Компанія Josper SA (Хоспер, Іспанія) є світовим лідером у галузі виробництва закритих печей-грилів преміум класу на твердому паливі. Грилі Josper широко використовуються в ресторанах високої кухні, тапас-барах, брассері та стейк-хаусах.
Конструкція печей
Пекти Josper (піч хоспер, гриль хоспер, гриль Josper) являє собою закритий мангал на підставці у вигляді шафи. Як паливо вона використовує чисте вугілля рослинного походження (найчастіше деревне). Продукти готуються на чавунних ґратах над вугіллям. Жир стікає у спеціальний накопичувач, який очищається у міру наповнення.
Зола збирається у зольний ящик, розташований у закритій підставці під піччю. У днищі печей розташовується повітрозабірник, а у верхній частині – димар.
Усі печі поставляються з комплектом щипців та щіткою з металевою щетиною.
Корпус печей виготовляється із чавуну методом високоточного лиття. Товщина стін печі - 5 см.
Усі печі, за винятком настільних, оснащуються нейлоновими колесами великого діаметру та витяжним парасолькою, а деякі моделі мають ящик для дров.
| 1 - іскрогасник; |
Мал. Печеня м'яса в печі
Тут Ви можете подивитися відео про компанію
Конструкція печі та рекомендації щодо її встановлення:
Переваги печей
Печі Josper поєднують у собі переваги закритих печей та грилів. Продукти готуються при високих температурах, одночасно піддаються копчення і обсмажування. Готові страви виходять «з димком» і мають апетитну хрустку скоринку.
Високі температури скорочують час виготовлення продуктів. Наприклад, курячі стегенця готуються всього за три хвилини (7 кг на двох ґратах), а яловичина (7 кг на двох ґратах) – за шість хвилин. Конструкція печі дозволяє готувати різні продукти на двох ґратах одночасно без змішування запахів. Грати легко піднімаються для розпалювання вугілля та чищення гриля. Їхнє положення щодо вугілля, а також ступінь прожарювання страв може регулюватися. Інтенсивність горіння вугілля також може змінюватися. За це відповідає верхній шибер, розташований на димарі, нижній шибер та колосники. Спеціальна форма ґрат мінімізує потрапляння жиру на вугілля.
Завдяки внутрішній теплоізоляції печі витрачають паливо економніше, ніж звичайні відкриті грилі – у середньому на 40% менше вугілля. Навколо печі немає зайвої спеки, тому кухар може безпечно працювати поруч із нею.
Всі печі Josper відрізняються стильним дизайном, тому вони легко впишуться в будь-яку кухню або зал ресторану, кафе, тапас-бару або іншого швидкого харчування.
Компанія Josper пропонує декілька варіантів оформлення дверей печі:
- чорна або коричнева емаль, хромована ручка;
- нержавіюча сталь, ручка "під золото";
- колір "бургунді", хромована ручка або ручка "під золото".
Мал. Приготування птахів у печі
Варіанти використання
1. Традиційний метод. Він підходить для всіх типів ресторанів, у тому числі для обслуговування a la carte. Продукти можуть готуватися як безпосередньо на ґратах, так і у спеціальному посуді для морепродуктів, яєць, рису тощо.
Варіант 1.
Продукти > Піч > Подача
Обсмажування стейку
Спаржа на грилі
Дорада (морський карась, золотистий спар) у печі
Варіант 2.
Продукти> Посуд>Піч> Подача
Мідії, виготовлені в печі
2. Готування на грилі з наступним вакуумним пакуванням та доготуванням на водяній бані. Продукти готуються спочатку у печі, потім упаковуються у вакуум, готуються на водяній бані, охолоджуються та розігріваються. Цей спосіб дозволяє готувати страви високої кухні або продукти для бенкетів.
1. Для бенкетів
Пекти > Охолодити > Упакувати у вакуум / Готувати на водяній бані > Охолодити > Розігріти
2. Висока кухня
Пекти > Охолодити >Упакувати у вакуум / Готувати на водяній бані > Охолодити > Розігріти
3. Доготування продуктів, упакованих у вакуумі
Продукти готуються у вакуумі (технологія sous-vide), потім охолоджуються і знову готуються – в печі .
Упакувати у вакуум / Готувати на водяній бані > Охолодити > Пекти
4. Гарніри. У печі можна готувати найрізноманітніші гарніри та заготовки для гарнірів.
Один із варіантів приготування гарнірів
Продукт > Посуд >Піч >Охолодити> Розігріти > Подача
Моделі печей
Компанія Хоспер випускає 4 моделі печей, призначених для закладів з різною кількістю місць.
- HJX38 (настільна піч із ґратами 58х34 см). Найменш продуктивна модель, яка добре підійде невеликим ресторанам, кафе, тапас-барам із трьома десятками посадкових місць.
- HJX25 (піч із ґратами 50х51 см). Пекти середньої продуктивності, розрахована на обслуговування ресторану з 70 посадочними місцями. Має кілька варіантів виконання (зі столом, зі столом та підставкою для деко, у настільному виконанні, у настільному виконанні з підставкою для дека, з тепловою шафою та обробкою під сільську піч, з тепловою шафою та обробкою під нержавіючу сталь).
- HJX45 (піч з ґратами 76x51 см). Пекти середньої/високої продуктивності для ресторанів з сотнею посадочних місць. Вона має самі варіанти виконання, як і попередня модель.
- HJX50 (піч з ґратами 76х75 см). Високопродуктивна піч для ресторану з великою кількістю посадочних місць - 150. В наявності ті ж версії - виконання печі, що і в описаних вище моделей.
Якщо Ви хочете купити піч Josper, ми радимо Вам придбати модель із полум'ягасником, наприклад, HJX-45/LC*ACX-P.
Мал. Приготування лобстера у печі
Табл. Моделі печей на твердому паливі
Модель печі | Час роз- | Витрата вугілля на день | Авто- номна робота при 1 завантаженні вугілля | Вироб- дитель- ність за годину | t приготування- | Потужність ність, кВт | Потужність | Макс. потік диму | Монтаж- ня висота | Відстань до залиш- |
близько 25 хв. | 6-8 кг (у середньому) | 7 годин | 25 кг (у середньому) | від 250 ºC до 350 ºC | 2 кВт | 2500 м3/год | 4,7 г/сек. | 85 см від рівня статі | 10 см | |
близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 250 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | - | 10 см | |
(зі столом) | близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | - | 10 см |
HJX-25/L*BC | близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | - | 10 см |
| близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | 55 см | 10 см |
| близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | 55 см | 10 см |
HJX-25/LC*ACX-F (з тепловою шафою, оздоблення під сільську піч) | близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | - | - |
(з тепловою шафою, оздоблення – нержавіюча сталь) | близько 30 хв. | 10-12 кг. (в середньому) | 9 годин | 60 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 3 кВт | 2800 м3/год | 7 г/сек. | - | - |
близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 250 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | 10 см | |
| близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | 10 см |
(зі столом та підставкою для деко) | близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | 10 см |
HJX-45/M (настільна) | близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | 10 см |
(настільна та з підставкою для деко) | близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | 55 см | 10 см |
HJX-45/LC*ACX-F (з тепловою шафою, оздоблення – під сільську піч) | близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | - |
(з тепловою шафою, оздоблення – нержавіюча сталь | близько 35 хв. | 12-16 кг. (в середньому) | 9 годин | 90 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 4,5 кВт | 3200 м3/год | 10,5 г/сек. | - | - |
близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 250 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3200 м3/год | 14 г/сек. | - | 10 см | |
| близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | - | 10 см |
(зі столом та підставкою для деко) | близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | - | 10 см |
| близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | 55 см | 10 см |
| близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | 55 см | 10 см |
(з тепловою шафою, оздоблення під сільську піч) | близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | - | - |
HJX-50/LC*ACX-P (з тепловою шафою, оздоблення – нержавіюча сталь) | близько 40 хв. | 16-20 кг. (в середньому) | 9 годин | 110 кг (у середньому) | від 300 ºC до 350 ºC | 6 кВт | 3500 м3/год | 14 г/сек. | - | - |
Огляд підготовлений фахівцями компанії «Система 4»