пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Нейтральне обладнання для ресторану

Зонт жироулавливающий Bartscher 239.280

Вибір нейтрального обладнання часто здійснюється в останню чергу. Проте саме воно приймає на себе основне навантаження під час роботи магазину чи підприємства громадського харчування. Від грамотного вибору нейтрального обладнання нерідко залежить як якість приготовленої їжі і швидкість її приготування, а й імідж самого ресторану чи кафе.

Види та бренди нейтрального обладнання

Нейтральне обладнання - найпростіше з усього, що застосовується для приготування їжі. Столи, миття та стелажі нескладно виготовляти, і в Україні виробництво нейтрального обладнання налагоджено непогано. Представлено і продукцію зарубіжних компаній:

Деякі типи неейтрального обладнання в Україні – майже виключно місцевого виробництва:

Мармит вторых блюд КИЙ-В МС 2Б-1445 Эксклюзив

Загалом українське обладнання за функціоналом нічим не поступається імпортному, а коштує набагато дешевше.

Багато рестораторів, які прагнуть витримати єдиний дизайн кухонь своїх закладів, часто віддають перевагу нейтральному обладнанню тих закордонних компаній, чию теплову або холодильну техніку вони вже використовують. Імпортне нейтральне обладнання з нержавіючої сталі часто прим.

є в так званих відкритих кухнях або шоу-кухнях, де відвідувач може бачити сам процес приготування страв. Українське обладнання теж застосовується на таких кухнях – у тих місцях, які приховані від відвідувачів. Але навіть у цьому випадку воно має вписуватись у виробничі лінії кухонь.

Нейтральне обладнання на замовлення

У компанії "Система 4" можна замовити виготовлення нейтрального обладнання. Це заощадить ваші кошти і дає можливість замовити обладнання саме таких габаритів, які підходять під його кухню. Виготовлення більшості видів нейтрального обладнання для ресторану займає близько 10 робочих днів. Готове нейтральне обладнання в Києві доставляється протягом дня, Україною - протягом тижня.

Треба враховувати, що виконання замовлення потребує певного часу, тому в тих випадках, коли необхідно облаштувати заклад терміново, доводиться вибирати з обладнання, яке є в наявності. Найчастіше це імпортне устаткування. Воно зазвичай стандартних типорозмірів. Звичайно, змінити розміри такого обладнання під конкретний проект можливо, але це коштуватиме досить дорого. У закордонних виробників це коштує приблизно наполовину дорожче, ніж стандартна позиція з їхнього асортименту.

Зарубіжні виробники зазвичай пропонують збірно-розбірне нейтральне обладнання. транспортувати збірно-розбірні столи, мийки та стелажі набагато зручніше, але для інтенсивної роботи в ресторані чи торговій мережі краще підійде зварні, оскільки вони міцніші, а їх з'єднання – надійніші.

У нашій компанії ви можете замовити виготовлення нейтрального зварного обладнання.

Стеллаж кондитерский Оrest СТК-2х18-600х400 Нейтральне обладнання для невеликого ресторану

Вибір нейтрального устаткування багато чому визначається площею самого закладу. Наші ресторатори

дуже часто стикаються з нестачею площі. У такому випадку доводиться заощаджувати вільне місце – використовувати холодильні столи замість звичайних кухарських столів, а над столом можна розмістити навісний стелаж чи полиці. За своїми функціональними можливостями стелаж виграє у полиці.

Слід виходити з того, яку спрямованість має кухня ресторану або кафе. Наприклад, якщо в меню пропонуються і м'ясні, і рибні страви, достатньо буде одного столу для обробки м'яса та риби, а якщо передбачаються виключно рибні страви, наприклад, у спеціалізованому рибному ресторані, варто подумати про стіл виключно для підготовки риби.

Металеві меблі для різних цехів (відділів) професійної кухні

За радянських часів на підприємствах громадського харчування для обробки кожного виду продуктів був свій цех – м'ясний, рибний, овочевий тощо. Звичайно, в ідеалі для кожного з цих цехів має застосовуватись свій тип столів. Наприклад, стіл для обробки риби повинен мати місце для миття риби, чищення та ємність для відходів. Зараз таке є далеко не у всіх великих ресторанах – тільки в рибних та великих закладах, в яких для рибних напівфабрикатів виділено цех або, принаймні, окрема лінія.

Що треба враховувати при покупці нейтрального обладнання

Тележка сервировочная КИЙ-В ТС-3 В ідеалі обладнання, яке використовується для підприємств комунального харчування, має відповідати стандартам, прийнятим у харчовій галузі розвинених країн. Але оскільки в Україні немає єдиних стандартів для харчового обладнання, його виробники часто економлять, наприклад, використовують меншу товщину листа – 0,8 мм разом стандартного 1,00 мм. Звичайно, за якістю обладнання з тонкого листа звичайної нержавіючої сталі поступатиметься тим, що зроблено з урахуванням міжнародних норм.

При замовленні обладнання з нержавіючої сталі слід уточнити, сталь якої марки використовувалася для його виготовлення. Для нього потрібна сталь марок 304, 201, 202, 430. Багато дрібних виробників економлять, використовуючи дешевшу українську сталь, хоча у нас в країні спеціальна нержавіюча сталь для харчової галузі не випускається.

У багатьох закладах у провінції у своєму прагненні заощадити йдуть ще далі і готують просто на дерев'яних столах, а контролюючі органи чомусь обходять своєю увагою це грубе порушення харчової безпеки. Така оптимізація витрат не може не вплинути на шлунки відвідувачів, яким можна порадити хіба що по можливості звертати увагу на те, що відбувається на кухні того чи іншого закладу.

Огляд підготовлений компанією "Система 4"