пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Супники: виробники та застосування

Супник служить для короткострокового зберігання перших страв - бульйонів, борщів, юшки, розсольника, грибних, овочевих та солодких супів.

Використання супників

Супник (марміт-супник, супниця, soup kettle) – це обладнання для підтримки гарячого стану або підігріву перших страв. Супники використовуються на професійних кухнях та лініях роздачі ресторанів, барів чи кафе, виїзних заходів (кейтеринг).

Вони складаються з корпусу, ємності, що знімається, яка встановлюється всередині, відкидної кришки з вирізом для ковша, термоізольованої ручки і термостата. Корпус марміт-супників виготовляється з нержавіючої сталі, алюмінію або термостійкого пластику. Термостат підтримує в ємності від 30 до 95 °C. За такої температури готові перші страви повністю зберігають смакові якості та поживні речовини.

Супник електричний (soup kettle) часто називають мармітом для перших страв (soup merchandiser), що не зовсім коректно. Марміт для перших страв – це модульний елемент для лінії роздачі, на конфорках якого підігріваються страви у надплитному посуді (каструлях). Супник відрізняється від нього не лише функціональністю, а й зовнішнім виконанням – він нагадує велику ємність витягнутої форми із залізною кришкою. Як правило, він ставиться на початку або наприкінці лінії роздачі.

Профессиональная супница

soup merchandiser

Мал. Супник HENDI 860 304 Мал. Марміт для перших страв

Переваги

  • Марміт-супник дозволяє завжди мати під рукою перші страви, які повністю готові до подачі на стіл. Це скорочує час очікування замовлення та дає можливість швидше обслуговувати клієнтів.
  • Супник може застосовуватися для різних категорій перших страв - бульйонів, солодких супів, борщів і т.д.
  • Супниці мають стильний дизайн, тому легко впишуться у будь-яку професійну кухню.
  • Для роботи з супницями не потрібні особливі навички. Їм не потрібен спеціальний догляд – досить регулярно мити корпус та чистити чашу.
  • Супниці коштують порівняно недорого, при цьому вони помітно полегшують роботу на лінії роздачі.

Виробники та бренди

Багато відомих виробників теплового обладнання пропонують і супниці. Серед них такі компанії, як Bartscher (Барчер, Німеччина), Sybo (Сібо, Китай), Forcar (Форкар, Італія), EWT INOX (Інокс, Китай), Hendi (Хенді, Нідерланди), Karma (Карма, Тайвань) та Ozti (Озті, Туреччина). Якщо Ви плануєте купити супник, варто перш за все визначитися з його об'ємом (від 5 до 16 літрів) та потужністю (від 0, 25 до 1, 8 кВт).

Табл. Найбільш популярні моделі супників

Модель супника

Виробник

Країна

Колір

Потужність, кВт

Об'єм, л

вага, кг

Супник EWT INOX SK-6000

EWT INOX

Китай

чорний

0,6

9

5,6

Супник HENDI 860 304

Hendi

Нідерланди

нерж.сталь

0, 44

10

7

Супник HENDI 860083

Hendi

Нідерланди

чорний

0, 44

10

7

Супник HENDI 860007

Hendi

Нідерланди

чорний

0, 4

10

5

Супник KARMA KG-570SCH

Karma

Тайвань

нерж.сталь

0,25

5

4,5

Супник FORCAR B8001

Forcar

Італія

чорний

0, 4

10

10

Супник Ozti ОС-100

Ozti

Туреччина

чорний

0,5

8

Н/Д

Супник Bartscher Party А150.510

Bartscher

Німеччина

нерж.сталь

1, 8

16

5, 9

Супник Bartscher De Luxe 100.058

Bartscher

Німеччина

нерж.сталь

0, 4

9

4, 5

Супник Bartscher Club 100.067

Bartscher

Німеччина

чорний

0, 4

8, 5

3, 4

Супник Bartscher Gourmet 100.047

Bartscher

Німеччина

чорний

0, 4

10

5, 2

Супник Sybo SB-8003

Sybo

Китай

чорний

0, 4

10

4, 5

Супник KARMA TS-6000S

Karma

Тайвань

нерж.сталь

0, 4

10

4,5

Супник KARMA TS-6000

Karma

Тайвань

чорний

0, 4

10

4,5

Супник KARMA KG 570 SNH

Karma

Тайвань

нерж.сталь

0,3

5, 7

Н/Д

Супник KARMA KG 570 S

Karma

Тайвань

нерж.сталь

0, 25

5, 7

Н/Д

Супник Bartscher Economic 100.061

Bartscher

Німеччина

чорний

0, 4

9

4,5

Супник Bartscher Partytopf 100.054

Bartscher

Німеччина

чорний

0, 4

9

4,5

Огляд підготовлений компанією "Система 4"