пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Бонети

Бонеты

Бонети – це відкриті зверху охолоджувані вітрини, які використовуються в магазинах для короткочасного зберігання та продажу різних охолоджених та заморожених продуктів. Часто бонети монтуються в лінію або кілька ліній поряд – це дозволяє заощаджувати площу та холод.

Конструкція

Корпус бонета відкритий згори для забезпечення гарної оглядовості викладених продуктів. Холодне повітря всередині бонета важче оточуючого теплого, тому воно утримується всередині об'єму камери (ванни) і не «витікає» з неї.

У дешевших моделей бонетів корпус морозильної ванни виготовляється із харчової нержавіючої сталі, але таких бонетів на ринку України небагато. В основному нам доводиться продавати бонети з пофарбованої оцинкованої сталі.

Теплоізоляція бонетів забезпечується панелями з пінополіуретану, а також огородження з панорамних стелопакетів по периметру вітрини. Оскільки продукти часто зберігаються в бонетах та вночі, для збереження температури при нічному зберіганні передбачені нічні шторки.

Внутрішній об'єм морозильної ванни поділяється спеціальними ґратами та кошиками – вони підбираються залежно від асортименту продуктів.

Бонети Температурний режим та умови роботи

Бонети можуть підключатися як до холодильної централі, так і працювати від власного холодильного агрегату. Як правило, бонети відносяться до низькотемпературного обладнання - температура, що підтримується ними, становить - 18 - - 24°С . але є і середньотемпературні бонети для зберігання продуктів при +1 - +5°С. Деякі моделі мають двокомпресійний агрегат, що дозволяє перемикатися з низькотемпературного на середньотемпературний режим. Бонети розраховані працювати при температурі навколишнього повітря до 25С і вологості до 65%. При порушеннях умов експлуатації ефективність роботи бонетів знижується, витрата енергії та навантаження на компресор зростає і раніше виробляє свій ресурс.

Управління

Робота холодильного агрегату автоматично регулюється. Оскільки ванна бонети відкрита для попадання вологи навколишнього повітря, випарник швидко зайде і потребує частого відтавання. Налаштування відтавання має проводитися досвідченим спеціалістом-холодильником. Єдиних рекомендацій щодо режиму розморожування дати не можна – все залежить від конкретного обладнання та умов його експлуатації.