пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Що таке міксер?

Міксери професійні Міксер – обладнання, призначене для замішування та збивання кондитерських мас: кремів (білкового, заварного, масляного тощо), суфле, мусів, бісквітного, пісочного, дріжджового (з високою вологістю), млинцевого, заварного тіста.

Міксери можна розділити на побутові та професійні, причому віднесення міксера до одного із зазначених типів у жодному разі не можна пов'язувати з об'ємом машини. Основна відмінність професійного міксера від побутового полягає в тому, що він призначений для інтенсивної роботи на промислових підприємствах і повинен мати великий запас міцності. До основних функціональних частин міксера відносять діжі, місильний орган та передавальний механізм.
Планетарне обертання місильного органу (обертання як навколо своєї осі, так і навколо осі діжі) дозволяє здійснювати більш рівномірний проміс тестової маси по всьому об'єму діжі. Виробники пропонують машини з різною продуктивністю для виробництва різних масштабів.

У стандартній комплектації міксери поставляються з трьома місильними органами (насадками), що відрізняються за функціональним призначенням: віночком, гаком і лопаткою. Міксер зазвичай комплектується дежою, рідше двома; Діжі завжди можна придбати додатково. Просунуті виробники пропонують до міксерів діжі меншого об'єму з комплектом насадок для якіснішого замісу невеликих об'ємів будь-яких мас. Деякі виробники пропонують віночки з посиленими (великими по діаметру) прутами, що дозволяє враховувати щільність продуктів, що збиваються.

Всі деталі, що торкаються тесту, виконані з нержавіючої сталі. Редуктор міксера може бути виконаний з використанням ременной, зубчастої передачі, варіатора швидкості і т.д. Однією з найважливіших показників міксера є швидкість обертання місильного органу, тобто. кількість обертів за хвилину. Чим ширший діапазон швидкостей, тим більший перелік продуктів у ньому можна произвести. Міксери можуть мати декілька фіксованих швидкостей обертання місильного органу або так званий варіатор швидкості.
Підйом та опускання діжі міксера відбувається або автоматично, або механічно за допомогою спеціального важеля. Для зручності роботи міксери можуть оснащуватися таймером, візком під діжу, а для підвищення безпеки роботи на ньому – спеціальною захисною решіткою.