Бувають такі часи, коли в час пік дуже складно на кухні. Адже багато страв потребують швидкої подачі на стіл, поки вони ще теплі. Кухарі намагаються наперед все приготувати, а потім страву підтримувати в теплому стані. Але не завжди надлишок тепла добре впливає на приготовлену їжу. Тому що вона втрачає свої смакові тонкощі, стає менш поживною, більш сухою і набуває сірого відтінку. Ось саме з цим, Вам допоможе впоратися система Finishing.
Finishing – це ваш спокій. Завдяки ній Ви зможете готувати їжу тоді, коли це Вам буде зручно: за кілька годин до піддачі або за кілька днів. Як же система працює?
Допустимо за день до бенкету, Ви попередньо, в SelfCookingCenter, готуєте м'ясо середньої прожарки. Відразу після смаження охолодіть його, щоб запобігти зайвій тепловій обробці та зберегти смакові якості. А незадовго до подачі за допомогою системи Finishing доведіть м'ясо до готовності в пароконвекціонній печі Rational . Будете здивовані, але м'ясо нічим не відрізнитись від свіжоприготовленого – такий самий колір, такий самий смак, максимально соковите.
Таким чином, контролюється витрата вихідних продуктів харчування, оскільки заздалегідь приготовлені страви можна зберігати у холодильній камері кілька днів, а у вакуумі – ще довше.
Це відбувається за рахунок точного розподілу вологи та тепла у робочій зоні теплового апарату – коригування по точці роси. Тобто, під час процесу вологість регулюється так, щоб не утворився конденсат – з мікроскопічних крапель води створюється захисний шар, який рівномірно покриває блюдо і захищає його від пересихання.
Система Rational Finishing – це не тільки правильно підібраний тепловий режим, це ще й аксесуари, які роблять транспортування страв простим та гігієнічним, а завантаження та розвантаження більш ергономічними.
Види аксесуарів:
- Візок - касета для тарілок - місткість 120 тарілок (до d = 31 см), висота візка - 160 см, легко ковзає по нерівних поверхнях
- Транспортувальний візок - висота візка 69,6 см
- Термочохол – має ізоляційні властивості, за рахунок спеціальних магнітних застібок забезпечує швидке проникнення до страв та підтримку гігієнічності. З його допомогою після обробки Finishing® тарілки зберігаються у гарячому стані до 20 хвилин.
Розглянемо унікальність системи у застосуванні:
Обслуговування гостей на замовлення з «Меню»
Вам вдасться подати велику кількість порцій по À la carte, при цьому приготуючи до приготування невелику кількість персоналу. Від моменту розкладки по тарілках до подачі на стіл знадобиться лише 8 хвилин. Як? Заздалегідь готуйте страви з меню, відправляєте їх у холодильну камеру. А при надходженні замовлення дістаєте охолоджену страву, сервіруєте її на тарілці і відправляєте для розігріву в пароконвектомат , використовуючи режим Finishing. Подача буде здійснюватися на теплій тарілці, а страва матиме свіжий та апетитний смак.
Контролювати обслуговування вам допоможе iLevelControl – при повній готовності подасть сигнал, що настав час виймати страву та радувати гостей.
Обслуговування банкетів
Правильно організуйте роботу, і Ви досягнете успіху. Заздалегідь приготуйте та охолодіть страви. Перед банкетом розкладіть їх по тарілках відповідно до очікуваної кількості гостей. І зберігайте все в охолодженому вигляді на візках-касетах для тарілок. Незадовго до початку заходу ставте візок у камеру і підігріваєте за допомогою системи Finishing. Виймайте з SelfCookingCenter і накрийте візок термочохлом – він підтримуватиме температуру протягом 20 хвилин – цього достатньо для приготування наступної партії та роздачі по столах.

Шведський стіл
Значно спрощується це обслуговування. Попередньо приготовлені страви охолоджуються та зберігаються в ємностях для подальшого використання. У міру потреби все доводиться до готовності за допомогою функції Finishing - завдяки цьому на роздачі страв завжди гарячі.