Сомельє (фр. sommelier) [sɔməlje] або виночерпий - працівник ресторану, відповідальний за придбання, зберігання вин та подання їх клієнту. Сомельє складає винну карту, займається дегустацією вин та дає рекомендації щодо вибору напоїв відвідувачам ресторану. Сомельє у своїй роботі користується спеціальним «штопором сомельє». Навчання сомельє проходить у спеціальних школах сомельє, де крім теоретичних знань про історію вина та виноробних регіонів, майбутні сомельє вчаться розкладати аромати вина на складові та інтерпретувати отримані букети. В результаті професійний сомельє за ароматами вина здатний визначити якість напою, сорт винограду, а іноді регіон походження вина та його вік. Нюх тренується за допомогою спеціальних наборів винних ароматів, із зразками запахів, що зустрічаються в букетах. У Середні віки у Франції при королівському дворі «сомелля» називався слуга, який відповідав за транспортування багажу, а пізніше за білизну, посуд, провізію та винний льох. Союз сомельє Франції надає звання «Метра сомельє» тим, хто пропрацював понад 10 років на цій посаді.
Каталог товарів
Холодильне та морозильне обладнання
Переглянути усе
Усі категорії
Електромеханічне обладнання
Переглянути усе
Усі категорії
Сомельє
Холодильне та морозильне обладнання
Промислові холодильники (7)Холодильні та морозильні столи (1)Льодогенератори (6)Фригобари і барні холодильники (2)Медичні холодильники (2)Кондитерські вітрини і шафи (1)Морозильні бонети (1)Промислові морозильні ларі та камери (5)Морозильні вітрини для морозива (1)Салат-бари (2)Винні шафи (7)Імпульсні холодильні скрині (1)Камери шокової заморозки (6)Холодильні та морозильні вітрини (1)
Професійні кухонні плити
Електромеханічне обладнання
Професійні м'ясорубки (2)Овочерізки (2)Тісторозкатувальні машини (1)Тістоміси професійні (3)Планетарні міксери (2)Промислові куттери і кухонні процесори (2)Слайсери (ломтерізки) (3)Пакувальні машини (4)Промислові ваги (1)Картоплечистки (1)Пили для обробки м'яса (1)Фаршемішалки (1)Хліборізки промислові (1)Устаткування для виробництва макаронів (1)Прес для гамбургерів (1)Прес для піци (1)
Скло для барів і ресторанів
Теплове обладнання
Професійні кухонні плити (4)Гриль-обладнання (3)Підігрівачі посуду (2)Професійні фритюрниці (3)Електрокип’ятильники та чаєроздатники (2)Мікрохвильові печі СВЧ (1)Професійні рисоварки (2)Котли харчові (1)Професійні млинниці (2)Макароноварки професійні (1)Професійні вафельниці (1)Професійні тостери (1)Мінікоптильні (1)Хот-дог апарати (1)Апарати для солодкої вати (2)Апарати для попкорну (1)Підігрівачі посуду (1)Устаткування для коно-піци (1)Електросковороди промислові (2)
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Професійні посудомийні машини
Посуд та кухонний інвентар
Кухонний інвентар та наплитний посуд
Меблі з нержавіючої сталі
Професійні ножі та дошки
Пральне обладнання
Клінінг та гігієна
Кондитерський інвентар
Кейтеринг та одноразовий посуд
Холодильні та морозильні вітрини
Сомельє (фр. sommelier) [sɔməlje] або виночерпий - працівник ресторану, відповідальний за придбання, зберігання вин та подання їх клієнту. Сомельє складає винну карту, займається дегустацією вин та дає рекомендації щодо вибору напоїв відвідувачам ресторану. Сомельє у своїй роботі користується спеціальним «штопором сомельє». Навчання сомельє проходить у спеціальних школах сомельє, де крім теоретичних знань про історію вина та виноробних регіонів, майбутні сомельє вчаться розкладати аромати вина на складові та інтерпретувати отримані букети. В результаті професійний сомельє за ароматами вина здатний визначити якість напою, сорт винограду, а іноді регіон походження вина та його вік. Нюх тренується за допомогою спеціальних наборів винних ароматів, із зразками запахів, що зустрічаються в букетах. У Середні віки у Франції при королівському дворі «сомелля» називався слуга, який відповідав за транспортування багажу, а пізніше за білизну, посуд, провізію та винний льох. Союз сомельє Франції надає звання «Метра сомельє» тим, хто пропрацював понад 10 років на цій посаді. Статті
Холодильне та морозильне обладнання
Промислові холодильники (7)Холодильні та морозильні столи (1)Льодогенератори (6)Фригобари і барні холодильники (2)Медичні холодильники (2)Кондитерські вітрини і шафи (1)Морозильні бонети (1)Промислові морозильні ларі та камери (5)Морозильні вітрини для морозива (1)Салат-бари (2)Винні шафи (7)Імпульсні холодильні скрині (1)Камери шокової заморозки (6)Холодильні та морозильні вітрини (1)
Професійні кухонні плити
Електромеханічне обладнання
Професійні м'ясорубки (2)Овочерізки (2)Тісторозкатувальні машини (1)Тістоміси професійні (3)Планетарні міксери (2)Промислові куттери і кухонні процесори (2)Слайсери (ломтерізки) (3)Пакувальні машини (4)Промислові ваги (1)Картоплечистки (1)Пили для обробки м'яса (1)Фаршемішалки (1)Хліборізки промислові (1)Устаткування для виробництва макаронів (1)Прес для гамбургерів (1)Прес для піци (1)
Скло для барів і ресторанів
Теплове обладнання
Професійні кухонні плити (4)Гриль-обладнання (3)Підігрівачі посуду (2)Професійні фритюрниці (3)Електрокип’ятильники та чаєроздатники (2)Мікрохвильові печі СВЧ (1)Професійні рисоварки (2)Котли харчові (1)Професійні млинниці (2)Макароноварки професійні (1)Професійні вафельниці (1)Професійні тостери (1)Мінікоптильні (1)Хот-дог апарати (1)Апарати для солодкої вати (2)Апарати для попкорну (1)Підігрівачі посуду (1)Устаткування для коно-піци (1)Електросковороди промислові (2)
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Професійні посудомийні машини
Посуд та кухонний інвентар
Кухонний інвентар та наплитний посуд
Меблі з нержавіючої сталі
Професійні ножі та дошки
Пральне обладнання
Клінінг та гігієна
Кондитерський інвентар
Кейтеринг та одноразовий посуд
Холодильні та морозильні вітрини