пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Winterhalter розвінчує міфи. Вся правда про миття склянок

«Мені не потрібна посудомийна машина для склянок. Мити руками набагато швидше та дешевше», - незважаючи на визнані переваги посудомийних машин, упередження, пов'язані з ними, досі зберігаються. Багато в чому через те, що якість, економічність та гігієнічні переваги використання професійних посудомийних машин не завжди є очевидними для власників.

Будь-який процес чищення або миття для досягнення ідеального результату вимагає поєднання чотирьох факторів: температури миючого розчину, часу миття, механічного впливу та хімічних речовин. Всі ці фактори повинні бути оптимізовані та поєднуватися у строго певному співвідношенні.


МІФ №1: Склянки, вимиті в машині надто гарячі

Температура води, потрібна для правильного миття склянок, може бути дуже високою для ручного миття. Навіть 400С можуть бути надто високими для сприйняття нашої шкіри. Стаканомийні машини Winterhalter забезпечують правильну та постійну температуру миття склянок і гарантують знищення хвороботворних бактерій, а також видалення бруду та жиру з поверхні склянок.

При використанні професійних стаканомийних машин виникає єдина труднощі: після миття склянки занадто гарячі, щоб їх можна було використовувати відразу після того, як їх вийняли зі стаканомийної машини. Гарячим склянкам потрібно дати час охолонути і висохнути. Цей час може стати великою проблемою у випадках, коли чистий посуд потрібно якнайшвидше повернути у користування. Спеціально для таких випадків Winterhalter розробив дві нові серії стаканомийних машин: "Cool" та "ReTemp".

Система "ReTemp" дозволяє використовувати склянки відразу після невеликого періоду сушіння та охолодження, оскільки температура води в бойлері цих машин знижена до 40 градусів. Склянки, помиті в стаканомийних машинах "Cool", можна використовувати відразу після миття завдяки фінальному ополіскування холодною водою, яке охолоджує склянки.

Посудомийна машина Winterhalter

МІФ №2: Миття руками швидше

У барах та кафе швидкість роботи вкрай важлива, особливо у години пік. Замість того, щоб мити склянки вручну безперервно один за одним, стаканомийна машина Winterhalter здатна за один цикл, тривалістю дві хвилини відмити від 16 до 36 склянок залежно від типу кошика і розмірів склянок.
Навіть досвідчена посудомийниця ніколи не буде здатна впоратися з таким обсягом склянок. Відповідно до європейських норм DIN 10511 рекомендована тривалість миття склянок становить 90 секунд. Цій нормі повною мірою відповідає все обладнання Winterhalter.

МІФ №3: дорогі склянки занадто крихкі для машинного миття

При ручному миття зазвичай використовується дуже мала кількість миючої речовини, так як є ризик пошкодити шкіру занадто агресивними компонентами миючих речовин. Миючі засоби Winterhalter були розроблені спеціально для застосування у посудомийних машинах Winterhalter, враховуючи особливості їхньої роботи. Таким чином, вся увага при розробці миючих засобів була приділена їх ефективності, а не безпеці для шкіри людини.

Під час миття в стаканомийній машині крихке скло та декоративні візерунки обробляються з особливою обережністю. Таким чином, відсоток бою скла при машинному миття значно нижчий, ніж при ручній обробці. Певною мірою це відбувається завдяки правильному підбору кошиків для склянок. Як показали дослідження, склянки, які миються в машинах, служать у 5 разів довше проти аналогічних, що миються вручну. Особливо добре це помітно з прикладу високих винних келихів.

Миючі засоби Winterhalter

МІФ №4: Склянки все одно потрібно полірувати

На відміну від ручного миття, професійні стаканомийні машини забезпечують чудовий результат миття, і склянки насправді не потрібно полірувати після завершення циклу миття. Щоб досягти таких показників до стаканомийної машини, миючого та ополіскувального засобу, слід використовувати систему водопідготовки, яка адаптує місцеву воду під необхідні норми. Система водопідготовки може поєднувати фільтрацію, водопом'якшення, часткову або повну демінералізацію та осмотичне очищення.

В результаті, після ідеального «полірування» посуду в стаканомийній машині, у персоналу з'явиться вільний час, який може присвятити іншим обов'язкам.
МІФ 5: Стаканомийна машина занадто дорого коштує
Ручне миття склянок насправді вимагає набагато більше витрат, ніж машинне. При ручному миття витрачається в рази більше води, яку до того ж потрібно нагрівати, що також збільшує витрату електроенергії. Додайте сюди витрати на оплату праці персоналу та ви отримаєте значну суму.