пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Необхідне обладнання та меблі з нержавіючої сталі для професійної кухні

Вибір обладнання для закладу – складний процес, який потребує правильного підходу. Необхідно орієнтуватися на формат закладу та продумати цей момент ще на етапі розробки бізнес-плану. Заощаджувати на покупці меблів та виробничого обладнання не рекомендується, але це не означає, що доведеться витрачатися на найдорожче.

При виборі необхідно орієнтуватися на такі параметри:

  • формат вашого кафе чи ресторану;
  • кількість місць;
  • площа робочого приміщення;
  • зміст меню.

Необхідно вирахувати кількість місць, якщо обладнання купується на етапі ремонту, це дозволить визначити максимально можливе навантаження. З урахуванням особливостей закладу підбираються меблі для зали.

Системи теплової обробки: що потрібне для облаштування кухні?

Теплові системи застосовуються для приготування випічки і всіляких страв. Обробка продуктів може передбачати смаження, варіння. Будь-яка кухонна теплова техніка поділяється на дві категорії: самостійна та багатофункціональна. Моделі першого типу вважаються вузькоспрямованими та застосовуються для приготування окремих страв.

Устаткування ділиться на такі категорії:

  • плити – відповідно до типу живлення, бувають електричні чи газові, також виробники пропонують великий вибір більш просунутих варіантів – конвекційних та індукційних;
  • пароконвектомати – багатофункціональні моделі, що виконують опції плити, фритюрниці, електричної сковорідки чи духовки;
  • жарочні пристрої – спеціальні шафи, виготовлені з кількох секцій, розділених теплоізоляційним матеріалом (кожне відділення використовується для приготування різних типів страв).

Кухонні плити з вагами – оптимальний варіант для кухні ресторану чи кафе. Якщо є можливість, можна встановити одразу дві печі – газову та електричну. Частина страв виготовляється виключно на відкритому вогні, деякі страви вимагають детального дотримання технології. Електричні плити в цьому плані зручніші, оскільки дозволяють регулювати температуру з точністю до градуса.

Корисні додаткові функції:

  • автоматичне відключення плити за відсутності посуду;
  • миттєве розігрів – обов'язкова опція для індукційної печі.

Тип та спосіб встановлення є ключовими факторами вибору. У продажу можна зустріти як підлогові, так і компактні настільні моделі. Їхня вартість відрізняється, оскільки за економію місця необхідно доплачувати.

Особливість пароковектоматів полягає у підтримці кількох режимів готування – конвекції, парообробки та їх комбінації. Багатофункціональність дозволяє готувати їжу різними способами, починаючи від смаження та закінчуючи запіканням. Такі системи підходять для кухонь закладів громадського харчування, оскільки замінюють відразу кілька типів техніки – піч, духовку, фритюрницю.

Також у продажу можна знайти шафи для смаження. Вони використовують для теплової обробки різних продуктів з урахуванням встановленої програми. Спекотна шафа дозволяє готувати страви з риби та м'яса, хлібобулочні вироби, овочі. Принцип дії пристрою нагадує духовку. Основна відмінність у тому, що у духових шафах тепло розподіляється рівномірно, за рахунок чого забезпечується правильне приготування страв. У закладах громадського харчування переважно використовують багатосекційні моделі.

Холодильне обладнання

Якісна техніка має справно підтримувати необхідний температурний режим. Це ключовий критерій у виборі. Крім того, необхідно орієнтуватися на герметичність, розміри та місткість робочих камер.

До цієї категорії входить наступне обладнання:

  • шафи – призначені для зберігання їжі та викладення у залі;
  • камери – габаритніші пристрої, оптимальний варіант для великих закладів, корпус виконаний з сендвіч-панелей;
  • морозильні скрині - призначені для глибокого заморожування продуктів;
  • холодильні столи – багатофункціональне обладнання, що виконує одночасно функцію холодильника та столу для приготування страв;
  • вітрини – призначені для демонстрації їжі;
  • льодогенератори – незамінні апарати для закладів, де мають працювати з значними обсягами льоду;
  • пристрої шокового заморожування - використовуються для інтенсивного заморожування великих обсягів їжі за короткий проміжок.

Відповідно до потреб закладу, можна придбати системи швидкого охолодження та заморозки, які за функціональними можливостями майже не відрізняються. Шафи не такі габаритні, а отже оптимально підійдуть для професійної кухні. Практично всі холодильні системи для закладів громадського харчування відрізняються за режимом температури, розмірами, кількістю додаткових відсіків та робочих камер.

Електромеханічне обладнання для кухонь

До цієї категорії входять:

  • м'ясорубки та овочерізки для подрібнення продуктів;
  • міксери, блендери;
  • тістоміси – незамінна техніка для пекарень;
  • подрібнювачі інгредієнтів;
  • картоплечистки;
  • ковбасні шприци;
  • стрічкові пилки для м'яса.

Електромеханічні установки дозволяють оптимізувати більшу частину виробничих процесів. Завдяки цьому можна значно спростити та прискорити процес приготування страв. Переважно електромеханічні пристрої використовуються для роботи з овочами, рибою та м'ясом.

Посудомийні системи

Також обов'язковим кухонним обладнанням для будь-якого ресторану чи кафе є посудомийна машина. Пристрій дозволяє швидко мити посуд у великих обсягах. Основна відмінність професійної моделі від побутової полягає в мінімальному часі миття, високої потужності та більш місткій робочій камері.

Принцип дії пристрою також може бути різним з урахуванням призначення апарата. Наприклад, у промислових установках вода, яка використовується для миття тарілок та каструль, не зливається в каналізацію, а застосовуватиметься повторно для одного з етапів подальшого циклу. За рахунок цього система економить воду та електроенергію на її нагрівання, а також миючу рідину.

Можна виділити такі типи посудомийних систем:

  • купольні;
  • конвеєрні;
  • для миття склянок;
  • з фронтальним завантаженням посуду.

При виборі обладнання необхідно орієнтуватись на потреби вашого закладу.

Барне обладнання

До цієї категорії входять:

  • кавоварки;
  • соковитискачі;
  • льодогенератори;
  • міксери для молочних коктейлів;
  • шоколадниці;
  • кавомашини.

У категорію «барне обладнання» входять агрегати для приготування різноманітних напоїв, як алкогольних, так і безалкогольних. Ця техніка зазвичай встановлюється в залах, тому знаходиться на увазі відвідувачів. Відповідно, вона повинна бути не тільки функціональною і надійною, але і вписуватися в інтер'єр. Залежно від напливу відвідувачів та обсягів реалізації напоїв підбираються потужність та матеріал, з якого виготовляється обладнання. Пристрої з нержавіючої сталі вважаються довговічними і надійними. Метал не схильний до появи вогнищ іржі і гниття.

Нейтральне обладнання та його особливості

Наступні типи обладнання відносяться до нейтрального:

  1. Виробничі столи. Незамінні у обробно-виробничих приміщеннях. На столах зручно обробляти м'ясні тушки, чистити посуд тощо.
  2. Шафи. Призначаються для зберігання витратних матеріалів та посуду. Для виготовлення використовується нержавіюча сталь або пластик. Металеві пристрої більш надійні та практичні.
  3. Сушіння для посуду. Використовуються для зберігання тарілок, каструль, столових приладів. Обладнання розміщується переважно поруч із посудомийною технікою.
  4. Візки. Можуть використовуватися для збирання посуду, таців та іншого інвентарю.

Крім того, до цієї групи належать пакувальні пристрої, витяжки, водонагрівачі. Також при облаштуванні та оснащенні професійних кухонь не можна забувати про сміттєві баки.

Якщо йдеться про їдальню, у таких закладах, як правило, офіціанти відсутні, відповідно необхідно облаштувати лінію роздачі. Вона включає стійку для кухонних приладів, прилавка, вітрини для перших і других страв. Крім того, має бути передбачене місце для касира.

Найвигідніше знайти одного постачальника, який запропонує повний спектр послуг з оснащення вашої кухні. ТОВ «Систем Фо Груп» пропонує:

  • високоякісне сертифіковане обладнання із гарантією;
  • великий вибір техніки для оснащення торгових точок та професійних кухонь ресторанів, барів, кафе;
  • доступні ціни на продукцію;
  • професійний підхід та допомога у виборі;
  • вигідні умови співпраці для оптових та постійних клієнтів;
  • швидку доставку до будь-якого регіону.

Щоб отримати безкоштовну консультацію, зв'яжіться з менеджером ТОВ «Систем Фо Груп».