Промислові водонагрівачі (кип'ятильники) відносяться до найпоширенішого електроустаткування, яке використовується на підприємствах харчування. Кип'ячена та гаряча вода необхідна у всіх ресторанах, барах, кафе та фаст-фудах.
Столові прилади необхідні для більшості ресторанів та інших підприємств громадського харчування та є безальтернативними елементами сервірування.
Гастрономічні пили призначені для розпилювання кісток, заморожених м'ясних брикетів, великих блокових шматків м'яса, а також оброблення риби та рибних напівфабрикатів.
Професійний посуд має бути розрахований на важкі умови експлуатації, тому він виготовляється в основному з металу. Вироби зі скла або кераміки зустрічаються на професійній кухні дуже рідко. Як правило, їх використовують з дозволу шеф-кухаря та для певних спеціальних цілей.
Одним із найнеобхідніших інструментів у закладах громадського харчування є ножі. Види ножів, які необхідні для роботи на професійній кухні, визначає меню закладу. Вибір ножів краще довірити кухареві.
Кухонне начиння потрібне на будь-якій професійній кухні. Вона використовується під час приготування будь-яких страв для змішування, варіння, подрібнення продуктів та суттєво полегшує роботу кухаря.
Настільний посуд важливий для створення атмосфери ресторану, його індивідуальності, і, зрештою, для його успішності. На думку деяких експертів, правильний вибір тарілок збільшує продаж ресторану до 25% без будь-яких додаткових операційних змін.
Для успішної роботи бару потрібна правильна організація підсобної зони, де бармен виконує основні операції з напоями. Барна стійка не тільки повинна виглядати добре, але і бути зручною для бармена.
М'ясорубка (meat grinder, meat chopper, meat mincer) давно стала незамінним інструментом на будь-якій професійній кухні. Вона використовується для приготування фаршу з м'ясної та рибної сировини, подрібнення морепродуктів, нарізки тіста для локшини та спагетті.
Коно-піца (конусна піца, піца в конусі, cono-pizza, konopizza) з'явилася зовсім недавно, і вже встигла стати однією з наймодніших страв у сегменті фаст-фуду. Її основою є стаканчик з тіста у вигляді конуса, який заповнюють різноманітними солодкими чи солоними начинками та запікають у конвекційній або ротаційній печі.
Професійні соковижималки розраховані на велике навантаження в порівнянні з побутовими і при цьому мають більшу надійність і міцність, великий час експлуатації. Всі деталі виготовляються із виключно міцних матеріалів, включаючи нержавіючу сталь, а двигуни розраховані на тривалу безперервну роботу.
Хліборізки (хліборізальні машини, bread slicers, bread slicing machines) використовуються в кафе, ресторанах, фаст-фудах, пекарнях та їдальнях для швидкого та акуратного нарізування різних видів хліба порційними скибочками.