пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Свіжі макарони

Макаронні вироби Макаронні вироби (іноді просто макарони, паста) - вироби з тіста (зазвичай з пшеничного борошна з водою), становлять невід'ємну частину раціону багатьох верств населення. Не можна не згадати про Італію, яка дарувала світу найкращі рецепти макаронних виробів та страв із них. Зазвичай у повсякденному житті макарони зберігають у сухому вигляді та відварюють перед вживанням, переважно час відварювання залежить від побажань людини, яка їх готує. Чи хоче він, щоб вони були м'якшими або навпаки твердішими. Але кожен італієць знає, що макарони треба доводити до стану напівготовності (або, як кажуть, самі італійці AL DENTE – буквально «до зуба»). Це пов'язано з тим, що до макаронів повинен подаватися спеціальний соус, і якщо макарони будуть відварені до готовності, то після додавання соусу вони розваряться. Для більшості макаронів, що продаються в магазинах і супермаркетах і виготовлених із пшениці твердих сортів пшениці, час приготування до напівготовності займає 10 хвилин (каструлі при цьому не накривають кришкою).

Останнім часом набувають популярності «свіжі» макарони. Їх відмінність у тому, що вони не піддаються сушінню, а лише трохи підсушуються під час виготовлення, щоб уникнути злипання. Звичайно, на відміну від простих макаронів, «свіжі» мають ряд переваг. Перше та головне – це смакові якості, які знаходяться на іншому рівні, завдяки доданню свіжих компонентів вищої якості, що зберігають свої властивості до споживання. Час приготування таких макаронів значно менше, ніж зазвичай і становить 3-4 хвилини. Як і прості макарони «свіжі макарони» виготовляють з використанням овочів (шпинату, моркви, томатів і так далі), що надають своєрідне забарвлення макаронам, і смак овочів у них яскравіший.

Якщо говорити про цінову різницю, то тут вона на користь простих макаронів, але треба зауважити, що, порівнюючи співвідношення цін та якостей обох видів продукції якість «свіжих» макаронів зросла не пропорційно ціні, а значно вище. Велика вартість обумовлена ​​як використанням спеціальних інгредієнтів, а й малим терміном зберігання «свіжих» макаронів. Можливо, вони не зміцняться у повсякденному раціоні більшості споживачів, а лише будуть окрасою столу на свята, проте свіжоприготовлені макарони міцно зайняли свою нішу на ринку харчових продуктів.

Виробництво макаронів Тепер поговоримо про безпосереднє виробництво макаронів. Великі лінії та апарати промислового виробництва не підійдуть, потрібні невеликі компактні та універсальні агрегати, здатні замісити тісто для макаронів та видавити самі вироби. Як нічого краще підійде італійський бренд LaMonferrina. Компанія понад 20 років займається розробкою та виробництвом обладнання для виробництва макаронів. Близько десятка різних одиниць представляє італійська компанія. Машини є комбінацією тістомісильної машини для крутого тіста (місильний орган - вал з лопатями) і механічного безвакуумного екструдера. Заміс тесту в середньому відбувається за 15 хвилин при широкому діапазоні за продуктивністю від 6 кг/год до 50 кг/год. Всі деталі, що стосуються продукту, виконані з нержавіючої сталі. Багато комплектуючих пропонується виробником для підвищення асортименту продукції та покращення умов роботи оператора. У стандартний набір входить чотири матриці, але при необхідності можна замовити ще, тим більше що їх величезна кількість видів. Перерахування всіх видів зайняло б одну сторінку.

Моделі середньої та малої продуктивності мають марки: Dolly, P3, P6, P12, Nina, Cilindro, P. Nuova. Моделі великої продуктивності: P2, P2 Pleasure. Усі з перерахованих моделей по повз макаронних виробів можуть виробляти равіоллі.

Паста-машина
Sirman Sirpasta
Паста-машина
Fimar MPF/2,5

Основними покупцями даного устаткування є ресторани, піцерії та інші пункти комунального харчування, які пропонують своїм відвідувачам страви, лише з нових макаронів, порівнянних зі своїми італійськими побратимами. Останнім часом тенденція трохи змінилася і дедалі більше виявляють інтерес до макаронних пресів з боку супер-і гіпермаркетів. Споживачі бажають ласувати «свіжими» макаронами не тільки в місцях громадського харчування, а й у себе вдома, готуючи страви за італійськими рецептами. Для організації невеликого виробництва макаронів досить малі площі та один універсальний апарат від LaMonferrino, який буде місити тісто та випресовувати макаронні вироби. Ну і звичайно наявність оригінальної рецептури макаронів, зазвичай компанії, що постачають і продають обладнання, ділиться секретами виробництва найкращих «свіжих» макаронів.