пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Печі для піци

Традиційні піцерії, ресторани великих мереж та невеликі приватні кухні маленьких сучасних піцерій потребують різних типів кухонного обладнання. У кожному з цих типів закладів HoRoCa використовуються різні типи комерційних печей для піци відповідно до вимог їх концепцій та їхньої клієнтури. Кожен тип печі вимагає свого джерела енергії та має різний час приготування їжі та методи для створення абсолютно різних видів піци.  

Які печі бувають?

Цегляні печі для піци  

Кирпичные дровяные печи для пиццы

Цегляні дров'яні печі для піци мають вогнище і купол, які зроблені з вогнетривкої цегли (цегли, що витримує високу температуру). Конструкція подібних печей прямою копією конструкції древніх хлібопекарських печей. Традиційні цегляні печі для піци використовують як паливо деревину, але газ і вугілля також можуть бути використані. Деякі поціновувачі піци вважають, що дров'яні цегляні печі є єдиним правильним способом зробити піцу.

Цегляні дров'яні печі ідеально підходять для будь-якої піцерії, де піцу готують з використанням традиційних методів випічки.

  • Спосіб нагрівання. У цегляних печах використовуються три методи нагрівання: конвекція, відбиття тепла від стінок та передача тепла через дотик. Внутрішній купол створює природний потік для конвекції тепла. Тепло також відбивається від бані, нагріваючи піцу, а кам'яна підлога печі передає тепло красу піци.
  • Температура приготування. Від 250до 400°F.
  • Тип палива. Цегляні печі можуть використовувати дрова, вугілля або газ. Деякі дров'яні печі постачаються з модулем для опалення газом за браку дров.
    Час розігріву. Для цегляних печей для піци час попереднього нагрівання може становити від 45 хвилин до години. Пекти готова до випічки коли цегла купола біліє. Більшість комерційних моделей поставляються із датчиком температури. З іншого боку, визначення готовності печі можна використовувати кишеньковий інфрачервоний термометр.
  • Час приготування. Коли температура знаходиться в правильному діапазоні, приготування піци може зайняти від 90 секунд до 5 хвилин, залежно від товщини піци та кількості піци, які готуються в печі одночасно.
  • Відновлення температури після виїмки. Кожна піца буде поглинати частину тепла кам'яної підлоги та стінок піци, але доти, доки вогонь у печі підтримується в хорошому стані, відновлення температури печі займає всього кілька хвилин.

Газові та електричні печі (одно- та багаторівневі)

Газовые и электрические печи (одно- и многоуровневые)

Більшість піцерій не використовують дрова для випікання піци. Для цієї мети використовуються печі на газі та електриці. Такі печі обходяться дешевше за дров'яні печі, простіше в обслуговуванні і дозволяють отримувати піцу високої якості.

Газові та електричні печі ідеально підходять для піцерій, які прагнуть скоротити витрати праці та ресурсів на обслуговування та придбання печей.

  • Спосіб нагрівання. Газова та електрична піч нагріває камінь, на якому готують піцу. Камера печі нагрівається так, що начинка (топінг) і сир піци готується за допомогою променистим теплом.
  • Температура приготування. Камінь печі має бути нагрітий до температури від 200 до 350 ºС.
  • Тип палива. Для нагрівання каменів використовується газ чи електрика
  • Час розігріву. Час попереднього нагрівання може становити до години.
  • Час приготування. При 250 º С одна піца готується шість-вісім хвилин, залежно від товщини краста і наповнювачів.
  • Відновлення температури після виїмки. Кілька хвилин.

Конвекционные печи для пиццы

Конвекційні печі для піци

Печь конвекционная Smeg ALFA43GH

Зі зростанням витрат на комунальні послуги всі ресторани шукають спосіб як заощадити гроші. Конвекційні печі для піци зменшують як час приготування, так і витрата енергії при виробництві піци, які не поступаються якістю приготованим традиційними методами.

Конвекційні печі для піци ідеально підходять для кухонь з обмеженим простором, де є необхідність скоротити витрати на електроенергію і випікати високоякісні піци.

  • Спосіб нагрівання. Як випливає з назви, ці печі мають вентилятор в задній стінці камери, яка забезпечує циркуляцію гарячого повітря для конвекційного нагрівання піци.
  • Температура приготування. Ці печі готують піцу при 240-250 ° С, що нижче ніж інші типи печей для піци. Конвекція тепла дозволяє готувати при нижчій температурі, і допомагає економити на електроенергії.
  • Тип харчування . Є газові та електричні моделі.
  • Час розігріву. Зазвичай конвекційна піч нагрівається до потрібної температури приготування на протязі від 15 до 20 хвилин.
  • Час приготування. При 240 º С, конвекційної печі можна приготувати одну або кілька піц за п'ять або шість хвилин.
  • Відновлення температури після виїмки. Ці печі мають перфоровані металеві полиці, які підвищують ефективність приготування їжі та скорочують час відновлення темпераутри у камері до кількох секунд.