пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Барне скло

Барне скло дуже різноманітне оскільки в барах подають різні напої. Існує безліч типів кухлів, келихів, фужерів та іншого посуду для кожного з напоїв.   Від форми келиха залежить, з якими смаковими рецепторами стикається напій насамперед. У пабах та барах на відвідувача, як правило, припадає більше одиниць скла, ніж у ресторанах повного циклу. Якщо ви хочете відкрити бар або купити барне скло, вам потрібно розібратися в його типах та призначенні – для пива, вина, коктейлів та інших напоїв.

Келихи для коктейлів

Для подачі змішаних напоїв та коктейлів є кілька типів барного посуду – склянки для мартіні та маргарити, солодких лікерів, бренді та коктейлів з лікером. Одним з найпопулярніших типів келихів для коктейлів є келих для мартіні - коктейлю - ефектного але класичного алкогольного напою. Це келих у вигляді конусоподібної широкої лійки з тонкою ніжкою, яка служить для захисту напою від нагрівання пальцями. Широка поверхня   вміст дозволяє легко випаровуватися аромату джину або горілки, розчинених у коктейлі. Існують цілі мартіні-бари, де подаються різні мартіні коктейлі.

Бокалы для ирландского кофе Келихи для ірландської кави

Ірландська кава подається у спеціальних келихах (irish coffee glass). Ірландська кава зазвичай поєднується з алкоголем.

Посуд для вина (винні келихи)

Залежно від сорту вина, які є в асортименті бару або ресторану, вам може знадобитися купити різні типи винних келихів. Для червоного вина використовуються широкі келихи, що дозволяють вину дихати. Обід келиха для червоного вина вже, ніж найширша частина келиха – це концентрує аромат усередині об'єму келиха. Білим винам, як правило, не потрібно «дихати», тому келих для білого вина мають вужчий. Для кращого відчуття смаку стінки келиха для вина мають бути досить тонкими, але дуже тонке скло легко розбивається. Спеціальні келихи є для ігристих вин, хересу та кріплених вин.

Бокалы для вина

Мал. Келихи для вина

Посуд для пива

Для кожного сорту пива – табір, ель, стаут, пільзнер, портер – є свій тип склянки. Спеціальні келихи розроблені для пильзнера, у яких також можна наливати табір. Пивні кухлі з товстого скла можна використовувати для будь-якого сорту пива. Оскільки пивні кухлі досить важкі, у них є струмок для зручності. Перед подачею на стіл пивні келихи та кухлі можуть охолоджуватися спеціальним охолоджувачем склянок.

Пінта : стандартний, універсальний пивний келих зі злегка конічними стінками. Використовується в основному для англійського та американського табору та елю від світлих таборів до стаутів. Пінта зазвичай буває двох розмірів: Imperial (570 мл) чи американська пінта 470 мл.

Пілзенер : довгі, вузькі склянки зі стінками, які звужуються до основи для зручності захвату. Добре тримає піну пілснера та інших таборів.

Вайнзен (Weizen): різновид пілзенера. Використовується для німецького пива weizens та інших сортів пшеничного пива.

Пивний кухоль , часто великого об'єму, з ручками та товстими стінками для збереження прохолодної температури. Кухоль з фаянсу, кераміки або металу називається Штейн.

Келих «тюльпан» має цибулинну форму і шийку, що розширюється, розраховане на наповнення піною. У такому келиху пиво зручно збовтувати, закручуючи його навколо осі келиха для того, щоб вивільнити леткі речовини, насамперед, вуглекислий газ. Це на якийсь час посилює аромат пива. Деякі келихи-тюльпани мають спеціальні насічки на дні для стимулювання утворення бульбашок вуглекислого газу, які підтримують пишність піни. Для тієї ж мети можуть використовуватись і великі винні келихи, які мають схожу форму.

Чарка-шутер та чарка

Це невеликі склянки, які зазвичай використовуються для незмішаних міцних спиртних напоїв. Товсте днище розраховане на недбале звернення - передбачається, що клієнти бару, що вживають спиртне, можуть осушити чарку з горілкою, віскі або джином хвацько стукнути нею об стіл.

многоцелевые стаканы Універсальний посуд для безалкогольних напоїв

Крім посуду для пива, вина та лікеру, кожен бар повинен мати запас багатоцільового посуду для обслуговування клієнтів, які п'ють безалкогольні напої. Такі багатоцільові склянки можуть бути використані для газованої води, чаю, води, або іншого напою, а келих гоблет підходять для подачі будь-якого напою, але також може бути використаний для вина якщо в барі закінчилися винні келихи.

 Товар

Мал. Барне скло різних типів

В якості базового набору барного скла ми рекомендуємо купити келихи для червоного та білого вина, ігристих вин, горілки та води. Якщо в барі, кафе чи ресторані подаються пиво, коктейлі та інші напої, необхідно купити барне скло для кожного їх виду.