пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

VarioCookingCenter whitefficiency® – універсальне теплове обладнання для професійної кухні

vario1

Концепція whitefficiency® – ефективного універсального теплового обладнання – реалізована компанією Rational не лише у пароконвектоматах. Наприкінці 2011 року компаній представила багатофункціональний пристрій нового типу, що поєднує функції сковороди, що перекидається, плити, варильного котла і фритюрниці – VarioCookingCenter whitefficiency® .

Можливості VarioCookingCenter whitefficiency®

Пристрій не тільки може виконувати цілу низку операцій, для кожної з яких потрібен окремий вид обладнання, але й виконує їх з високою точністю. Інженери Rational досягли високої однорідності нагріву, точного контролю температури, швидкого нагріву та охолодження за допомогою вбудованого контролера. Все це забезпечує високу якість приготування їжі.
За оцінками компанії-виробника, при роботі з VarioCookingCenter whitefficiency® економія сировини досягає 10%, води та енергії, відповідно, 30% та 40%. Виробнича лінія з VarioCookingCenter whitefficiency® вимагає на третину менше площі, тому що цей пристрій здатний замінити до 50% традиційного професійного кухонного обладнання.

vario2
Мал. Приготування продуктів за допомогою VarioCookingCenter whitefficiency®

Панель управления VarioCookingCenter whitefficiency®

VarioCookingCenter whitefficiency® vs традиційне кухонне обладнання

Приготування продуктів у VarioCookingCenter whitefficiency® займає в середньому вдвічі-втричі менше часу порівняно зі сковородою, травним котлом або фритюрницею. Наприклад, обсмажування 50 порцій телятини дрібними шматочками на сковороді займає 66 хвилин, а цей апарат готує таку кількість м'яса всього за 28 хвилин. Травному котлу необхідно близько 107 хвилин, щоб зварити 300 порцій макаронів, а VarioCookingCenter whitefficiency® зробить це за 28 хвилин, як і у випадку м'яса. Макарони не потрібно перемішувати, і вони не злипаються під час варіння.
При обсмажуванні м'яса або риби в сковороді необхідно точно дотримуватись температурного режиму та своєчасно перевертати продукти, щоб вони не підгоріли. VarioCookingCenter whitefficiency® має вбудовану високочутливу систему контролю температури VarioBoost™, яка оптимально розподіляє тепло, забезпечуючи рівномірне прожарювання страв. Система VarioBoost™ постійно підтримує потрібну температуру з точністю до одного градуса, регулюючи її рівень 3600 разів на годину, тому продукти навіть при швидкому обсмажуванні залишаються соковитими та м'якими.
Приготування делікатних продуктів із молока та яєць завжди було проблемою для кухарів, оскільки вони легко підгоряють та пересушуються, а молоко може прикипіти до стінок чаші. У процесі виготовлення ці продукти доводиться перемішувати. Система VarioBoost™ спрощує їхню обробку. Вона рівномірно розподіляє тепло по всьому об'єму продуктів, тому вони не підгоряють і не потребують частого помішування.
Основним елементом цієї системи є запатентовані сітчасті елементи. Вони нагрівають тільки дно робочої ємності, передаючи тепло безпосередньо продуктам, що готуються. Стінки та краї чаші не нагріваються. Це дозволяє економити електроенергію та захистити персонал на кухні від опіків. Пристрій швидко приводиться в стан робочої готовності і також швидко охолоджується для наступної партії продуктів. Воно здатне розігрітися до 200 ° С лише за 90 секунд.
Система VarioBoost™ дозволяє готувати продукти в 2-2, 5 рази швидше, ніж у звичайній сковороді, що перекидається. Завдяки їй VarioCookingCenter whitefficiency® може приготувати 300 порцій рагу з індички всього за 34 хвилини, а сковороді на це знадобиться 95 хвилин.
З використанням VarioCooking Control® смаження продуктів у фритюрі стає простіше. Усі страви, у тому числі картопля фрі, готуються за лічені хвилини. Кошики з продуктами опускаються та піднімаються автоматично, не вимагаючи контролю персоналу.
Процес виготовлення всіх категорій продуктів повністю автоматизований. Кухареві достатньо лише вибрати продукт, натиснувши певну клавішу на панелі. Вбудована система керування VarioCooking Control® самостійно розпізнає розмір продукту та обсяг завантаження, а також визначає час його приготування, температуру та інші параметри. VarioCooking Control® повністю контролює весь процес приготування, виконуючи за кухаря такі рутинні операції, як постійне регулювання температури, без присутності оператора. Коли продукт буде готовий, система управління повідомить про це кухаря. Так само апарат повідомляє кухаря, якщо потрібно його втручання, наприклад, необхідно перевернути стейк чи дегласувати рагу.
Завдяки досконалій системі управління VarioCookingCenter whitefficiency® не потребує контролю з боку та може працювати навіть у нічному режимі. Достатньо ввечері завантажити в апарат продукти та вибрати необхідний варіант їх приготування, і пристрій зробить все інше саме. Вранці на Вас чекатимуть вже готові страви.

Корисні опції

  • компактний термозонд із тримачем. Вимірює температуру у шести точках. При неправильному встановленні зонда його положення автоматично коригується.
  • Автоматична система подачі води VarioDose. Подає воду із точністю до одного літра.
  • інфрачервона плита VitroCeran із шестиступінчастим регулюванням температури для приготування продуктів у невеликих кількостях (опціонально). Потужність плити – 2,5 кВт.
  • підставка для кухонного приладдя, а також піднос, на який можна ставити гастроємності і викладати в них продукти з чаші пристрою (опціонально).
  • Цифровий таймер.
  • цифровий індикатор температури.
  • вбудований ручний душ.
  • сенсорний екран. Забезпечує швидкий перехід між різними режимами та «запам'ятовує» звички користувача.
  • панель управління, пам'яті якої може зберігатися до 350 індивідуальних процесів.
  • режим програмування.
  • можливість зберігати та передавати дані HACCP.
  • USB-інтерфейс.
  • Підйомний пристрій AutoLift™
  • екологічна безпека. Усі ресурси (вода, електроенергія, миючі засоби) витрачаються дуже економно.
  • практично миттєве очищення апарату. Необхідно всього 2 літри води та мінімальну кількість миючих засобів.

Серія VarioCookingCenter whitefficiency®

Серія включає три лінійки обладнання – VCC 111/112, VCC 211 та VCC311. Моделі зі значком «+» призначені для приготування продуктів під тиском, у тому числі твердих овочів (морква, буряк), рагу та порційних страв.
VCC 111/112
Всі апарати можуть працювати в автоматичному, ручному та програмованому режимі.

vario3
Мал. Робота в ручному режимі

Автоматичний режим ділиться на 9 підрежимів - «Спекотна велика маса», «Швидка смаження», «Риба/морепродукти», «Овочі/картопля», «Блюда з яєць та борошна», «Вироби з тіста/рис», «Супи/соуси» », «Молоко/десерти», та Finishing®. Ручний режим, у свою чергу, має три варіанти - обсмажування, приготування у фритюрі, відварювання. Крім того, в пам'яті обладнання може зберігатись до 250 програм приготування різних страв. Робочий температурний діапазон цих моделей становить від 30°С до 250°С.
VCC 211
Ці пристрої продуктивніші, ніж попередні, тому вони добре підходять для популярних кафе та ресторанів. Можуть працювати у тих самих режимах, як і прості моделі.
VCC311
Моделі цієї лінійки називають багатофункціональним кухонним центром за їхню універсальність та великі обсяги приготування продуктів. Вони можуть використовуватися у великих ресторанах та кафе з гарною прохідністю. Їхній автоматичний режим складається з наступних підрежимів – «М'ясо», «Риба», «Овочі та гарніри», «Страви з яєць», «Молоко та десерти», «Супи та соуси» та Finishing®. Ручний режим дозволяє варити, смажити та готувати продукти у фритюрі.

Табл. Модельний ряд серії VarioCookingCenter® whitefficiency®

vario

Модель

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 112/112+

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 211/211+

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 311/311+

Кількість страв

від 30

100 – 300

100 – 500

Корисна ємність

4 літри + 14 літри

100 літрів

150 літрів

Ширина

1200 мм

1164 мм

1542 мм

Глибина

777 мм

914 мм

914 мм

Висота

1100 мм

1100 мм

1100 мм

Вага

168 кг

195 кг

251 кг

Висота краю тигеля

900 мм

900 мм

900 мм

Площа обробки

11 дм 2 + 11 дм 2

42 дм 2

65 дм 2

Труба подачі води

R3/4"

R3/4"

R3/4"

Зливна труба

DN 40 мм

DN 50 мм

DN 50 мм

Електрична потужність, що споживається

17 кВт

28,2 кВт

45 кВт

споживана потужність
(церанова плита)

19,5 кВт

30,7 кВт

47,5 кВт

Запобіжники

3 x 40 A
(З плитою VitroCeran 50 A)

3 x 50 A

3 x 80 A

Приклади продуктивності

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 112/112+

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 211/211+

VarioCookingCenter ®
whitefficiency ® 311/311+

Омлет

80 порцій на тигель на годину

300 порцій на годину

450 порцій на годину

Стейки з фаршу

60 шт. на тигель на годину

240 шт. в годину

360 шт. в годину

Обсмажування гуляшу

3 кг/партія на тигель

12 кг/партія

20 кг/партія

Гуляш (приготування під тиском)

6 кг на тигель

45 кг

70 кг

Сочевиця (суха)

3 кг/партія на тигель

20 кг/партія

30 кг/партія

Рис (сухий)

3 кг/партія на тигель

20 кг/партія

30 кг/партія

Тальятеллі (сухі)

6 кг/год на тигель

36 кг/год

54 кг/год

Пудінг

10 літрів/партія на тигель

60 літрів/партія

100 літрів/партія

Картопля фрі

12 кг/год на тигель

70 кг/год

110 кг/год

Обсмажування у фритюрі рибних паличок ГЗ

400 шт. на тигель на годину

1800 шт. в годину

2700 шт. в годину

Копчена свинина

5 кг на тигель

45 кг

70 кг

Огляд підготовлений фахівцями компанії "Система 4"