пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Шоколадний фонтан

Вам належить організувати фуршет чи Ви хотіли б незабутньо відсвяткувати день народження чи ювілей, дитяче свято? Сучасний ринок може запропонувати безліч солодощів: тортів, тістечок, печива та кексів. Але, незважаючи на всю неповторність, ексклюзивність та вишуканий смак, ці вироби самі по собі вже не здатні здивувати. А що ви скажете, якщо на вашому святковому столі з'явиться справжній шоколадний фонтан?

Як зазначають фахівці, шоколадний фонтан – це одночасно ексклюзивний десерт, чудове шоу, чудовий сюрприз, оригінальний весільний «живий торт».

Трохи історії

Шоколадний фонтан Існує легенда про те, як з'явився шоколадний фонтан , який в даний час є родзинкою будь-якого заходу та урочистостей.
Серед надань древніх Ацтек є історія про Сефрі, чарівної богині, чию красу можна було порівняти лише з родючістю землі і сяйвом чистого золота. Її голос був м'якшим за найтонший шовк, а навколо неї поширювався аромат солодкого какао. Саме Сефра подарувала Ацтекам дерево какао.
Легенда свідчить, що дух Сефри жив серед дерев какао і дбав про них. Вожді Ацтек називали такі дерева «Теоброма какао», що означає «Їжа богів». Какао-боби так високо цінувалися, що їх дарували вождям і жертвували Богам.

Монтесума – правитель багатої ацтекської імперії – був настільки зачарований Сефрою, що наказав найкращим майстрам збудувати храм на честь богині. У верхньому залі храму Монтесума збудував для Сефри чудовий фонтан, з якого била джерельна вода. Сподіваюся, що Сефра благословить його народ, Монтесума оточив фонтан розсипами найкращих какао-бобів. Сефре так сподобався подарунок Монтесуми, що вона з'явилася йому уві сні і сказала, що її дух буде вічно жити в подарованому фонтані.

Тієї ж миті Монтесума прокинувся від солодкого запаху какао, розлитого повітрі. Аромат привів його до верхньої зали храму, де стояв фонтан Сефри. На свій подив він виявив, що з фонтану б'є не вода, а справжній шоколад... Це справді був дар богів...

Багато століть фонтан Сефри був прихований під руїнами стародавнього ацтекського храму і чекав свого часу. Нарешті прийшов час, фонтан був знову відкритий, а разом з ним і секрет шоколаду, що так високо цінується богами.

Що ж є шоколадний фонтан? Пристрій зазвичай виконується з нержавіючої сталі. Умовно його можна поділити на дві функціональні частини. По-перше, чаші для темперування шоколад, в яких розміщується привід з мотором, що приводить у рух шнек для підйому розтопленої маси. По-друге, це безпосередньо сам фонтан - циліндричний кожух, на якому укріплені тарілки для стікання шоколаду, увінчаний головкою живлення. Усередині кожуха є шнек, що піднімає розтоплений шоколад в головку живлення. Фонтани відрізняються висотою. Принцип такий, чим вищий, тим ефектніший! Залежно від висоти фонтану кількість тарілок змінюється.

Якщо Ви не бачили, як працює фонтан, фотографія навряд чи зможе передати той неповторний ефект, що зачаровує. Уявіть собі блискучу «живу» шоколадну масу, що циркулює, яка плавно стікає по тарілках. "Шоколадна магія" манить, як "магія вогню".

Як використовувати шоколадний фонтан або як правильно приготувати шоколадний фондю?

Для фонтану використовуйте лише шоколад, не глазур. Вибирайте той сорт, який вам більше до смаку: темний, класичний, ніжний молочний, білий, а для гурманів - рожевий, зі полуницею, помаранчевий - зі смаком апельсина або зелений - зі смаком лайма.

Найчастіше для шоколадного фондю використовуються фрукти. Чим різноманітніший асортимент, тим більше різноманітних смаків Ви отримаєте. Рекомендовані фрукти, які найкраще поєднуються з шоколадом: полуниця, ананаси, банани, ківі, персики, мандарини, виноград, яблука, груша, диня. Зазвичай фрукти викладають довкола фонтану. Однак, асортимент можна урізноманітнити сухофруктами, зефіром, пастилою, різною випічкою, більш екзотичний варіант – сир та морозиво.
Шматочки обраної начинки нанизуються на шпажку і вмочуються шоколадом.

Шоколадний фонтан HendiШоколадний фонтан BartscherШоколадний фонтан GGM
Шоколадний фонтан
Hendi 274101
Шоколадний фонтан Bartscher
CHOCO KING 900.002
Шоколадний фонтан
GGM SLBK-7

Порада

Рекомендуємо поруч із фонтаном поставити глибокі тарілочки з різними наповнювачами: горіховою, кокосовою стружкою, кольоровим конфітюром, повітряним рисом чи іншим наповнювачем. Все залежить від вашої фантазії. Наприклад, візьміть шматочок дині, вмочіть його в молочний шоколад і обсипте повітряним рисом! Дуже смачно!!!
Як грамотно розмістити шоколадний фонтан? Нижче Ви ознайомитеся з деякими рекомендаціями від фахівців, проте корисно знати, що це шоколадне диво у будь-якому випадку стане центром тяжіння для ваших гостей.

Отже, столи для шоколадного фондю можна розташувати у зоні аперитиву – це допоможе зайняти гостей під час збору. Якщо захід проводять у великому банкетному залі, можна розташувати шоколадний фонтан у зоні десертів, а можна виставити до центру зали, що дозволить зробити обстановку більш камерною та затишною. Для невеликих домашніх урочистостей порада така: десерт обмежте шоколадним фондю з різними начинками. А який чудовий аромат оточуватиме Ваших гостей!

Зауважимо також, що шоколад чудово поєднується та підкреслює смак елітного алкоголю!
У величезній різноманітності кондитерських ласощів шоколадне фондю на чолі з шоколадним фонтаном стане ексклюзивним десертом, що захоплює кулінарним шоу та місцем для добрих розмов!