пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Як вибрати морозильну скриню?

З моменту свого створення морозильні скрині стали невід'ємною частиною продуктового магазину будь-якого формату, будь то величезний торговий центр або маленький намет. Без морозильних скринь неможливо уявити вуличну торгову точку, що реалізує морозиво та прохолодні напої.

Морозильні скрині призначені для зберігання, представлення та реалізації різних продуктів харчування, що потребують особливих температурних умов (наприклад, напівфабрикати). Усі моделі скриньок мають приблизно однаковий температурний режим (від -15 до – 25 0С) і вбудований агрегат, але при цьому суттєво відрізняються габаритами та зовнішнім виглядом.

Найпростіші – це морозильні скрині з глухою металевою кришкою. Вони призначені, переважно, для зберігання продуктів, оскільки відсутність прозорого верху виключає можливість представлення товару. Практично всі невеликі магазини використовують для тривалого зберігання товару, тобто як складське ходильне обладнання. Це обумовлено невисокою вартістю морозильних скринь та невеликими габаритами, що дозволяють використовувати торгову площу з максимальною ефективністю.

Морозильні скрині з прямим склом призначені, перш за все, для подання та реалізації товару. Їхньою головною відмінністю від моделей з глухою кришкою є наявність розсувного скляного верху, що дозволяє розглянути та витягнути товар. Таку скриню можна розмістити в будь-якій точці магазину, будь то каса або центральна зона. Спеціальна конструкція скляної кришки не допускає «холодовтрат» і виключає нагрівання товару всередині скрині сонячними променями (що особливо важливо при вуличній торгівлі). Природно, його ціна дещо вища, ніж скриня з глухою кришкою.

Морозильні скрині з гнутим склом використовують для підвищення імпульсних покупок. Зазвичай вони оформлені в яскравій кольоровій гамі якогось виробника і стоять на найвидніших місцях у торговому залі, здалеку привертаючи до себе увагу покупців. Також для цієї мети служить спеціальна конструкція кришки, що має вигнуту форму і дозволяє розглянути товар, не підходячи до скрині впритул. Щоправда, морозильна скриня з гнутим склом дещо менша за об'ємом, ніж скриня з прямим верхом, а її ціна дещо вища.
Це, напевно, найпростіший поділ морозильних скринь на групи. І, звичайно, не найголовніше. Вибір морозильного скриньки залежить не тільки від його форми та дизайну, а й від багатьох інших факторів. Серед них обсяг, холодопродуктивність, споживання електроенергії, кількість кошиків, наявність замку і коліс, ціна виробу, фірма-виробник та багато іншого. Адже купуючи будь-яке торгове обладнання, Ви купуєте не просто морозильну скриню. Ви купуєте «обличчя» Вашого магазину, адже саме з обладнання судять про рівень Вашого підприємства.