Морозильні скрині застосовуються для продажу заморожених продуктів у торгових залах підприємств харчування та магазинах, а також для їх зберігання у кафе, барах та ресторанах. Вони дешевші і часто економніші за професійні морозильні шафи і дозволяють зберігати великогабаритні продукти.
Переваги
Морозильні скрині служать для тих же цілей як і професійні морозильні шафи, але коштують дешевше. Крім того, вони витрачають менше енергії завдяки горизонтальній конструкції. Холодне повітря важче за теплу, тому воно «виливається» з морозильної шафи при відкриванні дверей, розташованих вертикально. Камера морозильного скриньки розташована горизонтально, її краї знаходяться на одному рівні і це оберігає холодне повітря всередині коли дах скрині відкрито.
Крім того, в камері скриньки можна зберігати продукти різних розмірів і форм - цьому не заважають полиці з вузькими проміжками.
Морозильна скриня можна розмістити в будь-якому місці – не тільки на кухні, а й у будь-якому господарському приміщенні або навіть зовні будівлі, у господарському дворі. Цим часто користуються кафе та ресторани з обмеженою площею. Морозильні скрині здатні довго зберігати температуру при відключенні живлення, що гарантує збереження продуктів при перебоях з електропостачанням.
Характеристики
Основними технічними характеристиками, які слід враховувати при підборі морозильного скриньки, є об'єм, кліматичний клас та кількість морозильних камер.
Професійні морозильні скрині, як правило, мають об'єм до 700 літрів. Ларі більшого обсягу з кількома відділеннями випускають компанії Silfer , Juka та Byfal .
Морозильна скриня в торговому залі
Для демонстрації та продажу продуктів у магазинах, торгових залах ресторанів та вуличних точках використовуються морозильні скрині з прозорою кришкою , яка дозволяє покупцеві бачити продукти. Бувають скрині з опуклим склом або з прямим склом . У скринях з похилою і опуклою кришкою продукти краще видно, але такі скрині мають менший обсяг при тій же займаній площі, якщо порівнювати з скринями з плоскою кришкою. Прозора кришка дозволяє демонструвати продукти. Покупцеві легше самостійно вибрати саме те, що йому сподобалося. Це набагато комфортніше, ніж пояснювати продавцеві, чого ви хочете.
Скриню легко встановити як у залі так і на вулиці, вони потребують лише підключення електроживлення. Колеса дозволяють перемістити скриню при необхідності.
Морозильна скриня на кухні ресторану
Для зберігання продуктів слід використовувати морозильні скрині з глухою кришкою – вони дешевші і економніші. Ларі великого об'єму часто мають розсувну кришку, невеликого об'єму - орну. Крім того, морозильні скрині дозволяють заощадити на оптових закупівлях більшої кількості продуктів, що особливо важливо для ресторанів з різноманітним та екзотичним меню. У скринях чудово зберігаються свіжі фрукти та овочі, закуплені в сезон урожаю, коли ціни на них нижчі.
Для продуктів, які не можна зберігати разом - наприклад, м'ясо та риби, - ми радимо Вам купити скриню з кількома відділеннями. У деяких моделей їх кількість сягає чотирьох. Така скриня дасть можливість час від часу змінювати страви в меню без необхідності закупівлі нових продуктів.
У деяких скриньок спеціальне покриття кришки (харчова нержавіюча сталь) дозволяє використовувати її як робочу поверхню. Така скриня економить не тільки гроші на покупку та холодне зберігання, а й робочу площу – адже її можна використати замість столу.
Бренди
Бренди скриньок можна класифікувати за надійністю, яка залежить від рівня виробництва в тій чи іншій компанії. Як правило, дорогі та якісні ларі Liebherr та Silfer у нас пакують супермаркети та ресторани преміум-сегменту. Середньоцінові скрині Derby , Tefcold , UGUR , Juka, CRYSTAL SA , Eksi , використовуються не тільки в супермаркетах, але і для вуличної торгівлі, а також у недорогих кафе, барах та ресторанах.
До найдешевшого сегменту відносяться скрині SEGFROST .
Табл. Морозильні скрині різних цінових категорій, рекомендовані компанією «Система-4» для різних цілей.
Обсяг призначення | Торгівля (прозора кришка) | Зберігання (глуха кришка) | |
Випукло скло | Пряме скло | ||
Економ-сегмент | |||
До 200 | SEGFROST BD 108 WH , Scan SB106 | ||
201-500 | |||
Понад 500 | - | ||
Середньоціновий сегмент | |||
До 200 | - | ||
201-500 | Tefcold IC400SCE , Tefcold IC400SC , | ||
Понад 500 | - | - | |
Преміум-сегмент | |||
До 200 | - | - | - |
201-500 | |||
Понад 500 |
Ларі для дому
Для тривалого зберігання домашніх консервів та інших продуктів будинку зазвичай використовуються невеликі – до 300 літрів – скрині, які розміщують у підсобних приміщеннях будинку. Ларі для дому роблять деякі з виробників професійного обладнання - наприклад, Liebherr, а також виробники побутової техніки - Bosch, Gorenje та інші. Ми рекомендуємо для будинку купувати скриню шириною не більше 75 сантиметрів, щоб її можна було пронести у двері (ширина 80). Наприклад, ми можемо запропонувати скрині Tefcold FR 505 , Tefcold FR 605 , Tefcold FR205S , Tefcold FR605S та інші.
Медичні ларі (лабораторні)
Морозильні ларі для медицини, або, як їх ще називають, лабораторні ларі, здатні підтримувати температуру в діапазоні від -5 до -85 градусів. Низькі температури потрібні для зберігання медичних препаратів, плазми крові та ін. Їх використовують також для випробування деяких матеріалів на морозостійкість.
Огляд підготовлений співробітниками компанії "Система 4"