пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Фригобари: міні-холодильники для барів та готельних номерів

Фрігобар – це невеликий холодильник з глухими або прозорими дверцятами. Фригобари зазвичай забезпечені абсорбційною холодильною машиною з аміаком як холодоагент. Таке холодильне обладнання працює безшумно, що дозволяє використовувати фрігобари у готельних номерах, кабінетах та навіть спальнях. Часто вони використовуються й у барах чи торгових залах ресторанів.

Мінібар у готельному номері

Фригобар Tefcold TM40
Tefcold TM40 представляє лінійку фригобарів Tefcold TM, що поєднують елегантний дизайн, оптимальну місткість і надійність.
Фригобар Tefcold TM30G
Прозорі двері фригобару Tefcold TM30G дозволяють відвідувачам бачити, що зберігається всередині

У готелях високого класу (4 та 5 зірок) холодильники в номерах заповнюються заздалегідь персоналом готелю. Такі холодильники називають мінібарами . Вони не тільки покращують комфорт постояльців, а й збільшують продаж напоїв та інших продуктів у готелях. Незважаючи на націнку, багато постояльців вважають за краще брати напої та закуски з фригобару, а не купувати їх у ресторані готелю чи магазині.

У нашій країні облік продуктів, взятих із мінібарів у готельних номерах, зазвичай ведеться обслуговуючим персоналом. Все, що взяв відвідувач, записується на його рахунок, а продукти замінюються на нові. Це потребує додаткових витрат на працю і збільшує ризик помилок персоналу, які можуть зіпсувати враження про готель. До того ж, не надто порядні гості можуть зловживати недоліками такої системи. За бажанням в Інтернеті можна легко знайти інформацію про те, як красти з фрігобарів.

 

За відгуками деяких наших клієнтів, пряма вигода від продажу напоїв і закусок з фрігобарів є сумнівною – занадто високі часто виявляються операційні витрати. Тому для середньоцінових готелів ми рекомендуємо залишати наповнення міні-барів на розсуд постояльців. Але треба враховувати, що часто це створює їм незручності – наприклад, якщо гість відразу після заселення має піти для участі в якомусь заході, який завершується пізно, через що гостя не має можливості, сил чи бажання закуповувати продукти в номер.

Власникам готелів преміум-класу ми радимо подумати про впровадження системи автоматичного обліку продуктів у міні-барах, як це роблять деякі міжнародні мережі готелів. Система стежить за наявністю продуктів у міні-барі та записує на рахунок відвідувача те, що бере на термін більше 30 секунд – час, достатній для того, щоб зробити вибір. Це зроблено для того, щоб відвідувач не міг замінити взяті ним продукти на такі ж куплені пізніше в магазині, де вони дешевші. Така система значно скорочує витрати на обслуговування номерів і знижує ризик помилок і пошкодження продуктів.

Для готелів ми рекомендуємо використовувати лінійку фрігобарів Tefcold TM , що поєднують елегантний дизайн, оптимальну місткість і надійність.

Фригобари для дому, в барах, офісах

Безшумність дозволяє використовувати фригобари в кабінетах, спальнях та інших місцях, де невеликий запас охолоджених продуктів був би дуже доречним, а звичайний компресійний холодильник порушить комфорт. У барах вони зазвичай використовуються для зберігання пива, якщо його асортимент невеликий, а також для зберігання інгредієнтів для коктейлів та інших продуктів – фруктів, ягід, наповнювачів, напівфабрикатів, соків та ін.

Фрігобар у барній стійці

вентиляция фригобара
При вбудовуванні фригобару в барну стійку або меблі необхідно передбачити вентиляційні отвори.

Фригобари зазвичай є абсорбційними холодильними машинами, тому особливо вимогливі до вентиляції, яка потрібна для відведення тепла від решітки конденсатора. Тому фрігобар повинен вбудовуватися в барну стійку та інші меблі так, щоб повітря легко циркулювало навколо ґрат. Для цього над нею у стійці має бути отвір площею щонайменше 200 квадратних сантиметрів. Якщо фригобар закривається дверцятами, то ще один отвір має бути в нижній частині (див. рис.). Над фригобаром повинен залишатися проміжок не менше 2-3 сантиметри.

За конденсаторними гратами, між задньою стінкою фригобару та стіною також має залишатися достатня відстань. Деякі виробники вимагають, щоб їх моделі не стояли на підлозі, а на спеціальній підставці, під якою також має циркулювати повітря (див. рис.).

Ми радимо при покупці фригобару уважно вивчити вимоги до розміщення – від цього може залежати гарантія на фрігобар.

Фригобари з прозорими дверцятами

Місткий барний
холодильник DAEWOO
TBC-50SB для торгового залу
Фригобар Tefcold CBC410G
має внутрішній обсяг
442 літри

У торгових залах закладів HoReCa зазвичай використовують фригобари з прозорими дверцятами . Все частіше їх можна зустріти у готелях. Прозорі двері зазвичай гірше зберігають холод, зате дозволяють відвідувачам бачити, що зберігається всередині. Це стимулює попит. Такі фригобари часто розташовують у зоні видимості відвідувачів, але вони можуть перебувати і під барною стійкою. У цьому випадку бармен може вибрати ту чи іншу пляшку, не відкриваючи шафу вкотре. Якщо потрібно зберігати великий запас охолоджених продуктів, а холодильну шафу встановити не можна, ми рекомендуємо використовувати барний холодильник , наприклад DAEWOO TBC-50SB або лінійку містких фригобарів Tefcold CBC .

 

Замок

При виборі фрігобару ми радимо Вам враховувати об'єм та розміри камери, дизайн, якість та наявність у нього замку. Для готельних номерів у нашій компанії часто замовляють стильні моделі місткістю до 60 літрів із замком, а для кабінету ми рекомендуємо придбати більш місткий фрігобар, особливо якщо планується регулярно пригощати компанію гостей. Вдома замок на фригобарі зазвичай не потрібен, хіба що для захисту від цікавих дітей.

Споживання енергії

Як було зазначено, зазвичай у фригобарах використовується абсорбційна холодильна машина на аміаку. У таких холодильних системах як холодоагент використовується аміак, який взаємодіє з абсорбентом - водою, переносячи тепло по холодильному контурі. Абсорбційні холодильні установки, що працюють на електриці, менш ефективні порівняно з компресійними, які використовуються у звичайних холодильниках. Тому фригобари зазвичай споживають більше електроенергії ніж компресійні холодильники аналогічної місткості. Звичайно, і тут виробники прагнуть скоротити споживання енергії. Деякі сучасні фригобари витрачають її в кілька разів менше від звичайних моделей.

Основні виробники

Фригобари виробляють компанії, що спеціалізуються на професійному холодильному устаткуванні - Tefcold , Liebherr , Fagor , Scan , Smeg та інші.