пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Пакувальне обладнання Reepack - чудове самопочуття вашого продукту

Пакувальне обладнання Reepack Збереження свіжості продукту, привабливий зовнішній вигляд, збільшення терміну зберігання при мінімізації вимог до умов зберігання, підвищення гнучкості управління товарним запасом, зниження транспортних витрат, мінімізація збільшення собівартості продукту - це далеко не повний перелік вимог до упаковки, що диктуються ринком виробнику продуктів харчування в контексті конкурентоспроможності продукції, що випускається. У свою чергу, ці вимоги трансформуються у питання, які доводиться вирішувати виробникам упаковки та пакувального обладнання .

Як кажуть, попит народжує пропозицію, і останні намагаються запропонувати товар, який задовольняє всі вимоги ринку.

Завдяки своїй ефективності та економічності, одне з рішень, що максимально відповідає всім вищевказаним вимогам у технології сучасної упаковки, стало упаковування в модифікованому газовому середовищі (МГС або MAP (англ.) - Modified Atmosphere Packaging). Цей метод передбачає заміну повітря в упаковці сумішшю газів певного складу.

Харчові продукти можна умовно розділити на дві групи: "дихаючі" (з біохімічною метаболічною активністю) і не "дихаючі" (приготовлені або частково приготовані страви).

Вид продукту, ступінь попередньої обробки - це визначає умови зберігання продукту як наслідок - пропорцію компонентів МГС. Газоподібна суміш певного складу всередині упаковки викликає значне зниження швидкості газообміну ("дихання") продукту з навколишнім середовищем, сприяє уповільненню розвитку бактерій, що спричиняє збільшення терміну придатності продукту у кілька разів.

Пакувальні машини Як основні гази, що використовуються в системі МГС, застосовуються азот, кисень і двоокис вуглецю. Двоокис вуглецю використовується в МГС зазвичай при концентрації понад 20% і лише у виняткових випадках нижче за цю концентрацію; відрізняється високоефективними антибактеріальними властивостями, що призупиняють розвиток різних бактерій, плісняви ​​та грибків. Вплив на деякі анаеробні мікроорганізми показує, що, крім фактора видалення кисню, наявність двоокису вуглецю в харчових продуктах, що містять значну кількість води, знижує кислотність (рН) продукту внаслідок утворення вугільної кислоти.

Хороша розчинність двоокису вуглецю знижує молекулярний тиск цього газу в суміші, що викликає іноді "усадку" упаковки продукту. Цей ефект має зовнішні ознаки, що мають велику схожість із вакуумною системою упаковки. Цей ефект балансується додаванням в упаковку іншого газу, роль якого зазвичай виконує азот.

Азот не має інгібіторного впливу на розвиток бактерій, не впливає безпосередньо на стабільність упакованого продукту, але застосування цього газу для обробки продуктів в упаковці перед наповненням газовою сумішшю забезпечує ефективне видалення кисню, що активно протидіє розвитку діяльності анаеробних мікроорганізмів та захищає жири від окислення. При більш високій концентрації азоту легше підтримувати постійний склад суміші газів, оскільки молекулярний тиск азоту в упаковці та атмосфері наближено до стану рівноваги. Дуже важливий також економічний чинник, оскільки азот має нижчу ціну проти іншими застосовуваними газами.

При упаковці багатьох продуктів необхідно уникати наявності кисню, що впливає на процеси окислення та псування продуктів у результаті активізації розмноження аеробних бактерій. Однак у деяких випадках, наприклад, при упаковці м'яса, наявність кисню необхідна. Яскраво-червоний колір м'яса, що є первинним показником його свіжості, досягається окисленням міоглобіну пурпурово-червоного кольору та появою оксиміоглобіну. Це передбачає високий первинний вміст кисню у складі газової суміші в упаковці.

Останнє набуло найбільшого поширення для пакування м'ясної продукції, що постачається у роздрібні мережі. Базова ж технологія з максимально низьким вмістом кисню в суміші або просто вакуум-упаковка м'яса більш потрібна для приготовлених або частково приготовлених м'ясних продуктів для кетерінгу.

Найбільш ефективним способом створення МГС в упаковці є технологічний цикл вакуум/газ, який реалізується в пакувальних машинах камерного типу з використанням в якості упаковки пакета з багатошарового ламінованого полімерного матеріалу, або, що найбільш широко використовується, лотка з ламінованого полімерного матеріалу і покривного ламінованого термозварюваного полімерного матеріалу з бар'єрними властивостями (високим ступенем газонепроникності)

Ця упаковка чудово демонструє продукт покупцю, вона герметична, захищає товар від негативного впливу навколишнього середовища та збільшує його термін зберігання, крім цього, лотки досить ергономічні, у них зручно зберігати та транспортувати продукцію.

Трейсилери (зварювачі лотків)

Трейсилери Упаковка в лотки з модифікованою атмосферою дозволяє суттєво підвищити продажі, адже соковитий червоний колір м'яса приковує погляди, він говорить про високу якість м'яса та його свіжості, терміни зберігання будуть у 2 рази вищі, ніж при зберіганні у звичайній упаковці та, крім того, значно знижується використання добавок та консервантів (важливий додатковий аргумент для покупця при виборі продукції).

Обладнання, яке застосовується для пакування продукту в лотки за технологією "вакуум/газ", називається traysealer (" трейсилер "), або, у перекладі російською мовою, "зварювач лотків".

Процес створення модифікованої атмосфери являє собою схему: відкачування повітря з камери з лотком, що знаходиться всередині, з продуктом і компенсація вакууму газовою сумішшю з подальшою герметичною запайкою і контурною обрізкою по периметру контейнера.

Одним із лідерів у цій галузі є компанія Reepack, що випускає широкий модельний ряд не тільки вакуум-зварювачів для лотків, але й вакуумних машин камерного типу, а також термоформувального обладнання, здатного задовольнити запити підприємств з різними обсягами виробництва.

Філософія компанії Reepack, полягає в гнучкості реагування на вимоги ринку, що змінюються, адаптації обладнання до запитів конкретних клієнтів.

Ряд трейсилерів, що випускаються даним виробником ділиться на дві категорії - напівавтомати з різним ступенем автоматизації та диференціацією по розмірному ряду лотків з продуктивністю 2-6 циклів/хв, і лінійні автоматичні з різним ступенем автоматизації процесу завантаження та диференціацією по розмірному ряду лотків з продуктивністю 15 циклів/хв.

Reepack комплектує свої машини вакуумними насосами фірми BUSH (Німеччина) - визнаного лідера у цій галузі, як у стандартній комплектації, так і у спеціальному виконанні з використанням тугоплавких матеріалів для роботи в газовому середовищі з підвищеним вмістом кисню.

Все обладнання легко переналаштовується під інші типорозміри лотків, має просту систему очищення та відповідає всім європейським вимогам безпеки.

Основною перевагою Reepack є здатність виробляти високоякісне обладнання, що забезпечує високу продуктивність з дотриманням технології пакування, якість упаковки при економічно обґрунтованих капіталовкладеннях для покупця, на що здатні далеко не всі компанії, що працюють у даному сегменті.

Що отримують клієнти, купуючи Reepack? Оптимальне рішення, що відповідає вимогам технологічного процесу та особливостям продукту.