пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Холодильне обладнання в барі та ресторані

Холодильне обладнання для барів та ресторанів – це найважливіша складова будь-якого подібного закладу та від правильного його вибору, розміщення та експлуатації багато в чому залежатиме успіх роботи персоналу та рівень сервісу для клієнтів.

Успіх будь-якого бару та ресторану полягає в продуманому підході до організації бізнесу, що включає найменші дрібниці, починаючи від дизайну інтер'єру і закінчуючи правильним підбором персоналу та його навчанням. Одну з ключових ролей відіграє створення системи зручної взаємодії персоналу між собою, з клієнтами, обслуговування та швидкість обслуговування клієнтів. На допомогу такій системі приходить комплексні рішення в галузі оснащення барів та ресторанів сучасним обладнанням, його правильне налаштування та експлуатація. У цій статті торкнемося питання розгляду видів холодильного обладнання для ресторанів та барів, його призначення та експлуатацію.

Почнемо із функціональності. Обов'язковими видами холодильного обладнання для бару та ресторану (для 80 % подібних закладів) є:

  • холодильні вітрини (кондитерські вітрини, вітрини для морозива, морозильні вітрини, середньотемпературні вітрини);
  • демонстраційні холодильні шафи (повнорозмірні або для барних стійок);
  • холодильні столи (опційно: з шафами, що охолоджуються, холодильними ваннами і т.п.);
  • льодогенератори (різних видів та обсягів);
  • холодильні та морозильні камери для зберігання (холодильні та морозильні шафи для зберігання продуктів харчування);
  • морозильні камери (морозильні шафи) шокової заморозки.

Розглянемо кожний пункт докладніше.

Холодильні вітрини для барів та ресторанів

Холодильні вітрини в барах та ресторанах служать для наглядної демонстрації та зберігання таких продуктів як морозиво, кондитерські вироби, напівфабрикати, подрібнені продукти тощо. Вітрини дозволяють створити атмосферу смаку, апетиту та залучати клієнтів до купівлі певних видів продуктів та напоїв. Звичайно, встановлювати повноцінні та повнорозмірні холодильні вітрини в барі чи ресторані недозволена розкіш з погляду займаної площі, та й сенсу в цьому немає. Тому в барах та ресторанах, як правило, встановлюються настільні, барні або компактні моделі кондитерських та середньотемпературних вітрин, з вишуканим дизайном у стиль інтер'єру та максимальною зручністю доступу до продуктів та напоїв. Обслуговування холодильних вітрин повинно проводитись з певною періодичністю, як правило, що встановлюється виробником силами власного холодильника або сервісного центру фірми-продавця.

Холодильні шафи Холодильні шафи для барів та ресторанів

Встановлення холодильних вітрин у барах та ресторанах дуже часто неможливе через відсутність місця, оскільки габарити вітрин дуже незручні для подібних закладів. Але ось холодильна демонстраційна шафа в будь-якому барі та ресторані – це практично норма. Повнорозмірні шафи можуть встановлюватися біля дальньої стінки бару за спиною бармена. У такій шафі розміщують напої для охолодження та ефективної демонстрації. Холодильна демонстраційна шафа в барі – це не тільки зручно та функціонально, а й стильно! Але якщо у Вас місце не дозволяє розмістити повноцінну холодильну шафу - не біда. У продажу є спеціальні барні шафи, що здобули велику популярність за поєднання таких якостей, як компактність, зручність, дизайн та практичність використання. Холодильна шафа для бару може встановлюватись прямо на барну стійку, при цьому забезпечуючи охолодження напоїв, зручний доступ до них та стильність дизайну. Якщо зупинитись на дизайні, то сучасні барні шафи мають зовсім різні конструкції та дизайни, що дозволяє використовувати їх практично у будь-якому закладі. Обслуговування холодильних шаф практично відсутнє і може бути здійснене власними силами у чіткій відповідності посібника від виробника.

Холодильні столи в барах та ресторанах

Холодильні столи

Таке сучасне холодильне обладнання, як холодильні столи, стає все більш невід'ємним елементом кожної харчової організації, оскільки мають масу переваги фактично стали незамінними для обробки багатьох видів продуктів харчування. Холодильні столи встановлюються у робочих приміщеннях, де проводиться обробка продуктів. Сучасні моделі холодильних столів можуть мати такі зручні доповнення до функціональності, як холодильні шафи для зберігання продуктів, а також холодильні ванни для розвантаження, зберігання та обробки продуктів. Обслуговування холодильних столів повинно проводитись з чіткою періодичністю відповідними фахівцями.

Льодогенератори для ресторану та бару

Льодогенератор один з найнеобхідніших і незамінних типів холодильного обладнання для бару та ресторану. Даний пристрій є машиною для виробництва льоду різного об'єму та форми. За формою льоду, що отримується, найчастіше використовують кусковий і лускатий лід, кожен з яких, використовується в залежності від конкретних завдань. Лід у формі кубиків використовують у коктейлях, соках, спиртних напоях і як можна зрозуміти, просто необхідний для будь-якого бару та ресторану. Лускатий лід використовується для викладення морепродуктів, м'яса, овочів та фруктів.

Холодильні та морозильні камери для барів та ресторанів

Зберігання продуктів харчування, напівфабрикатів, овочів та фруктів є обов'язковим завданням для будь-якого закладу громадського харчування. Вам у будь-якому разі нікуди не подітися від холодильників, морозильних камер та від сучасних та дуже зручних рішень – камер шокового заморожування.