пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Особливості вибору міксера для молочних коктейлів

Особливості вибору міксера для молочних коктейлів

Міксер для коктейлю дозволить приготувати найсмачніший милкшейк за кілька секунд або хвилин. Цей освіжаючий напій подобається дітям та дорослим. Він корисний, ситний, відрізняється чудовим смаком. Його готують із молока жирністю від 3,2% з додаванням вершкового морозива та невеликої кількості фруктового топінгу. Усі інгредієнти укладають у міксер та збивають до появи густої піни. Готовий коктейль подають у високій склянці з трубочкою.

Вдома приготувати шийку легко за допомогою звичайного блендера чи компактної коктейльниці. Але для кафе чи ресторану такий спосіб не підходить. Професійна кухня вимагає застосування більш продуктивної та якісної техніки. Швидкість обертання такого приладу сягає 12 тисяч обертів на секунду. Промисловий міксер для молочного коктейлю дозволить готувати напої швидко, за 1–2 хвилини, та обслуговувати одразу кількох клієнтів.

Історія походження молочних коктейлів

ЗМІ писали про такі напої ще 1885 року. Тоді вони відрізнялися від тих, що роблять зараз. У ті часи так називали напій, в основі рецепту якого був віскі чи інший міцний алкоголь. Туди додавали також сирі яйця, молоко та цукор. Так виходив продукт, що нагадує егг-ніг, популярний у шотландців. Його подавали гарячим чи холодним. Тоді інгредієнти для приготування молочного коктейлю були доступні не кожному, тому він був рідкісним напоєм.

Рецепт кардинально змінився у 20 столітті. Скроні замінили сиропами, а незабаром почали додавати морозиво. Спочатку напої збивали вручну, до щільної консистенції крему чи соусу. Пишну повітряну пінку стали отримувати 1911 року, після появи американського шейкера Hamilton Beach.

Класичний блендер винайшли у 1922 році. Тоді молочний коктейль почали додавати шматочки фруктів, кубики льоду, інші інгредієнти.

Характеристики промислового міксера для молочних коктейлів

Пристрій для ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування поєднує функції блендера і міксера. Він застосовується не тільки для збивання, а й для подрібнення компонентів напою. Так, процес приготування милкшейка з професійним обладнанням починається з підготовки фруктів. Їх потрібно нарізати дрібними шматочками – прилад зробить це набагато швидше, ніж працівник кафе вручну.

Подрібнені фрукти змішуються з морозивом та молоком. Виготовлення смачного напою за допомогою професійного міксера дуже просте. Достатньо закинути всі складові молочного коктейлю в міксер і натиснути кнопку включення. Після використання всі складові миються легко та швидко під проточною водою.

Зовні пристрій для молочних коктейлів виглядає, як склянка для сумішей зі змішуючим стрижнем і двигуном. Для безпечного використання всі його кути круглі. Є також датчики, які спрацьовують під час перевантаження. Конструкція віночка продумана так, що бризки при збиванні не розлітаються в різні боки.

Професійний апарат відрізняється від побутового рядом критеріїв. Резервуар для готового продукту у нього виготовляється з нержавіючої сталі або пластику. Після встановлення склянки обладнання запускається автоматично, а при знятті воно також відключається. У всіх моделей для промислового використання передбачено кілька робочих режимів. Кожна склянка працює автономно.

Види міксерів для молочних коктейлів

У закладах, де багато відвідувачів, особливо в літню пору, краще використовувати прилади, оснащені двома чашами. З їх допомогою легко готувати велику кількість напоїв, що охолоджують, за короткий час. Чаші у промислових моделей виготовляються з нержавіючої сталі або пластику.

Залежно від способу збивання міксери бувають ручними та автоматичними. Перші не такі функціональні та продуктивні, але їх покупка доцільна для закладів, де молочні коктейлі готуються не дуже часто. Працюючи з ручним міксером, простіше контролювати процес збивання. Такий прилад компактний, тому його купують ресторани та кафе, що спеціалізуються не лише на прохолодних напоях.

Міксери поставляються з різноманітними насадками, що забезпечують їхню функціональність. Так, пристрої хороші для приготування алкогольних коктейлів, фруктових напоїв, смузі, сорбенту, фраппе десертів. Такі промислові прилади підходять для закладів із різноманітним меню.

Перед вибором необхідно звернути увагу і на інтенсивність роботи шейкера. Цей показник залежить від швидкості. Існують одно-, дво-, тришвидкісні моделі, а також варіатори.

Окремо виділяють барні міксери. Від звичайних вони відрізняються тим, що кріпляться прямо до стіни чи стійки. Пластик при їх виробництві використовується рідко, зазвичай лише у дуже дешевих моделях. Для склянок використовують нержавіючу сталь, для корпусу – хром та алюміній.

Особливості вибору професійних міксерів для молочних коктейлів

Промислове обладнання має бути надійним та продуктивним, а також давати можливість експериментувати, щоб отримувати напої з відмінним смаком. При виборі слід звертати увагу на:

  • матеріал. Найчастіше корпус професійного пристрою виготовляється з нержавіючої сталі. Це довговічний, простий у догляді матеріал. Пластикові склянки найбільше підходять для м'яких інгредієнтів. Якщо збиватимуться і тверді, краще взяти металевий;
  • потужність двигуна. Від неї залежить продуктивність апарату;
  • об'єм, кількість склянок. Для одночасного приготування кількох напоїв при великому потоці відвідувачів краще вибрати міксер із двома або трьома;
  • кількість швидкостей. У більшості пристроїв швидкість обертання ножів можна змінювати, щоб досягти максимальної якості при приготуванні. Від обраної швидкості залежить якість подрібнення інгредієнтів та твердість піни. Для деяких компонентів потрібна велика, для інших маленька.

Міксери для молочних коктейлів виготовляють італійські, німецькі, американські виробники.