Ароматне копчене м'ясо або риба, так і манять своїм пряними ароматами та неповторними відтінками. Але відразу ж перед нами постає низка складних завдань: де і як коптити? Вихід із цієї ситуації є! Тепер Вам не доведеться купувати окрему коптильну піч, тому що RATIONAL пропонує простий і економний апарат для копчення VARIO SMOKER в пароконвектоматі .
Димогенератор - коптильня RATIONAL підходить для копчення м'яса, птиці, риби та овочів прямо в пароконвектоматі. Завдяки йому Ви зможете одночасно готувати страви та коптити продукти. Це відповідно заощадить час, місце та знизить витрати на придбання додаткового коптильного обладнання.
Електрична коптильня VarioSmoker відмінно підійде для роботи в ресторанах, кафе, фаст-фудах, магазинах, виробничих цехах та комбінатах харчування.
Як же із ним працювати?
- Ви можете використовувати VarioSmoker як додаткову опцію для будь-яких теплових апаратів RATIONAL, року випуску починаючи з 1997 року: ClimaPlus Combi®, CombiMaster® та для всіх моделей SelfCookingCenter®. Але не рекомендується використовувати з моделями серії 202.
- У переносний коптильний апарат Раціональ засипаємо дерев'яну стружку або тріску або гранули.
- Відкриваємо SelfCookingCenter і розміщуємо наш пристрій для копчення всередині робочої камери на рівній гастроємності. Підключаємо кабель і вмикаємо установку.
- Зверніть увагу! Аксесуар VarioSmoker повинен застосовуватися тільки під працюючою припливно-витяжною вентиляцією. Пар і дим, що потрапляє в неї, повинен виводитися з будівлі. Такі системи циркуляції повітря як UltraVent – не придатні! Оскільки вони не можуть забезпечити безпосереднього контакту із зовнішньою вентиляцією.
- Для запобігання надмірному копченню та забруднення продукти розташовуємо під VarioSmoker.
- Управління здійснюється за допомогою ручних налаштувань, індивідуальних програм – напівавтоматичний режим, а також можна використовувати автоматичний вбудований інтелект SelfCookingCenter.
- Для того, щоб задати страві бажаного аромату або належної інтенсивності смаку, встановіть відповідний температурний режим. Для видалення гіркого присмаку кінцевого продукту рекомендуються обкурюватися на слабкішому рівні обсмажування і при низьких температурах (≤150°С).
- Протягом 20 хвилин наш пристрій нагрівається і тільки тоді починається процес гарячого копчення, так як для холодного - він не призначений.
- Готові продукти набувають аромату копчення, який трохи відрізняється від аромату шашлику або барбекю.