже швидке включення та гранично рівномірне нагрівання. Також швидко посуд і поверхня остигають, що підвищує рівень безпеки при експлуатації. Моделі вирізняються підвищеною енергоефективністю, не витрачають зайве.

Склокерамічний варіант менш досконалий, але також відзначається низькими енерговитратами. У роботі застосовуються три різні підтипи. Галогенний нагрівається найшвидше, а стрічковий і спіральний пропонують граничну економію за достатнього рівня ККД, щоб вам не доводилося червоніти за швидкість приготування. Однією з головних відмінностей категорії можна назвати зручність в експлуатації.

Бувають одноконтурні, так і двоконтурні. Перші мають один розмір конфорки, а у подвійних є можливість встановлення компактного посуду із залученням малого радіусу для виключення нагрівання ручок та марної витрати енергії. Якщо ви використовуєте щось нестандартної форми, то це допомагає досягти рівномірного прогріву.

Третій варіант підійде для випадків, коли потрібна плита, але бюджет обмежений. В основі роботи лежить застосування нагрівального тену, у якого всередині знаходиться пружина. Вона нагрівається, передає тепло на оболонку, а вона вже гріє конфорку. Розсіювання та потужності, необхідні для функціонування, роблять таке рішення не найефективнішим, але дешевим при купівлі та ремонті.

Види промислових електроплит за типом робочої поверхні

За цією ознакою всі товари категорії поділяються на конфорочні та з суцільним нагріванням. В одному випадку прогріваються окремі точки, яких може бути від 4 до 6 залежно від розміру та потужності. У моделях із суцільним нагріванням можна розмістити посуд майже на будь-якому місці робочої області. Кожна з цих плит має свої переваги.

Рішення з конфорками оптимально підходить, коли потрібно приготувати безліч страв та гарантувати максимальне нагрівання у певній точці. А ось при задіянні всієї плити виникає таке явище, як температурний градієнт. Тут центр використовується більше і є гарячим місцем. Краї можна використовувати для розміщення їжі з метою підігріву.

Переваги та переваги професійної електричної плити

Вибір падає такий варіант з безлічі причин. Електроплита дозволила не залежати від газового крана, виключити витоку. Останні не тільки шкодять навколишньому середовищу, але можуть стати причиною підвищеної небезпеки. Сюди варто віднести і користь від відсутності відкритого вогню, з яким було пов'язано чимало неприємних історій, адже люди до кінця зміни втрачають концентрацію, пильність. Крім того, на кухні температура повітря підвищується не на 10 градусів, як із газовими печами, а всього лише на 4, що критично у спекотні літні дні.

Великим плюсом стала можливість більш тонко регулювати температурні режими та нагрівати конфорку до потрібного стану за короткий проміжок часу. Це дало не тільки економію часу, але й виключило похибки, що впливають на смакові якості високої кухні. Все це завдяки електронному управлінню із простим, зрозумілим будь-якій людині інтерфейсом.

Спрощує роботу та відсутність кіптяви на поверхні, що виключає довге та трудомістке прибирання. Крім того, контактні майданчики у будь-якій моделі дуже надійні. Вони мають підвищений радіус порівняно з газовими. Тут можна легко встановити хоч невеликий посуд, хоч величезну і важку каструлю. Нічого гарантовано не перевернеться.

Окремо варто поговорити про матеріали. При створенні такої техніки намагаються застосовувати нержавіючу сталь. Це найкращий варіант у плані екологічності, довговічності, зносостійкості та гігієнічності.

Як правильно вибрати промислову електричну плиту

Як вже стало зрозуміло, такі рішення дуже відрізняються від типових домашніх. Є певний список, який потрібно звернути увагу перед тим, як купувати. Завжди починайте з потужності, адже від цього параметра залежатиме пропускна здатність, але не забувайте про особливості внутрішньої електромережі та зіставляйте ці два пункти.

Обов'язково виміряйте розміри приміщення, тоді необхідне встаткування вдасться розставити максимально ергономічно. Зверніть увагу на функціонал. Зараз на ринку є як рішення зі стандартним набором, так і печі, де додається духова шафа. Це робить їх універсальнішими. Додайте до цього зволоження, електроконвекцію, тонке регулювання температур. Доплатити доведеться пристойно, але результат окупиться.

Враховуйте потік клієнтів, який вже маєте або який розраховуєте. Беріть модель на 4 конфорки, якщо в день заклад відвідують від 30 до 50 осіб, а для навантаження в 80–150 буде варіант на 6. Якщо у вас у пріоритеті не тільки продуктивність, але ще й економія місця, то беріть промислову електроплиту з єдиною поверхнею.

Придивіться до незначних, на перший погляд, особливостей. Професійне обладнання – це серйозне вкладення. Якщо він підведе, то заклад ще довго не вийде на окупність. Зверніть увагу на бренд та його історію, загальні відгуки. Вивчіть якість регуляторів, кріплення, товщину металу, наявність у конструкції гарного шамотного каміння, коли йдеться про моделі з духовою шафою. Кожен елемент повинен сидіти як влитий, виконувати свою функцію та всім виглядом демонструвати, що це гідне вкладення.

Якщо говорити про купівлю на сайті System Four Group, то ми можемо запропонувати будь-яку з комбінацій з наведеними вище параметрами і надати обладнання від офіційних постачальників з гарантією. Також ми пропонуємо індивідуальні знижки, консультації. Наші менеджери добре знають реалізовані товари, звертайтеся до них з будь-якими питаннями. Крім того, ви маєте можливість відвідати шоурум, щоб оглянути техніку перед замовленням.