пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Купити кондиціонер, встановити кондиціонер, що може бути простіше?

Кондиціонери в будинку досі вважаються символом спроможності господарів – використовувати цей прилад у побутових цілях тривалий час вважалося ознакою буржуазності. Навіть публікації на цю тему викликали різку критику, наприклад у журналі «Опалення та вентиляція» у 1940 році. Тоді матеріали про зручність кондиціонерів сприйняли як пропаганда чужого способу життя.
Мабуть, тому у СРСР побутових кондиціонерів довго не було зовсім. Спочатку вони випускалися для промислових та військових цілей. Так, у 1963–65 роках у підмосковному Домодєдові було налагоджено їх виробництво для вузлів зв'язку та пунктів управління ракетною зброєю, у Миколаєві завод «Екватор» почав випускати суднові кондиціонери. Згодом кілька підприємств налагодили виробництво кліматичної техніки для авіації. При цьому для особливих цілей закуповували іноземну техніку - в 1964 кліматичне обладнання Daikin було встановлено в Алмазному фонді в Москві, а пізніше в Російському музеї і будівлі управління Міністерства культури в Ленінграді.
Віконні кондиціонери найпримітивніші. Їх відрізняє низька ціна та високий рівень шуму.
Випуск побутових кондиціонерів розпочався лише у 70-х роках на заводі у Баку. Ці пристрої були величезного розміру та сильно шуміли. Проте вони вирушали експорту.