пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Технології Unox

пароконвектомати і конвекційні печі Unox використовують ряд запатентованих технологій, які дозволяють досягати кращих результатів і оптимізують процес приготування:

Зміст:

AIR.Maxi™ для рівномірності пропікання

AIR.Plus – рівномірне пропікання від низу до верху камери

ADAPTIVE.Clima – гарантія повторюваності

STEAM.Maxi ™ – насичена пара за кілька секунд

STEAM.Plus – оптимальне парозволоження

DRY.Maxi™ – вилучення вологи повітря для підкреслення смаку

DRY.Plus – видалення вологи з камери конвекційної печі

MAXI.Link – оптимізація простору

Rotor.KLEAN™ – автоматична система миття

Protek.SAFE™ – зниження енерговитрат та безпека

Spido.GAS™ – точний контроль температури

AIR.Maxi

AIR.Maxi™ для рівномірності пропікання

Система кількох вентиляторів у камерах з можливістю реверсивної роботи забезпечує правильний розподіл тепла та рівномірне пропікання незалежно від розташування продуктів.

Різні продукти вимагають різного ступеня подачі тепла, тому технологія AIR.Maxi™ передбачає можливість вибору трьох швидкостей потоків повітря і напівавтоматичної роботи вентиляторів.

AIR.Plus - рівномірне пропікання від низу до верху камери

Технологія AIR.Plus забезпечує рівномірне пропікання на всіх деках від низу до верху камери завдяки роботі системи кількох автореверсивних вентиляторів з високою швидкістю обертання. Як і AIR.Maxi™, технологія AIR.Plus передбачає можливість вибору різних (двох) швидкостей потоків повітря залежно від виду страв та продуктів.

Рівномірне пропікання різних порцій продукту, розташованих на різних листах і в різних місцях листа можливе лише завдяки точно спроектованій конвекції гарячого повітря робочої камери.

ADAPTIVE.Clima – гарантія повторюваності

У пароконвектоматах Unox (лінії ChefTop та BakerTop ) реалізована технологія моніторингу та коригування параметрів вологості та температури в серцевині продукту відповідно до заданої програми незалежно від його кількості, втручання оператора або порушень мікроклімату (відчинення дверей).

Завдяки ADAPTIVE.Clima печі ChefTop та BakerTop автоматично визначають кількість продукту, покладеного в камеру, та відповідно коригують програму приготування.

Наприкінці процесу приготування оператор може зберегти дані для того, щоб мати можливість відтворити програму приготування для інших порцій з однаковим результатом.

Умови приготування, маса та властивості продуктів впливають на процес приготування. Є й інші фактори - звичайної печі занадто великий шматок м'яса може не пропікатися, отже, режим приготування порушується, коли робочу камеру відкривають - все це треба враховувати при розрахунку режиму та часу приготування для досягнення стандартних результатів .

STEAM.Maxi™ - насичена пара за кілька секунд

STEAM.Maxi Особлива форма лопатей вентиляторів і висока швидкість обертання забезпечує генерацію насиченої пари при 48°C, який потрапляє на ТЕН, де надівається до заданої температури. Ефективність пароутворення за такої технології можна порівняти з бойлерними пароконвектоматами; робоча камера миттєво наповнюється насиченою парою строго необхідної температури.

Приготування на пару дозволяє зберегти корисні речовини продуктів (білки, вітаміни, і мінеральні речовини) і досягти кращого смаку та аромату та покращити харчову цінність страв. Страви, приготовлені на пару, залучать до будь-якого ресторану любителів здорової та смачної їжі, а випічка на пару не затримається на полицях кондитерських та хлібних магазинів

Технологія STEAM.Maxi™ застосовується в лінії BakerTop , ChefTop , моделях з динамічним та ручним керуванням лінії LineMiss .

STEAM.Plus – оптимальне парозволоження

У моделях серій ChefLux , BakerLux , LineMiss та LineMicro застосовується технологія зволоження робочої камери STEAM.Plus. Інжекція води на лопаті вентиляторів, що обертаються з високою швидкістю, забезпечує миттєве утворення пари.

Волога в робочій камері покращує теплопередачу, зменшує час готування та усихання. Гастрономічні продукти в пароулаженном середовищі набувають привабливого кольору та аромату, зберігаючи структуру. Завдяки присутності вологи покращується формування структури хлібобулочних та кондитерських виробів, а на їх поверхні утворюється привабливе темне забарвлення.

DRY.Maxi™ – вилучення вологи повітря для підкреслення смаку

Технология DRY.Maxi

Технологія DRY.Maxi™ поєднує введення сухого повітря та вилучення вологи повітря, доповнюючи STEAM.Maxi™ для оптимізації фаз вологої та сухої термообробки. Вона служить як для утворення піджаристої скоринки (м'яса, риби, овочів) за високих температур, так і для прискореного висушування продуктів при низьких. При випіканні хліба та кондитерських виробів DRY.Maxi™ покращує формування внутрішньої структури (див. рис) та кірочки.

Технологія DRY.Maxi™ застосовується у пароконвектоматах Unox (серії BakerTop , ChefTop ).

DRY.Plus – видалення вологи з камери конвекційної печі

Технология DRY.Plus

Технологія DRY.Plus застосовується в конвекційних печах Unox (серії ChefLux , BakerLux , LineMiss та LineMicro ) для видалення вологи з робочої камери. Як і DRY.Maxi™, вона сприяє формуванню внутрішньої структури та хрусткої скоринки продуктів та доповнює технологію STEAM.Plus,

MAXI.Link – оптимізація простору

Технология MAXI.Link

Технологія MAXI.Link дозволяє встановлювати обладнання Unox відповідних типорозмірів колони. Це не тільки зменшує місце, яке займає обладнання, але й знижує енерговитрати – використання замість однієї великої печі кількох печей меншого розміру з тією ж кількістю дек зменшує витрату енергії та час приготування.

Все обладнання в колоні управляється однією панеллю ChefTouch або BakerTouch (залежно від типу обладнання – гастрономічне або кондитерське). Управління споживанням та розподілом енергії за допомогою функції EFFICIENT.Power дозволяє знижувати енерговитрати на третину.

Варианты размещения оборудования Unox  в колонны

Варианты размещения оборудования Unox  в колонны

Мал. Варіанти розміщення обладнання Unox у колонах.

Rotor.KLEAN™ - автоматична система миття

Система Rotor.KLEAN™ автоматично очищає робочу камеру без необхідності контролю. Система дозволяє вибрати режим миття, що відповідає ступеню забруднення.

Protek.SAFE™ - зниження енерговитрат та безпека

Protek.SAFE™ забезпечує мінімальне розсіювання тепла та низьку температуру зовнішніх поверхонь. Зокрема, зовнішнє скло дверцят не нагрівається вище 60°C, що оберігає персонал від травм. Висока теплоізоляція знижує втрати тепла під час роботи та збільшує енергоефективність.

Точний контроль температури Spido.GAS™

У газових печах Unox застосовується технологія Spido.GAS™, що дозволяє досягти рівномірного розподілу жару та полегшує обслуговування. Надійність і довговічність забезпечена відсутністю механічних компонентів, що рухаються. Система розподілу потужності, що виділяється, точно контролює температуру всередині камери. Дані про споживану енергію виводяться на панель печі ChefTop / BakerTop .

Огляд підготовлений фахівцями компанії "Система 4 на основі матеріалів компанії Unox" .