Жодна кухня не може обійтися без столового приладу, як ніж. Компанія Arcos пропонуємо нам широкий вибір кухонного приладдя на будь-який смак та колір. Забезпечуючи точність та надійність у роботі.
Чому кухонні ножі АРКОС найкращі?
Лезо зроблено з високоякісної нержавіючої сталі NITRUM®.
NITRUM® - це збагачений азотом сплав - нержавіючої сталі, що містить хром, з ванадієм і молібденом. Хром надає сталі антикорозійний ефект, позитивно впливає на загартування та зносостійкість. Ванадій – збільшує властивості хрому – посилює інертність металу до різних хімічних середовищ. Молібден – додає клинку жорсткості, захищаючи його від ламкості та роблячи стійким до високих температур. Відповідно такий склад дозволяє довше зберігати заточування ножів, оберігаючи їх від окислювально-відновлювальних процесів, внаслідок чого ножі не чорніють і зберігають свій первісний колір.
Ну як ми знаємо, нічого в цьому світі не вічне, рано чи пізно меч втратить свою гостроту. Для подолання цієї проблеми АРКОС розробив лінійку засобів із заточування ножів. Розглянемо окремо всі аксесуари для ножів :
Мусат
Металевий стрижень із насічкою - прилад для виправлення крони ножів. Дозволяє ув'язнити та підвищити ріжучі здібності гострих предметів.
Інструкція з заточування ножів мусатом:
- Розташуйте сікач до мусату під гострим кутом - 20 градусів
- Мусат повинен перебувати в нерухомому стані, рухаємо тільки ножем - багаторазово пропускаючи його по поверхні, що заточується.
- Спочатку заточуємо один бік, потім таким самим чином і другий
Професійне точильне каміння
Камінь із абразивною поверхнею для заточування ножів.
За поверхнею розрізняють:
- Крупнозернистий (сильне загострення)
- Середньозернистий (тонка заточування)
- Дрібнозернистий (полірування)
Якщо ваші ножі сильно затупилися, слід почати заточування з крупнозернистого каменю і поступово переходячи до дрібнозернистого. Якщо ж середня втрата гостроти тесака - можна використовувати тільки середньозернисте та дрібнозернисте каміння. А якщо ніж трохи втратив гостроту, то достатньо буде лише застосувати дрібнозернистий камінь.
Інструкція з використання точила:
- Вибираємо зернистість каменю в міру затупленості ножів.
- Підбираємо кут заточування – правильним кутом розміщення, ножа до каменю, вважається – від 20° до 30°. Чим зернистий поверхня, тим менше кут має бути.
- Змастіть поверхню, точила для кухонних ножів, маслом або водою. Ця процедура необхідна для того, щоб ліквідувати металевий пил, який виникне в процесі заточування. Якщо камінь водний чи алмазний, його оббризкують водою. А якщо – індійська чи арканзаська – то змащують тонким шаром олії.
- Плавно проведіть кромкою леза по каменю. Повторіть цей рух до того моменту, поки на протилежному боці не з'являтимуться задирки. Після цього можна перейти до загострення іншої сторони.
- Коли загострили різак, візьміть камінь меншої зернистості і повторіть попередні дії для закріплення результату роботи.
- Після закінчення помийте водою складень та кам'яний брусок. Зберігайте їх у надійному місці.
Електрична точила для кухонних ножів
Інструмент, який дозволяє, за короткий проміжок часу, рівномірно заточити обидві сторони тесака – за рахунок паралельно розташованих двох смужок, що загострюють.
Інструкція з експлуатації Electric Knife Sharpener:
- Встановіть електричний верстат для заточування кухонних ножів на тверду, рівну поверхню.
- Ніж помістіть в отвір для загострення і потягніть його на себе, щоб привести в дію смужку.
- Зверніть увагу, смужки різні за зернистістю, тому спочатку заточуємо один бік, а потім інший.
Професійний верстат для заточування кухонних ножів
Проста, але дуже розумна конструкція допоможе зробити гострими різаки будь-якої форми – навіть із зубчиками.
Верстат представлений у двох примірниках:
- Металевий корпус
- Пластиковий корпус
Усередині корпусу знаходяться пружинні стрижні, зроблені із суміші титану та карбіду вольфраму, які відповідно і відповідають за точення кромки. Вони мають V – образну форму.
Правила застосування точильного пристрою:
- Розміщуємо точило на стійку площину.
- Між V – образними стрижнями визначаємо ніж та рухом «верх – вниз» заточуємо тесак.
- Цю функцію повторюємо до досягнення бажаного результату.
- Зверніть увагу на кут заточування! Ми його визначаємо самі - опускаючи лезо в позицію "вниз" - своїм тиском на ніж. Тяжкий тиск - 20 градусів, а легкий і ковзний - 12 градусів.