пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, пр-т Валерія Лобановського, 54
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Як вибрати та купити професійні гастроємності? Огляд та порівняння матеріалів.

Як вибрати гастроємності У цій статті ми розповімо, як заощадити свої гроші при виборі професійних гастроємностей залежно від призначення та властивостей.

Як вибрати гастроємність?

Коли ви тільки плануєте відкрити свій заклад, потрібно відштовхуватися від кількості місць, різноманітність меню та його етапи процесу приготування. В результаті ви зрозумієте, які розміри та глибина ємностей вам потрібні. Розміри ви можете подивитися окремо у нашій статті .

Окремо Вам знадобляться кришки для гастроємностей. Вони продовжать термін зберігання продуктів. Обов'язковою потрібно придбати посуд із нержавіючої сталі для готування та пластикові лотки для зберігання. Інші матеріали можна розглядати залежно від бюджету та потреб. Для зручнішого транспортування можна придбати посуд із ручками.

Багато хто ставить питання, які гастроємності вибрати? Нержавіюча сталь або полікарбонат?

Відповідь дуже проста – залежно від призначення:

Приготування

Для приготування будь-яких страв з термічною обробкою потрібні гастроємності з нержавіючої сталі. При готуванні овочів на пару та випічки з тіста підійдуть перфоровані гастроємності.
Пластик забороняється використовувати при температурі більше +110°C, але ідеально підійде для розігріву продуктів у НВЧ-печі.

Зберігання продуктів

Для заморожування та зберігання продуктів підходять практично всі ємності. Безперечним плюсом будуть легкі та прозорі гастроємності, які візуально дають можливість спостерігати за місткістю лотків.

Демонстрація страв

На лінії роздачі ще використовують металеві гастроємності, а в супермаркетах дедалі більше демонструють свою продукцію у прозорих та чорних пластикових контейнерах. Гастроємності з меламіну та пластику, бувають у різних кольорах, що дає можливість підібрати їх під будь-який дизайн, до деяких передбачені різнокольорові кліпси для позначення продуктів.

Переміщення

Для зручнішого транспортування нержавіючі ємності мають ручки. У пластикових ємностях ручки не передбачені, але вони менше важать, що спрощує транспортування продуктів.


Для наочного прикладу дивіться таблицю з характеристиками гастроємностей, які представлені у нас на сайті .

ГАСТРОЄМКОСТІ GN СТАЛЕВІ PROFI LINE
Гастроємність PROFI LINE

ГАСТРОЄМКОСТІ GN СТАЛЕВІ KITCHEN LINE
Гастроємності
KITCHEN LINE
ГАСТРОЄМКОСТІ GN СТАЛЕВІ BUDGET LINE
Гастроємності
BUDGET LINE
ГАСТРОЄМКОСТІ GN З ТРИТАНУ BPA FREE
Гастроємності
BPA FREE
ГАСТРОЄМКОСТІ GN ІЗ ПРОЗОРНОГО ПОЛІКАРБОНАТУ
Гастроємності прозорі
ГАСТРОЄМКОСТІ GN З ЧОРНОГО та БІЛОГО ПОЛІКАРБОНАТУ
Гастроємності чорні/білі
ГАСТРОЄМКОСТІ GN З ГРИЛАМІДУ ДЛЯ ВИСОКИХ ТЕМПЕРАТУР
Гастроємності
ГАСТРОЄМКОСТІ GN ІЗ ПОЛІПРОПІЛЕНУ
Гастроємності
ГАСТРОЄМКОСТІ GN HACCP ІЗ ПОЛІПРОПИЛЕНО
Гастроємність HACCP
ГАСТРОЄМКОСТІ GN З ФАРФОРУ
Гастроємності
КОНСТРУКЦІЯ:
Матеріал нержавіюча сталь 18/10 нержавіюча сталь нержавіюча сталь 201 тритан полікарбонат полікарбонат гриламід поліпропілен поліпропілен фарфор
Товщина стінок (мм) 0,6-0,8 0,6-0,8 0,6-0,7 2-3 2-3 2-3 2-2,9 2-2,9 2-2,9
Висота (мм) 20-200 20-200 20-200 65-200 65-200 65-150 65-150 100-200 65-200 20-65
ВЛАСТИВОСТІ:
Діапазон температур -40°C / 300°C -40°C / 300°C -40°C / 300°C -40°C / 90°C -40°C / 110°C -40°C / 110°C -40°C / 150°C -40°C / 80°C -40°C / 80°C до 600°C
Можливість штабелювання
ПРИЗНАЧЕННЯ:
Конвектомати,
пароконвектомати
Марміти
Холодильні та морозильні установки
Для зберігання харчових продуктів
Можна мити в посудомийних машинах
ДОДАТКОВІ ВІДОМОСТІ:
Вартість, бал 4,5 2,5 2,1 3,4 4 3,2 9,3 1,6 1,8 10
Ударостійкість
Посилені кути
Легко чистяться
Не вбирають запах та смак продуктів
Мірна шкала
Позначення GN на кутах
Аксесуари:
Перфоровані гастроємності
Кришки
Кришки з силіконовою прокладкою
Кришки з отвором для половника
Ґрати
Адаптер

Види харчових гастроємностей

Види харчових гастроємностей На кухні будь-якого закладу громадського харчування, гастроємності насамперед поділяють за матеріалом, з якого вони складаються. Кожен матеріал має різні характеристики, що безпосередньо впливає на призначення лотків.

Гастроємності з нержавіючої сталі найбільше поширені, стандарт для більшості підприємств громадського харчування. Вони універсальні, придатні всім етапів готування. Сталеві гастроємності, порівняно з іншими видами, можна використовувати для приготування страв. Адже такий матеріал витримує до 300°C і добре проводить температуру, скорочують при цьому час приготування страв. Матеріал підходить як для пароконвектомату, так і для зберігання холодильників або морозильних шаф. Вони полегшують роботу та економлять час (не потрібно перекладати продукцію з однієї ємності до іншої). Матеріал зарекомендував себе тим, що він стійкий до корозії та має блискучу поверхню, що ідеально поєднується на будь-якій лінії роздачі.

Прозорі гастроємності з полікарбонату коштують дешевше, але програють із посуду з нержавіючої сталі тим, що їх не можна використовувати в пароконвектоматах, оскільки вони не витримають високих температур і оплавляться. Лотки GN легко очищаються від залишків, не дряпаються і дуже міцні. Пластик має невелику вагу, що полегшує переміщення та зберігання продуктів. Часто застосовують у кондитерських та холодних цехах. Прозорість стін дозволяє побачити кількість і вміст не відкриваючи кришки.

Керамічні гастроємності в основному призначені для запікання в духовці та сервіруванні столу. Фарфорові гастроємності елегантно виглядають та витримують температуру до 600°C. Але такий матеріал дуже тендітний і часто б'ється під час виробничого процесу.

Меламінові гастроємності призначені для кейтерингу та сервірування шведського столу. Меламін не деформується, легкий та міцний. Відрізняються від решти гастроємностей великим набором кольорів. Такий матеріал не токсичний і не поглинає запах. Великим мінусом залишається їхня вартість.

Гастроємності з тритану – особливий матеріал нового покоління, він містить канцероген - бісфенол А (BPA-FREE). Лотки мають підвищену міцність і ідеальну прозорість. Вони не вбирають запах або смак продуктів.

Гастроємності з гриламіду (поліамід високої якості) використовуються на всіх етапах обробки продуктів: марміти, мікрохвильові печі НВЧ, морозильні та холодильні камери, шафи шокової заморозки. Також не містять у своєму складі канцерогену бісфенолу А. Характеризуються високою ударостійкістю, не вбирають запаху та присмаку продуктів. Колір прозорий, має світло-жовтий відтінок.