пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Холодильний агрегат

Моноблоки різних
різних виробників

Холодильний агрегат об'єднує всі або кілька компонентів холодильної установки в цілісну замкнуту систему з холодоагентом, що циркулює в ній.

Використання готових холодильних агрегатів дає низку переваг перед роздільним монтажем компонентів холодильної установки:

  • компактність установки завдяки уніфікації конструкції,
  • вищу якість зборки, виконаної на заводі,
  • покращена якість герметизації
  • готовність до експлуатації
  • Простота монтажу.

Найчастіше використовуються компресорно-конденсаторні агрегати, що складаються з компресора, трубопроводу, конденсатора, електродвигуна, допоміжних апаратів, приладів автоматики та контрольно-вимірювальних приладів.

Холодильні агрегати класифікують за видом холодоагенту (аміачні/хладонові) та температури його кипіння, конструкції компресора (відкриті/герметичні) та способом охолодження конденсатора (повітряне/водяне).

Моноблок - холодильний агрегат, що поєднує в єдиному блоці агрегат і охолоджувач повітря (випарник з вентилятором і піддоном).

Моноблоки зазвичай використовуються для монтажу в збірних холодильних камерах, товщина стін яких не перевищує 12 сантиметрів. Охолоджувач повітря при цьому розміщується всередині камери, а решта компонентів – зовні (див. рис. нижче).

Моноблоки компактні, прості в монтажі та експлуатації та порівняно дешеві. Але їх не можна використовувати при малій площі приміщення, в якому встановлюється холодильне обладнання або відсутність вентиляції.

компресор

Мал. Моноблок поєднує холодильний агрегат та повітроохолоджувач

Спліт-система позбавлена ​​цих обмежень. У ній компресорно-конденсаторний і повітроохолоджувальний блоки монтуються окремо і з'єднані тільки трубопроводами, якими тече холодоагент, і кабелями. Охолоджувач повітря встановлюється в камері, а компресорно-конденсаторний блок - зовні. Це дозволяє позбавитися обмежень по товщині стінки, винести частину обладнання за межі приміщення і навіть будівлі і позбудеться тепла і шуму працюючого обладнання. Така система дорожча і потребує високої якості монтажу.

Мал. Спліт-система складається з компресорно-конденсаторного та повітроохолоджувального блоків, які монтуються окремо.

© "Система 4", Київ, 2012