Чому піна?
Формування піни у пива викликане бульбашками вуглекислого газу, що випливають на верхній частині пива. Цей вуглекислий газ (СО2) є або в процесі ферментації при виробництві пива, або при додаванні в пиво вручну. Головною функцією піни є створення разючого візуального представлення нещодавно розлитого пива, яке створює відчуття свіжості і позначає тип пива, що подається. Крім того, пивна піна також вловлює аромати та смаки, які необхідні для отримання максимальної віддачі від вашого пива. Інгредієнти, такі як солод, ячмінь, хміль, пшениця та інші зернові, значною мірою визначають форму піни у пивному келиху. Вигляд скляного посуду, в якому подають пиво, також відіграє велику роль.
Виробники пива
Керамічні, металеві або скляні глеки, що використовуються для транспортування пива, стали дуже популярними, також при дегустації пива. Коли пиво розливається, виробник дозволяє клієнту забрати додому значну кількість варів. Як правило, виготовлені зі скла з кришкою, що накручується, або навісною фарфоровою прокладкою, виробники пива можуть зберігати пиво зовсім свіжим більше тижня! Виробники ефективно транспортують пиво будь-якого типу та є відмінним вкладенням, якщо клієнти хочуть взяти з собою додому варево. Хоча будь-який тип пива може бути поміщений у growler, він найчастіше використовується для перевезення ремісничого або спеціального пива, включаючи елі та табори.
Пивні келихи та пивні весла
Часто можна виявити, що клієнти хочуть скуштувати кілька найсмачніших сортів пива, які у вас є на розлив – це той випадок, коли дегустація пива дуже потрібна. Одним із найбільш популярних методів дегустації пива є використання склянок для дегустації пива та пивних лопат, де покупці можуть одночасно спробувати кілька сортів пива на дерев'яній підставці. Потім клієнти можуть спробувати кожен із сортів пива та визначити, який їм більше подобається. Очевидно, що будь-яке пиво може бути поміщене у склянку для дегустації та розміщено на весло, хоча найпопулярнішими зразками є вишукані сорти пива. Типи склянок, що використовуються для дегустації пива, звичайні – за розміром між чаркою та звичайним пивним келихом.
Бельгійський пивний келих (Belgian beer glass)
Келих пивний "Тюльпан" (Tulip beer glass)
Келих пивний "Кубок" (Goblet Beer glass)
Ці види пива можуть похвалитися складним смаком, а аромати часто темніші та важчі, ніж у інших сортів. Вони також, як правило, товста і важка пивна піна, і вони часто споживаються повільніше, ніж легше пиво. Для багатшого аромату ідеально підходить опукле скло, іноді у формі тюльпану.
Пивний кухоль (Beer Stein & Mug)
Пивні скляні та глиняні кружки відрізняються від інших пивних келихів настроєм, який вони роблять любителю пива; їхнє історичне використання як пивні келихи робить їх популярними сувенірами. Пиво, яке наповнює ці келихи, включає традиційні елі та табори середнього рівня алкоголю, які не настільки наповнені, як міцні напої або бельгійське пиво. Хоча багато сортів пива в цій категорії мають сильні смішні якості, вони все ж таки мають більш простий і сміливий смак. Оскільки не потрібно фокусуватися на збереженні занижених запахів та ароматів, скляні форми можуть бути більш простими, відкритими та циліндричними. Це пиво зазвичай подають у келихах, які довговічні, мають велику ємність, ручки та великий отвір для значних ковтків.
Бокал для пилзнера (Pilsner Glasses)
Пиво цього сорту включає пилзнери з низьким і середнім вмістом алкоголю, елі та табори, які легкі, з низьким вмістом хмелю. Піна на цьому пиві глибока, але повітряна та дуже піниста. Газування та блискучі кольори пива слід демонструвати у довгому тонкому склі pilsner, яке виділяє бульбашки, що піднімаються знизу вгору. Келих Pilsner, як правило, поступово звужується в міру того, як він досягає верху, забезпечуючи гладке, легке вживання.
Пінта та келих для пабу (Pub & Pint Glass)
Пінтові склянки є найбільш поширеними на ринку і служать старим резервом, коли потрібне універсальне скло. Піна на цих сортах пива має бути маленькою або середньою, тому форма скла не повинна сприяти карбонізації. Хоча багато сортів пива в цій категорії мають сильні, змішані властивості, і більш простий, сміливий смак, ніж складні багатогранні запахи та смаки. Це пиво слід подавати в келихах, які довговічні, мають велику місткість та мають великі отвори для значних ковтків; вони можуть бути подані у великих кількостях. Пінтові склянки можуть також називатися склянками для змішування і можуть використовуватися для змішування напоїв.
Новинка (Novelty Beer Glass)
Подвір'я склянки, пивні келихи у вигляді чобіт та інший гігантський скляний посуд зазвичай використовується для подачі великої кількості пива (часто на спеціальних заходах та вечірках). Як правило, ви продаєте пиво, яке підходить для споживання у великих обсягах і яке не матиме надмірно товстої пивної піни або надміру солодових/хмелевих смаків. Багато сортів пива, які ви можете подавати в пивних кухлях і келихах для пінти (наприклад, елі, табори та пилзнери) – це найкращий варіант, який може бути.
Пивний келих (Stemware & Footed Beer Glasses)
Пиво, яке краще подавати в пивних келихах, має середній або високий рівень піни. Аромати цього пива мають деяку глибину та аромат, але не інтенсивне щастя. У цього пива має бути піна середнього розміру, яка все ще потребує відносно великого отвору на вершині склянки. Найкраще підійдуть скляні форми, які більш тонкі та високі, ніж стандартні кубки або келихи.