пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Опис та робота інвертора

Робота інвентора Інвертор – прилад або система, яка при підключенні джерела постійної напруги створює змінну напругу. Інвертори перетворюють постійну напругу на змінну а випрямлячі навпаки, перетворюють змінну напругу на постійну. Інверсія – функція зворотна випрямленню.

Принцип роботи інвентора

Інвертор живиться енергією від джерела постійної напруги та видає змінну напругу, а випрямляч підключений до джерела змінної напруги та має на виході постійну напругу. Є третій варіант - схема або система споживає енергію від джерела постійної напруги і видає постійну напругу в навантаження. Пристрій, який здійснює цю операцію, називається перетворювачем. Але не будь-яку схему, що має постійну напругу на вході та постійну напругу на виході, можна вважати перетворювачем. Наприклад, потенціометри, дільники напруги і атенюатори дійсно «перетворять» один рівень постійної напруги в інший. Але їх взагалі не можна назвати перетворювачами.

Тут у процесі виконання перетворення відсутній такий елемент як інвертор, віброперетворювач або генератор. Іншими словами, послідовність процесів у цьому перетворювачі така: постійна напруга - змінна напруга - постійна напруга. Зручним є таке визначення перетворювача: схема або система, що споживає і видає потужність у вигляді постійної напруги, в якій як проміжний процес передачі енергії використовується генерування змінної напруги (іноді використовується вираз dc-to-dc перетворювач).

інвентор Практичне значення перетворювача в тому, що він працює як трансформатор постійної напруги. Це дозволяє маніпулювати рівнями постійної напруги та струму. Він забезпечує ізоляцію між вихідними та вхідними ланцюгами. А це спрощує низку проблем при проектуванні систем та сприяє електричній безпеці.