пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Макароноварки (паста-кукери)

професійна макароноварка

Макароноварки (паста-кукери) використовуються для відварювання виробів із тіста, у тому числі макаронів, від яких вони і отримали свою назву. У них можна готувати і гарнір, наприклад, рис, овочі, фрукти, яйця, сосиски та тефтелі.

Конструкція

Макароноварка ( паста-кукер ) – вид теплового обладнання для професійної кухні. За своїм конструктивним виконанням вона нагадує фритюрницю. Як і фритюрниця, макароноварка має одну чи дві ванни із нержавіючої сталі. Продукти опускаються у ванну з водою у сітчастому сталевому кошику з термостійкою пластиковою ручкою. Кошик може ділитися на кілька секцій для різних продуктів, які готуються одночасно. Щоб продукти не злиплися у процесі варіння, їх перемішує спеціальний пристрій, вбудований у кошик. Після виготовлення виробів її піднімають з ванни і на деякий час закріплюють над нею, щоб зцідити надлишок води. У складніших моделей професійних макароноварок передбачений автоматичний підйом кошиків з готовим продуктом.

Для підтримки оптимального рівня води у ванній кімнаті використовується кран із проточною водою. Він компенсує втрати вологи, яка випарувалася в процесі приготування або була поглинена продуктами. Злив води з робочих ємностей забезпечує трубка з перфорованим фільтром, що захищає її від засмічення, а піну, що утворюється в процесі варіння, або крохмаль видаляють в спеціальну зону переливу. Більш досконалі в технологічному плані моделі паста-кукерів обладнані системою, яка постачає у ванну очищену воду, та маностатом, що оберігає пристрій від включення за відсутності води.

На передній поверхні макароноварок розташована панель управління, де регулюється потужність, рівень надходження підігрітої води у ванну та інші параметри. Крім цього, у багатьох моделей є датчик автоматичного доливання води, а також контролер максимального або мінімального рівня води у ванні. Температура регулюється за допомогою термостата.

Види макароноварок

За своїм виконанням макароноварки (паста-кукери), як і фритюрниці, бувають:

Підлогові макароноварки, наприклад, FIMAR CPM/30 або Tecnoinox CP70Е7 660335 зазвичай мають високу потужність і продуктивність. Вони підходять для великих ресторанів або кафе із середземноморською кухнею. Макароноварки меншої потужності, такі як Modular 60/30 CPE , FIMAR CP/11 , Kovinastroj EKT – 40 відносяться до настільних моделей і розраховані на роботу в невеликих закладах швидкого харчування з невисокою прохідністю.

За видом харчування:

Джерелом тепла у електричних макароноварок є трубчасті нагрівальні елементи (ТЕНи), у газових - газовий пальник.

Газові макароноварки (паста-кукери) можуть використовувати метан або скраплений газ. Вигляд палива, яке споживає пристрій, зазвичай вказує в технічному паспорті. Звичайно, за потреби професійну макароноварку можна переобладнати і на інше паливо, але це досить складний процес, який вимагає високої кваліфікації фахівця.

Переваги та можливості

професійна макароноварка для ресторану ‚Макарони, спагетті та паста є основними стравами італійської кухні. Незважаючи на простоту, приготування цих страв – ціле мистецтво, яке потребує особливих навичок і високої кваліфікації кухаря. Якщо у Вашому закладі часто доводиться готувати макарони та інші вироби з тіста, краще придбати професійну макароноварку. Професійна макароноварка, яка має кілька секцій, здатна готувати одночасно одразу кілька видів макаронів, а також інші страви (равіолі, пельмені, вареники) практично без втручання оператора – достатньо лише налити у її ванну воду, помістити макарони у контейнер та встановити певний режим роботи. Продукти готуються швидше, ніж у звичайній каструлі, тому час очікування гостя скорочується, а це дуже важливо для будь-якого ресторану чи кафе. Адже якісно приготоване блюдо, яке подано клієнту вчасно, гарантує закладу гарну репутацію та успіх.

Сучасні макароноварки (паста-кукери) прості не тільки в експлуатації, а й у догляді. Нагрівальні елементи (ТЕНи) електричних моделей розташовані на зовнішній стороні конструкції, тому внутрішню поверхню ванни легко мити і чистити. Газові макаронівки теж не вимагають спеціальних навичок і відрізняються високою надійністю.

Виробники та бренди

Оскільки макарони, паста та спагетті – страви італійської кухні, макароноварки виготовляють в основному в Італії. Серед італійських виробників особливо виділяються такі компанії, як BERTO'S SPA (Бертос) , Fimar (Фімар) , Tecnoinox (Техноїнокс) та MODULAR (Модулар) .

BERTO'S SPA пропонує багато макароноварок, серед них - чотири найбільш популярні моделі потужністю від 8 до 30 кВт - Bertos G6CP6 , Bertos CPG80E , Bertos CPG40E і Bertos CPE40 . Найвища потужність у Bertos CPG80E – 25 квт. Ця професійна макароноварка має дві ванни загальним об'ємом 60 літрів та систему для видалення крохмальних відкладень, що утворюються після варіння макаронних виробів.

FIMAR представив поки тільки чотири пасти-кукери - FIMAR CPM/30DM , FIMAR CPM/30M , FIMAR CPM/30 і FIMAR CP/11 . Всі вони, крім FIMAR CPM/30DM, мають одну ванну та середню потужність – від 3, 5 до 10 кВт. Потужність FIMAR CPM/30DM складає 20 кВт.

Асортимент макароноварок від MODULAR помітно ширший – 7 моделей. Вони поділяються на дві невеликі групи, залежно від своєї потужності та місткості. П'ять моделей мають середню потужність від 9 до 11, 8 кВт і об'єм 30-40 л - Modular 70/40 CPG , Modular 70/70 CPE , Modular 70/70 CPG , Modular 70/40 CPE , Modular 60/30 CPE . Вони підійдуть для великих ресторанів та кафе середземноморської кухні. Дві макароноварки Modular 60/30 CPE та MODULAR 65/40 CPE з маленькою потужністю – 3 кВт, та об'ємом від 14 до 20 літрів. Таке обладнання стане гарним вибором для невеликого кафе чи бару.

Компанія Tecnoinox продає тільки макароноварки для підлоги. Зараз у нашому асортименті представлено 11 моделей газових та електричних макароноварок від Tecnoinox різної потужності та обсягу. На особливу увагу заслуговує модель Tecnoinox CP35Е/0 160160 . Вона ідеально підходить для приготування макаронних виробів, рису, ньоки, пельменів, вареників та інших виробів із тіста, а також овочів та м'яса. Висока потужність розігріву у поєднанні з великою глибиною ванни забезпечує швидке та якісне варіння продуктів без утворення піни.

З італійськими виробниками макароноварок намагаються конкурувати компанії з інших країн: Hackman (Фінляндія), Чувашторгтехніка (Росія), Inoksan (Іноксан, Туреччина) та JEJU (Тайвань). За винятком Inoksan, яка представила 8 моделей, всі вони пропонують одну-дві моделі макароноварок.

Огляд підготовлений компанією "Система 4"