пн-пт з 9-00 по 18-00
(044) 228 44 24 Київ, вул. Генерала Воробйова, 13-е
+38 (044) 228-44-24 Зателефонуйте мені

Конвекційна піч

Конвекционные печи
Конвекційна піч забезпечує рівномірне пропікання продуктів завдяки циркуляції гарячого повітря.

Конвекційна піч була винайдена американським інженером Вільямом Максоном у середині сорокових для швидкого розігріву та приготування страв. Перша стаття, що описує цей винахід, з'явилася у червневому номері журналу Popular Science за 1945 рік. У статті наголошувалося на основній перевагі конвекційної печі Максона – здатність розігріти заздалегідь приготовлені та заморожені страви протягом 15 хвилин для швидкого сервірування столу.

Для повноцінної теплової обробки конвекційні печі почали використовуватися значно пізніше – у 60-ті роки. Хоча конвекційна технологія має такі незаперечні переваги як рівномірність прогріву поверхні страви, її використання пов'язане з рядом складнощів, які вирішити виробникам вдалося не відразу. Навіть зараз на форумах любителів домашньої кулінарії можна зустріти суперечливі відгуки щодо досвіду використання побутових конвекційних печей.

Виробники

Конвекційні печі випускають багато компаній. Кожен виробник має свої особливості. Ознайомитись з конвекційними печами різних брендів ви можете з наступних статей: