пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Теплові вітрини, мости та поверхні

fot food merchandiser

Теплові вітрини , мости та поверхні використовують практично скрізь, де відвідувачам пропонують гарячі страви або свіжа випічка – у кафе, барах, ресторанах, фаст-фудах, піцеріях, магазинах, супермаркетах, їдальнях, на виїзних заходах чи банкетах. Список страв та продуктів, які можна зберігати у вітринах, практично необмежений – булочки, круасани, піца, чебуреки, шарики, кури гриль, хот-доги, гарячі бутерброди, попкорн, гамбургери, чіпси, м'ясні закуски тощо.

Конструкція теплових вітрин

Теплова вітрина - це обладнання для короткочасного зберігання готових до вживання кондитерських і хлібобулочних виробів, а також інших страв. Вона складається з металевого корпусу, стінок із прозорого термостійкого скла та полиць, на які викладаються продукти. Нагрів продуктів забезпечують вбудовані електронагрівачі (ТЕНи). Теплова вітрина, як правило, підтримує температуру від 30 до 90 °C.

У сучасних моделей теплових вітрин є багато додаткових опцій – локальне підсвічування кожної полиці, можливість змінювати положення полиці за висотою та нахилом, сигнальні індикатори підігріву та підсвічування, функція контролю вологості. Підтримувати певний рівень вологості важливо для зберігання кондитерських виробів, адже при підвищеній температурі вони втрачають вологу і втрачають товарний вигляд. Тому в більшості теплових вітрин є вбудований парозволожувач (ємність з водою), який підтримує оптимальний рівень вологості та захищає продукти від пересихання або обвітрювання.

Inoksan PMР 100
Мал. Теплова вітрина Inoksan PMР 100

Види теплових вітрин

Залежно від свого призначення та особливостей конструкції всі теплові вітрини поділяються на три великі групи.

- Одно- та двоярусні вітрини. Належать до найбільш компактних моделей. Такі вітрини можуть розміщуватись на робочій поверхні прилавка або вбудовуватись у барну стійку.

Inoksan PMH 100
Мал. Двоярусна теплова вітрина Inoksan PMH 100

- багатоярусні вітрини (вітрини-шафи, засклені з усіх боків, зі стаціонарними або полицями, що обертаються). Підходять для більш просторих приміщень. Як правило, багатоярусні вітрини виставляють у торгових залах підприємств швидкого харчування.

pizza showcase
Мал. Триярусна вітрина для піци

- Вітрини для роздавальних ліній. Страви викладаються поштучно або в гастроємності. Доступ до них може бути відкритий як з боку кухаря, так і відвідувачів. Іноді такі вітрини вбудовують шафи для підігріву посуду, які розташовуються в нижній частині, з боку операторів.

За своїм розташуванням вітрини бувають:

- Підлогові. Мають великі розміри та місткість. Застосовуються переважно у великих закладах громадського харчування.

floor showcase
Мал. Підлогова теплова вітрина

- Настільні. Користуються більшим попитом, ніж підлогові, хоча їхня місткість менша.

table showcase
Мал. Настільна теплова вітрина

Крім того, існують спеціальні теплові вітрини для окремих категорій продуктів, наприклад для курки гриль або піци. Теплова вітрина для курки гриль обладнана нижніми ґратами та піддонами. Вітрина для піци має обертові полички. Як показує наш досвід, ця опція завжди привертає увагу покупців, змушуючи розглядати представлений у вітрині продукт і купувати.

teplovaya vitrina dlya kur
Мал. Теплова вітрина для курей

Переваги теплових вітрин

- Теплові вітрини зберігають готові страви теплими з моменту приготування до покупки. Їхній зовнішній вигляд, вага, смак та аромат практично не змінюються за час зберігання у вітрині.
– теплові вітрини допомагають ефектно презентувати страви відвідувачам. Відвідувачі, у свою чергу, отримують можливість з усіх боків розглянути страви та ухвалити усвідомлене рішення про покупку.
- Вітрини не займають багато місця. Компактні моделі можуть розміщуватися навіть на барній стійці або на робочій поверхні прилавка.
- усі вітрини виготовляються з надійних матеріалів – якісної харчової сталі, термостійкого скла або плексигласу.
- теплові вітрини швидко розігріваються після включення до необхідної температури.
- Точне регулювання температурного режиму дозволяє підтримувати у вітрині задану температуру протягом усього терміну зберігання готових страв.
- у багатьох теплових вітрин є спеціальне підсвічування, яке акцентує увагу відвідувачів на певних стравах, вигідно виділяючи їх.
- теплові вітрини з пароувлажнителем підтримують оптимальний рівень вологості для зберігання кондитерських виробів.
- наскрізні теплові вітрини, в яких доступ до страв відкритий і з боку покупців, і з боку оператора забезпечують швидку передачу готових страв у кухні, а також хороший огляд страв з боку відвідувачів.
- Широкий асортимент представлених нами вітрин дозволяє підібрати модель для будь-якого закладу - від невеликого бару або фаст-фуду до солідного ресторану.

Теплові мости: конструкція, функції, виробники

Тепловий міст (кварцовий тепловипромінюючий міст, thermal bridge) – це інфрачервоний підігрівач із нержавіючої сталі, призначений для підігріву готових страв на професійній кухні. Нагрів забезпечують дві, три або кілька ламп, розташованих на спеціальному утримувачі. Лампи можуть мати різні перемикачі. Утримувач встановлюється над стравами на ніжках-стійках (по дві з кожного боку) або підвішується з них. Діапазон робочих температур теплових мостів лежить від 30 до 90 °C.
Як правило, тепловий міст ставлять над готовими стравами у тарілці, гастроємності чи марміті. Марміт підігріває продукти знизу, а тепловий міст зверху. Таким чином, продукти прогріваються у всьому обсязі, постійно залишаючись гарячими. Деякі теплові мости комплектуються гастроємностями (звичайними чи перфорованими). Вони містять продукти для підігріву.
Теплові мости можуть мати різну довжину. Велика довжина мосту дозволяє встановити під ним більшу кількість страв (кілька тарілок), а менша – лише дві-три тарілки або одну гастроємність невеликого розміру.

Bartscher 114.004

Мал. Тепловий міст Bartscher 114.004

Функції та можливості теплового мосту:

- Підігрів готових страв (від моменту приготування до подачі до столу)
- розігрів продуктів (можливість розігрівати готові вироби)
- Підігрів тарілок (тепловий міст може підігрівати і страви, і тарілки для них)
- доведення до готовності деяких страв

Переваги теплових мостів

- тепловий міст – багатофункціональне обладнання, яке буде корисним на будь-якій професійній кухні.
- тепловий міст зберігає готові страви теплими, дозволяючи постійно тішити відвідувачів свіжою продукцією.
- тепловий міст підтримує оптимальну для кожної страви температуру, що особливо важливо для закладів, що дотримуються температурних стандартів.
- Зони підігріву можуть включатися окремо. Не обов'язково включати повністю весь міст, щоб розігріти або підігріти одну-дві страви.
- всі теплові мости виготовляються за європейськими стандартами і мають високу якість.
- ціна теплових мостів невисока та повністю виправдовується їх функціональними можливостями.

Теплові поверхні: конструкція, використання та переваги

Теплова поверхня (warming tray) – вид теплового обладнання для підігріву готових страв (піца, рибні та м'ясні котлети, стейки, овочі, млинці, пиріжки, булочки, креветки, картопля фрі) та напоїв (чай, кава). Зовні теплова поверхня нагадує подовжену підставку для гарячих продуктів. Вона складається з металевого корпусу, двох ручок, термостата та терморегулятора, що регулює процес нагрівання, вбудованих електронагрівачів (ТЕНів) та перемикача. Деякі моделі мають світловий індикатор роботи та функцію захисту від перегріву. Робочий діапазон температури всіх теплових поверхонь становить від 0 до 100°С.
На відміну від теплового моста, що ставиться чи підвішується над продуктами, теплові поверхні нагрівають їх знизу. На поверхню ставиться продукт у тарілці або гастрономічній ємності, потім апарат вмикається та починає підігрівати страву. Час нагріву страви до заданої температури зазвичай не перевищує 10 хвилин, а час підтримки його в нагрітому стані – не більше 60 хвилин і більше.

Sirman PIASTRA SCALDAPIZZA Inox

Мал. Теплова поверхня Sirman PIASTRA SCALDAPIZZA Inox

Переваги теплових поверхонь

- теплові поверхні можуть застосовуватися практично у будь-якому закладі швидкого харчування – кафе, ресторані, фаст-фуді, піцерії, барі, їдальні, на виїзних заходах чи ярмарках.
- На відміну від марміту, де готові страви підігріваються в гастроємностях, теплова поверхня підігріває їх прямо в тарілках. Це дуже зручно і для кухарів, і для офіціантів.
- плавне регулювання температури нагрівання поверхонь дозволяє рівномірно нагрівати продукти. Процес нагрівання поверхні контролюється терморегулятором.
- Теплові поверхні компактні, тому можуть розміститися навіть на найменшій кухні.
- теплові поверхні виконують демонстраційну функцію, даючи відвідувачам можливість розглянути готові страви з усіх боків.
- Для роботи з тепловими поверхнями не потрібні спеціальні навички. Вони дуже прості в управлінні.
- всі теплові поверхні виготовляються відповідно до європейських стандартів якості.

Виробники теплових вітрин, мостів та поверхонь

Теплові вітрини, мости та поверхні виробляють компанії, що лідирують у сфері теплового обладнання – Bartscher (Барчер, Німеччина), Altezoro (Альтезоро, Китай), FlameMax (Китай), Beckers (Бекерс, Італія), Bolarus (Польща), GASTRO-TAR ( Польща), Inoksan (Іноксан, Туреччина), JEJU (Тайвань), Karma (Карма, Тайвань), Orest (Україна), Roller Grill (Роллер Гриль, Франція), Sirman (Сірман, Італія), Smeg (Італія), Sybo ( Китай), КІЙ-В (Україна), Tecfrigo (Італія).

Табл. Найбільш популярні теплові вітрини

Модель теплової вітрини

Виробник

Країна
виробництва

Діапазон робітників
температур, °C

Кількість
полиць, шт

Теплова вітрина Altezoro LMZC-T 160L

Altezoro

Китай

до 85

2

Теплова вітрина Altezoro LMZC-T 120L

Теплова вітрина Bartscher Deli Plus II 305.054

Bartscher

(Барчер)

Німеччина

30°C - 90°C

3

Теплова вітрина Bartscher Deli Plus I 305.053

Теплова вітрина Bartscher 3/1 GN 306.052

+30 °C +95 °C

1

Теплова вітрина Bartscher 2/1 GN 306.051

Теплова вітрина Bartscher 306.057

+30 °C +110 °C

3

Теплова вітрина Bartscher 3/1 GN 305.052

+30 °C +95 °C

2

Теплова вітрина Bartscher 2/1 GN 305.051

Теплова вітрина Bartscher 305.055

+30 °C +90 °C

3

Теплова вітрина Bartscher 305.050

30°C - 95°C

2

Теплова вітрина Bartscher 306.050

Теплова вітрина Bartscher А203.095

30°C - 90°C

1

Теплова вітрина Bartscher А203.093

Теплова вітрина Bartscher Deli I 306.053

3

Теплова вітрина Bartscher А203.094

2

Теплова вітрина Bartscher Deli III 306.055

3

Теплова вітрина Bartscher Deli II 306.054

Теплова вітрина Beckers RTH 108

Beckers

Італія

4

Теплова вітрина Beckers DH 260

1

Теплова вітрина Beckers R 601

3

Теплова вітрина Beckers DH 395

2

Теплова вітрина Beckers R 602

+50 +110°C

3

Теплова вітрина Beckers RTH 120

+30+90°C

2

Теплова вітрина Beckers DH 805

4

Теплова вітрина Beckers DH 580

Теплова вітрина Beckers R 603

+50 +110°C

3

Теплова вітрина Beckers RTH 160

+30 +90°C

2

Теплова вітрина Bolarus KY-GN4

Bolarus

Польща

Теплова вітрина Bolarus KY-GN3

Теплова вітрина Bolarus KY-GN2

Теплова вітрина Flamemax HDU-900G

FlameMax

Китай

н/д

3

Теплова вітрина GASTRO-TAR SO-12

GASTRO-TAR

Польща

30-80 ° C

Теплова вітрина GASTRO-TAR SO-6

Теплова вітрина Inoksan PCD 208

Inoksan

Туреччина

0 - 90 ° C

4

Теплова вітрина Inoksan PCD 106

3

Теплова вітрина Inoksan PMH 100

н/д

2

Теплова вітрина Inoksan PMZ 101

0 - 90 ° C

1

Теплова вітрина Inoksan PMZ 100

Теплова вітрина Inoksan PMP 100

н/д

Теплова вітрина JEJU FW-13

JEJU

Тайвань

20-80 ° C

4

Теплова вітрина JEJU FW-2P

2

Теплова вітрина KARMA UC-30-B

Karma

до 80 ° C

5

Теплова вітрина KARMA DN-13

20-80°C

Теплова вітрина Orest ВТ-3

Orest

Україна

35-90°C

3

Теплова вітрина Piramit PTU-01

Piramit

Туреччина

н/д

1

Теплова вітрина Roller Grill VVC 800

Roller Grill

Франція

20-91 °C

Теплова вітрина SGS WD 01

SGS

Туреччина

30°C - 90°C

2

Теплова вітрина Sirman Vetrinetta D42

Sirman

Італія

0-90°C

3

Теплова вітрина Sirman Vista Night & Day

+8 - +50 ° C

1

Теплова вітрина Sirman Vista Tower Hot

до 70 ° C

3

Теплова вітрина Sirman Vista P2 Bold Hot

2

Теплова вітрина Sirman Vista P2 Bold Brioches

до 40 ° C

2

Теплова вітрина Sirman Vista P2 Brioches

2

Теплова вітрина Sirman Vista P2 Hot

до 70 ° C

2

Теплова вітрина Sirman Vista P1 Hot

1

Теплова вітрина Sirman Vista P1 Brioches

до 40 ° C

1

Теплова вітрина Sirman Vetrinetta D38

0-90°C

3

Теплова вітрина Smeg EP41R

Smeg

Італія

до 90 ° C

2

Теплова вітрина Smeg EP41R3L

3

Теплова вітрина Smeg EP41R1L

1

Теплова вітрина Sybo R60-3

Sybo

Китай

н/д

3

Теплова вітрина Sybo R60-1

1

Теплова вітрина Sybo DH-2P

30-85 ° C

2

Теплова вітрина Sybo DH-13

Від 20 до 80 ° C

4

Теплова вітрина TECFRIGO Orizont 202 Q Hot

Tecfrigo

Італія

+35°..+70°C

2

Теплова вітрина TECFRIGO LINUS 1042 DRY

+30° +65°C

2

Теплова вітрина TECFRIGO LINUS 842 DRY

2

Теплова вітрина TECFRIGO LINUS 642 DRY

2

Теплова вітрина UNIS COOL PIEWARMER

Unis Cool

+30 ° ... + 90 ° С

3

Вітрина теплова КІЙ-У ВТУ-460

КИЙ-В

Україна

+35...+85 °С

3

Вітрина теплова КІЙ-У ВТ-Р-660

3

Вітрина теплова КІЙ-В ВТ-П-660

3

Теплова вітрина для курей КИЙ-В ВТ-Г-850

+50...+300 °С

2

Табл. Найбільш популярні теплові мости

Модель теплового мосту

Виробник

Країна
виробництва

Діапазон робітників
температур, °C

Кількість
полиць, шт

Міст тепловий Bartscher 114.260

Bartscher
(Барчер)

Німеччина

30°C - 85°C

Міст тепловий Bartscher 1/1 GN 114.261

до 70 °С

1

Міст тепловий Bartscher 131.666

н/д

Міст тепловий Bartscher 114.006

Міст тепловий Bartscher 114.004

Міст тепловий Bartscher 114.005

Міст тепловий Bartscher 114.003

Міст тепловий Bartscher 114.002

Міст тепловий Bartscher 114.001

Міст тепловий Bartscher А114.250

30°C - 90°C

Міст тепловий Bartscher А114.245

Міст тепловий Bartscher А114.242

Міст тепловий Bartscher А114.001

Міст тепловий Roller Grill RH-1

Roller Grill

Франція

н/д

Табл. Найбільш популярні теплові поверхні

Модель теплової вітрини

Виробник

Країна
виробництва

Діапазон робітників
температур, °C

Кількість
полиць, шт

Теплова поверхня для кави, чаю Bartscher А190.102

Bartscher
(Барчер)

Німеччина

н/д

1

Теплова поверхня Bartscher 114.355

до 100 ° С

Теплова поверхня Bartscher 114.362

35-95°С

Теплова поверхня Bartscher 114.361

Теплова поверхня Bartscher 114.360

Теплова поверхня Bartscher 114.357

30-95°С

Теплова поверхня Bartscher 114.356

Теплова поверхня Sirman PB 1/1 INOX

Sirman

Італія

від 0 до 90 °C

Теплова поверхня Sirman PIASTRA Night & Day

від +8 ° до +70 ° C

Теплова поверхня Sirman PIASTRA SCALDAPIZZA VETRO TEMPERATO

0-60°C

Теплова поверхня Sirman PIASTRA SCALDAPIZZA Inox

Огляд підготовлений компанією «Система 4»