пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Газові плити

Газовые плиты

Основною перевагою газових плит перед електричними є порівняльна дешевизна джерела енергії – газу. Крім того, газова конфорка, на відміну від "млинця" електроплити, відразу ж починаючи нагрівати посуд, що скорочує час приготування.

Ще одна перевага газових плит - відсутність обмежень на форму днища посуду - вона не обов'язково повинна бути рівною, щоб прилягати до поверхні конфорки, як у електричних плит. Крім того, компактні газові плити можуть працювати від балонного газу, що дозволяє використовувати їх у кейтерингу, на виїзних заходах та ін.

Є у газових плит та недоліки – складніше підтримувати чистоту конфорок та контролювати безпеку експлуатації. Крім того, до газових плит пред'являються більш жорсткі вимоги щодо умов розміщення та використання. Оскільки газова плита виділяє багато тепла під час роботи, над нею обов'язково має бути розміщена витяжна парасолька.

Газові плити випускаються як із відкритими, так і із закритими джерелами нагріву. У разі над пальниками розташовується суцільна металева нагрівальна поверхню, яку ставиться посуд. Відкриті конфорки позбавлені інерційності нагріву і дозволяють швидко змінювати його інтенсивність регулювання полум'я. Суцільні поверхні (плита Bertos G7TPM ) не дають такої можливості, проте дозволяють встановити багато різного посуду (як і звичайні конфорки електричних плит). Багато моделей поєднують обидва типи джерел нагріву (наприклад, Bertos G7TP2F+FG1 , Bertos G7T4P4F+FG , Bertos G7TP2F+FG , Bertos G7TP2F+T , Bertos G7T4P4F +FG, Bertos G7T4P4FM , Bertos G7TP2 пальники також можуть поєднуватися із вбудованою електросковородою, грилем та іншими функціональними модулями.

У більшості газових плит використовують відкриті конфорки, на які зверху встановлені грати для посуду. Тепло з конфорки може виходити через отвори пальника чи кільця. Отвори концентрують газ, що горить, направляючи його в одне місце, що дозволяє швидко нагріти посуд і продукти в ній. Кільця розподіляють тепло на відносно великій площі, що потрібно якщо отримати рівномірне нагрівання - для розтоплення жиру, підсмажування на повільному вогні і ін.

Види професійних плит

Плити для великих навантажень

Для кухонь з великим обсягом страв ми рекомендуємо придбати плити, розраховані на важкі умови експлуатації. Такі моделі спроектовані з розрахунком на інтенсивну та тривалу теплову обробку великих обсягів продуктів. Більш потужні грати конфорок дозволяють ставити важкі каструлі та мають іншу конструкцію. Перед конфорками розташовується полиця з нержавіючої сталі. Як приклад можна навести плити Tri-Star.

У ряді моделей одна чи дві конфорки має підвищену потужність – наприклад, у газових плитах компанії Чувашторгтехніка, в т.ч. Abat ПГК-69ЖШ , Abat ПГК-69П та ін.

Спеціалізовані газові плити

Для тих чи інших видів теплової обробки розроблено спеціальні газові плити. Ми рекомендуємо подумати про їх придбання, якщо на вашій кухні будь-який із способів теплової обробки часто застосовується.

Газові плити для варіння бульйонів

Для нагрівання каструль, а також для плавлення шоколаду в пекарнях використовуються вузькі плити з відкритою конфоркою. До таких плит можна віднести Modular 65/40 PG/40P , Piramit PG Y60 LPG , Piramit PG Y60 NG .

Газові плити вок

Ці плити також звуться китайськими і застосовуються для нагрівання сковорідок з круглим днищем. Такі плити забезпечені заглибленими круглими конфорками з кільцями, що дозволяють встановлювати великі око. Ми можемо запропонувати вам газову плиту вок як WOK (Skycold) NGWT 3-55 AM (також постачається у складі теплового острова Amicus 600s).

Настільні газові плити

Настільні газові плити застосовуються при нестачі робочого місця і найчастіше складаються з однієї або двох конфорок. Деякі моделі мають більше конфорок, наприклад, Tecnoinox PCP105G7 630145 . Наша компанія може запропонувати вам великий вибір настільних газових плит з різними характеристиками .

Конструкція пальника

Найчастіше можна зустріти однорядний відкритий пальник – ця конструкція добре відома нам по побутових газових печах. Ми рекомендуємо використовувати на професійній кухні ефективніші дворядні пальники - «подвійна корона». Такі пальники застосовуються в плитах TECNOINOX PC35G7 (див. рис) та інших моделях.

TECNOINOX PC35G7

Мал. Дворядний пальник плити TECNOINOX PC35G7

Для припинення подачі газу в пальник передбачена система газ-контролю, що складається з датчика наявності полум'я (теромпари) та електромагнітного клапана-відсікача, що перекриває газопідвідну трубку.

Конструкція пальника та решіток-упорів багатьох професійних плит, особливо моделей, розрахованих на інтенсивну роботу, передбачає легке стікання жиру, рідин та інших забруднюючих речовин у жирозбірниках, які розміщуються під конфорками. Така конструкція запобігає заливанню полум'я. Забруднювальні речовини не заважають приготуванню, не потрібно знімати посуд та вимикати піч для того, щоб їх прибрати.

Спекотна шафа

Підлогові моделі газових плит зазвичай комплектуються газовими шафами для смаження або передбачають можливість виконання в комплектації з шафою. У простих шафах для жару нагрівання статичний, але є також і моделі з вентилятором, завдяки роботі якого тепло рівномірно розподіляється по всій робочій камері (конвекція).

Є також моделі газових плит, забезпечені електричною шафою для смаження.

Підключення до газового балона

Для підключення до газового балона плити комплектуються спеціальними жиклерами та редукторами, які нормалізують характеристики балонного газу. Ми настійно рекомендуємо звернути увагу на документацію печі, в якій має бути зазначено, чи може вона працювати з балонним газом і якщо так, то на роботу з якими типами газу (пропан, бутан) вона розрахована.

Копчення в духовці плити

За допомогою плити можна коптити продукти. На конфорці тирсу нагрівають до температури, при якій вони починають диміти, в металевому посуді, закритій фольгою. Після цього продукт поміщають на ґрати шафи, а тирсу розміщують під продуктом, попередньо знявши або розірвавши фольгу для того щоб дим міг виходити.
На відео Ви можете побачити процес копчення в духовці плити лосося, витриманого у змісті солі, цукру та лимонного соку.

Огляд підготовлений фахівцями компанії "Система 4"