пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Молочний, смачний, прохолодний.

Замовити собі смачний молочний коктейль можна в кафе, барі або в хорошому ресторані (саме в хорошому, тому що в закладі середньої руки краще обмежитися апельсиновим фрешем). А що робити, якщо в плани вічно кудись поспішного жителя сучасного міста сьогодні не входило відвідування закладу громадського харчування, але виснажений довгим походом по магазинах організм дуже хочеться побалувати чимось смачненьким, недорогим і водночас корисним. Ситуація знайома та не безвихідна.

На даний момент практично в 90 відсотках великих торгових центрах (і не тільки в столичних), по дорозі з одного модного бутіка в інший можна зустріти невелику торгову точку, де вам запропонують склянку свіжого соку, приготовленого, до речі, прямо при вас за допомогою автоматичної соковижималки . Поступово, але впевнено, сегмент свіжих соків заповнюється на вітчизняному ринку.

Молочний коктейль А ось із продажем молочних коктейлів справа складніша. Ніхто не сперечається, що той же напій можна купити і в ресторані швидкого харчування, попередньо діставшись до вільної каси. Тільки ось стояти у черзі (а на фуд-кортах у торгових центрах черги є завжди) і чекати коли попереджаючий громадянин з нагоди свого дня народження замовить собі та своїм гостям комплексний обід, буде не кожен. Спеціалізованих торгових точок, які продають молочні коктейлі, поки що небагато. Але тенденція до збільшення їхньої кількості безумовно є. Отже, все по черзі.

Найпривабливіший момент у цьому бізнесі – це мінімальні витрати на його відкриття. Крім договору про оренду торгової площі, на початковому етапі вам знадобиться прилавок (стійка) із вбудованими ємностями для зберігання інвентарю (стаканчиків), рекламні банери (можливо навіть рекламні листівки для роздачі потенційним покупцям), холодильник для зберігання інгредієнтів та, найголовніше, – мік для молочних коктейлів.

Існує досить велика кількість компаній, які виробляють та продають даний вид обладнання, але визнаним лідером безумовно є американська компанія Hamilton Beach. Популярність компанія придбала саме завдяки першому, розробленому в 1911 році електричному міксеру для збивання молока з солодом. До 1930-х років апарат довели до досконалості. Фактом залишається те, що окремі моделі, виготовлені в той період, продовжують працювати й донині. Погодьтеся – це добрий показник. Для початку можна придбати одноріжкову модель, що поставляється з металевим стаканчиком на 0.9 л., а вже зі зростанням обсягів продажів модель з трьома ріжками та трьома стаканчиками відповідно.

Міксер для молочних коктейлів Hamilton Beach Основні переваги міксерів Hamilton Beach у порівнянні з аналогічними моделями інших виробників:

  • дуже висока швидкість обертання робочого органу – 18 000 оборотів на хвилину (що вища швидкість обертання, тим більше повітряним буде коктейль і тим меншою буде його собівартість);
  • моделі повністю виконані з нержавіючої сталі, що значно підвищує термін їх експлуатації та спрощує санітарну обробку;
  • три швидкості обертання лопат;
  • модель з трьома ріжками має 3 мотори, кожен із яких може працювати автономно.

На окрему увагу заслуговують міксери для молочних коктейлів Bartscher і Sirman.
Корпус цих міксерів обтічної форми, оригінального та сучасного дизайну. Виробники цих брендів також подбали про те, щоб на корпусі були відсутні шви і стики - це хороша перевага і значно полегшує чищення. Міксер можна встановлювати навіть за наявності мінімального робочого простору, є можливість кріплення на стіну для комфортнішої роботи бармена.
Міксери Bartscher і Sirman дуже якісні, надійні та практично безшумні в роботі.

Міксери для молочних коктейлів у багатьох виробників найчастіше виготовляються з високоякісної нержавіючої сталі. Склянка може бути виконана також з нержавіючої сталі, або з ударостійкого пластику (полікарбонату). Збивальні кільця мають рифлену поверхню з обох боків, завдяки чому на високих оборотах між ними створюється силовий потік з повітряними кишенями і за рахунок цього коктейль, що збивається, за короткий час насичується киснем.

Запорукою успіху майбутнього бізнесу є вдале місце розташування. Точку продажу молочних коктейлів можна розташувати на території супермаркету, торгового центру, поряд з дитячими магазинами, у фойє кінотеатру, в розважальному комплексі. Непоганим варіантом буде здати готову точку в оренду шкільному буфету.

З приходом літа сприятливим місцем для торгівлі стає будь-яка жвава вулиця. Ідеально, якщо така точка входить до структури якого-небудь кафе просто неба. Плюсів багато. По-перше, не потрібно окремо збирати численні дозвільні документи, достатньо включити коктейлі та морозиво до асортименту кафе. По-друге, автоматично вирішується проблема з підключенням обладнання до електромережі. По-третє, у кафе завжди є холодильник і можна домовитись про його використання.

Після вибору обладнання та місця варто задуматися над асортиментом. Варіацій на тему молочного коктейлю може бути не багато, а дуже багато. Звичайний ванільний коктейль, коктейль з різними фруктовими сиропами, зі свіжими фруктами, з льодом, молочні коктейлі з алкоголем (не пропонуйте дітям і не забудьте придбати ліцензію на торгівлю алкоголем), шоколадні коктейлі, кавові, вітамінно-енергетичні та низько. А якщо ви самі розробите лише вам відомий рецепт, то зможете вписати своє ім'я в історію коктейльного бізнесу.

Що стосується інгредієнтів для коктейлів, то за основу, звичайно ж, можна взяти перевірений часом рецепт – молоко (не менше 3% жирності) та пломбір, але є більш прогресивний та економічно вигідний варіант – це суха суміш для виробництва молочного коктейлю. Потрібно лише розбавити суміш чистою питною водою і добре перемішати.

При грамотно складеному бізнес-плані торгівля молочними коктейлями є дуже вигідним підприємством. Чи розпочинати новий бізнес чи розширювати вже існуючий – вирішувати, звісно, ​​вам. У будь-якому випадку можна просто купити хороший міксер собі додому та насолоджуватися теплим літнім вечором прохолодним молочним коктейлем у себе на балконі на заздрість усім сусідам.

Міксер Sirman Sirio 1Міксер Sirman Sirio 2Міксер BartscherМіксер Hamilton Beach HMD400
Міксер
Sirman Sirio 1 In
Міксер
Sirman Sirio 2 In
Міксер
Bartscher 135.105
Міксер
Hamilton Beach HMD400