Супник служить для короткострокового зберігання перших страв - бульйонів, борщів, юшки, розсольника, грибних, овочевих та солодких супів.
Використання супників
Супник (марміт-супник, супниця, soup kettle) – це обладнання для підтримки гарячого стану або підігріву перших страв. Супники використовуються на професійних кухнях та лініях роздачі ресторанів, барів чи кафе, виїзних заходів (кейтеринг).
Вони складаються з корпусу, ємності, що знімається, яка встановлюється всередині, відкидної кришки з вирізом для ковша, термоізольованої ручки і термостата. Корпус марміт-супників виготовляється з нержавіючої сталі, алюмінію або термостійкого пластику. Термостат підтримує в ємності від 30 до 95 °C. За такої температури готові перші страви повністю зберігають смакові якості та поживні речовини.
Супник електричний (soup kettle) часто називають мармітом для перших страв (soup merchandiser), що не зовсім коректно. Марміт для перших страв – це модульний елемент для лінії роздачі, на конфорках якого підігріваються страви у надплитному посуді (каструлях). Супник відрізняється від нього не лише функціональністю, а й зовнішнім виконанням – він нагадує велику ємність витягнутої форми із залізною кришкою. Як правило, він ставиться на початку або наприкінці лінії роздачі.
Мал. Супник HENDI 860 304 | Мал. Марміт для перших страв |
Переваги
- Марміт-супник дозволяє завжди мати під рукою перші страви, які повністю готові до подачі на стіл. Це скорочує час очікування замовлення та дає можливість швидше обслуговувати клієнтів.
- Супник може застосовуватися для різних категорій перших страв - бульйонів, солодких супів, борщів і т.д.
- Супниці мають стильний дизайн, тому легко впишуться у будь-яку професійну кухню.
- Для роботи з супницями не потрібні особливі навички. Їм не потрібен спеціальний догляд – досить регулярно мити корпус та чистити чашу.
- Супниці коштують порівняно недорого, при цьому вони помітно полегшують роботу на лінії роздачі.
Виробники та бренди
Багато відомих виробників теплового обладнання пропонують і супниці. Серед них такі компанії, як Bartscher (Барчер, Німеччина), Sybo (Сібо, Китай), Forcar (Форкар, Італія), EWT INOX (Інокс, Китай), Hendi (Хенді, Нідерланди), Karma (Карма, Тайвань) та Ozti (Озті, Туреччина). Якщо Ви плануєте купити супник, варто перш за все визначитися з його об'ємом (від 5 до 16 літрів) та потужністю (від 0, 25 до 1, 8 кВт).
Табл. Найбільш популярні моделі супників
Модель супника | Виробник | Країна | Колір | Потужність, кВт | Об'єм, л | вага, кг |
EWT INOX | Китай | чорний | 0,6 | 9 | 5,6 | |
Hendi | Нідерланди | нерж.сталь | 0, 44 | 10 | 7 | |
Hendi | Нідерланди | чорний | 0, 44 | 10 | 7 | |
Hendi | Нідерланди | чорний | 0, 4 | 10 | 5 | |
Karma | Тайвань | нерж.сталь | 0,25 | 5 | 4,5 | |
Forcar | Італія | чорний | 0, 4 | 10 | 10 | |
Ozti | Туреччина | чорний | 0,5 | 8 | Н/Д | |
Bartscher | Німеччина | нерж.сталь | 1, 8 | 16 | 5, 9 | |
Bartscher | Німеччина | нерж.сталь | 0, 4 | 9 | 4, 5 | |
Bartscher | Німеччина | чорний | 0, 4 | 8, 5 | 3, 4 | |
Bartscher | Німеччина | чорний | 0, 4 | 10 | 5, 2 | |
Sybo | Китай | чорний | 0, 4 | 10 | 4, 5 | |
Karma | Тайвань | нерж.сталь | 0, 4 | 10 | 4,5 | |
Karma | Тайвань | чорний | 0, 4 | 10 | 4,5 | |
Karma | Тайвань | нерж.сталь | 0,3 | 5, 7 | Н/Д | |
Karma | Тайвань | нерж.сталь | 0, 25 | 5, 7 | Н/Д | |
Bartscher | Німеччина | чорний | 0, 4 | 9 | 4,5 | |
Bartscher | Німеччина | чорний | 0, 4 | 9 | 4,5 |
Огляд підготовлений компанією "Система 4"