пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Винна шафа

винный шкаф

Винні шафи підтримують оптимальний для зберігання вина мікроклімат і можуть бути встановлені в будь-якому приміщенні зі стабільним електропостачанням. Зазвичай кількість пляшок різних вин пропорційна їх популярності – запас тих вин, які замовляють часто, більше, а рідкісні сорти представлені однією-двома пляшками.

Окрім ресторанів, винні шафи у нас купують винні бутики, винні відділи великих магазинів та приватні колекціонери. Винна шафа – чудовий подарунок поціновувачу вин або просто забезпеченій людині зі смаком.

Температурні зони

Монотемпературні винні шафи підтримують однакову температуру від +4 до +16 °C – у всьому обсязі. Такі шафи зазвичай використовують для тривалого зберігання та підготовки до дегустації вин у винних бутиках або приватних колекціях. Температура таких шаф встановлюється за допомогою ручного перемикача. Недорогі моделі монотемпературних шаф мало від звичайних побутових холодильників. Як і в холодильників, у недорогих шаф під поняттям «мікроклімат» розуміється лише підтримка певної температури зберігання. Якщо вам необхідно купити недорогу однотемпературну винну шафу невеликого розміру, то ми рекомендуємо вибрати таку модель як Bartscher 700.082G , Tefcold TFW 160S ,FROSTEMILY WINE POINT 152 або Tefcold SC 85 . Більш місткі моделі недорогих шаф - Tefcold CPP1380M або Tefcold CPV 27 .

Більш якісні винні шафи обладнані системою природної вентиляції з фільтром активованого вугілля. У таких шафах є функція регулювання рівня вологості усередині. З дорогих якісних моделей невеликих однотемпературних шаф ми рекомендуємо придбатиLiebherr WK 1802 Vinothek , Liebherr WKes 653 ,Liebherr WK 2977 GrandCru та інші винні шафи Liebherr .

Дво- та тритемпературні шафи здатні підтримувати різну температуру. В ізольованих відсіках таких шаф можна зберігати одночасно червоні, білі та ігристі вина.

Ми можемо запропонувати вам двотемпературні винні шафи преміум-класу IP CEXW 2501 , IP CEXW 151 , або тритемпературні винні шафи Liebherr WT 4677 Vinidor , Tecfrigo Enotec 680 (3TV) та інші.

Мультитемпературні шафи служать для підготовки вин до подачі до столу та їхнього нетривалого зберігання. Температурні зони у таких шафах розділені не перегородками а повітряними потоками. Мультитемпературні шафи можуть підтримувати до десяти температурних зон з температурою від +5 до +21 °C. Верхні зони мають більш високу температуру, тому на верхніх полицях мультитемпературної шафи (температура +18 ° С) можна зберігати витримані червоні вина для подачі до столу, на середніх (температура +14 - +15 o С) - молоді червоні та рожеві вина. На полицях, що розташовані ще нижче – витримані білі вина при температурі. На нижніх полицях, де температура досягає + 10 - +12 ° С слід зберігати ігристі вина. Таким чином, унікальний мікроклімат кожної із зон дозволяє завжди мати відразу кілька типів вин, готових для подачі до столу. В асортименті нашої компанії є мультитемпературні винні шафи Tecfrigo Enotec 340 (1TV) ,Tecfrigo Enotec 340 (1TV-P) , Tecfrigo Wine 185 , Tecfrigo Wine Collection 185 та інші.

Винні шафи з дерева та інших матеріалів

Оскільки винні шафи зазвичай не просто використовуються для зберігання вин, але й демонструють відвідувачам, їх дизайну приділяється особлива увага. Дорогі ресторани часто віддають перевагу винним шафам з обробкою з натурального дерева (бука, тополі, вишні, дуба) або натуральної шкіри. Для приміщень у сучасному стилі, наприклад, у винних бутиках або спеціалізованих відділах супермаркетів ми рекомендуємо використовувати холодильники для вина в металевих та пластикових корпусах. Прекрасні дерев'яні винні шафи IP , зокрема моделі CEXPW 51 U , IP CEXW 2501 U , IP CEXW 801 U або IP CEXW 801 U прикрасять будь-який інтер'єр. Дерев'яні шафи для вина є також у інших виробників. Ми можемо рекомендувати вам модель Tecfrigo CANTINETTA GLX або відносно недорогу дерев'яну винну шафу UGUR USD 374 GD .

Пляшки розміщують на похилих полицях або спеціальних нішах і підсвічують за допомогою малопотужних світлодіодів.

Винна кімната Винна кімната

  Якщо об'єму винної шафи недостатньо, для зберігання вина облаштовують винну або винний льох. Вона будується за тими ж принципами, що і винна шафа, і, по суті, є великим холодильником, у якому необхідний рівень вологості та температурний режим підтримує кліматичну систему. Винні кімнати часто влаштовують великі ресторани, виробничі або торгові підприємства, що працюють з якісними і дорогими винами, а також готелі преміум-класу. Місткість винних кімнат становить від однієї до кількох тисяч пляшок.

У безпосередній близькості від винної кімнати часто облаштовують дегустаційну зону, відокремлену від неї перегородкою. Звичайно, температура в цій зоні має бути як мінімум на кілька градусів вищою, ніж у сховищі вин, щоб дегустувати вино було комфортно.

Вбудовані винні шафи

У власних кабінетах нерідко розміщують вбудовані винні шафи. Ми можемо запропонувати вам купити таку модель збудованої шафи як Liebherr WKEes 553 , IP CI 141 U або IP CI 140 U.

винні шафи Умови зберігання вина

Діапазон температур

Вино зберігає свої властивості у строго певному діапазоні температур, вологості та затіненості. Ідеальна температура зберігання вина лежить у межах від 10 до 15°С. Вона дозволяє не лише тривалий час зберігати якість вина, але й швидко подати його на стіл - червоні вина подаються до столу за температури 15-17°С, білі та шампанські - при 8-12°C

За більш високої температури вина дозрівають швидше, але їх смак не буде таким багатим, як при оптимальній температурі. Вина не рекомендується нагрівати вище 20-24°С. При 30°С більшість вин псуються. Особливо чутливі до підвищених температур старі вина.

При вищій температурі - вище 24 ° С вина - дозрівають швидше, але їх смак не буде таким багатим, як при оптимальній температурі. Занадто низькі температури також несприятливі дозрівання вин. Так, у деяких білих вин за низьких температур випадає в осад винна кислота.

Перепади температури

Всі вина, особливо рожеві, білі та ігристі, дуже вразливі для різких перепадів температур, внаслідок яких ушкоджується пробка, і в пляшку потрапляє повітря, окислюючи вино. При тривалому падінні температур нижче за межі допустимого діапазону вино перестає дозрівати, змінюється його смак і аромат, а при підвищенні - прискорюється процес старіння, і вино втрачає свою свіжість і тонкість.

Вологість

Оптимальна вологість повітря на зберігання вина становить 70-80%. Якщо вона перевищує 80%, на етикетках з'являється пліснява, і вино гине. Вологість менше 50% веде до усихання пробок та випаровування винного спирту з вина. Але навіть за оптимальної вологості пробки треба оберігати від усихання. Тому пляшки з вином зберігають у горизонтальному положенні – це забезпечує контакт пробки з напоєм та захищає його від попадання кисню.

Світло

На якість вина негативно впливає світло. Яскраве висвітлення руйнує речовини, відповідальні за колір вина; при цьому напій набуває специфічного, не властивого провини прогіркуватого присмаку. Особливо небезпечні прямі сонячні промені – вони швидко погіршують його смак та аромат. Тому зберігати вино краще у спеціальних осередках чи нішах, недоступних для світла.

Вібрації

Гармонійний розвиток та дозрівання вина має відбуватися за відсутності вібрацій. Постійні вібрації турбують вино і порушуються біохімічні процеси, що у ньому. В результаті в пляшці з'являється тонкий шар осаду та погіршується смак напою. Через вібрації пробка пляшки може трохи відійти, і в пляшку потраплятиме кисень, викликаючи швидке окислення вина. Слід надійно зафіксувати пляшки на полицях або в нішах і якомога рідше перекладати їх.

© Компанія "Система 4", 2012