Кондиціонери в будинку досі вважаються символом спроможності господарів – використовувати цей прилад у побутових цілях тривалий час вважалося ознакою буржуазності.
Шокове охолодження – швидке зниження температури продукту чи страви до +3ºC чи нижче у спеціальному холодильному устаткуванні – бласт-чиллері (шафі шокового охолодження). Шокова заморозка передбачає швидке заморожування продукту або страви шляхом зниження його температури до -18ºC або нижче у шок-фризері (шафі шокової заморозки).
Бар або ресторан з пивом на розлив забезпечуватимуть ваших гостей і клієнтів хорошим пивом, а все – гарним прибутком лише поки обладнання для продажу пива буде в повному порядку і працездатне. У деяких випадках доводиться бачити, що пиво з крана занадто сильно піниться або навпаки, майже повністю позбавлене піни та бульбашок.
Традиційні піцерії, ресторани великих мереж та невеликі приватні кухні маленьких сучасних піцерій потребують різних типів кухонного обладнання. У кожному з цих типів закладів HoReCa використовуються різні типи комерційних печей для піци відповідно до вимог їх концепцій та їхньої клієнтури.
Різний наплитний посуд вимагає різного догляду в залежності від матеріалу, з якого він виготовлений. На професійній кухні зазвичай використовується наплитний посуд з нержавіючої сталі, алюмінію та чавуну.
Сервірування столу не обійдеться без необхідних столових приладів. Що б ви не готували для відвідувачів вашого ресторану - романтична вечеря, легкий сніданок, обід, бізнес-ланч або офіційний банкет - у будь-якому випадку той чи інший комплект столових приладів необхідний.
Більшість ресторанів, магазинів та інших закладів громадського харчування, в яких відвідувачам надається можливість винесення страв, використовують для цього одноразові переносні контейнери. Якщо ви хочете купити одноразові контейнери для страв на винос, то при цьому необхідно враховувати такі характеристики, як склад матеріалу, розмір та конструкція.
Якщо з тих чи інших причин для обслуговування не може використовуватися багаторазовий посуд з порцеляни або інших матеріалів, можна застосовувати посуд із пластику, паперу, пінопласту та навіть біопластику. Одноразовий посуд використовується для подачі страв у багатьох фастфудах, точках швидкого харчування та для кейтерингу – організації виїзних заходів, у т.ч. пікніків, банкетів на природі та ін.
Барне скло дуже різноманітне оскільки в барах подають різні напої. Існує безліч типів кухлів, келихів, фужерів та іншого посуду для кожного з напоїв. Від форми келиха залежить, з якими смаковими рецепторами стикається напій насамперед.
Прибирання підлоги приміщень підприємств громадського харчування потребує набору інструментів, які завжди мають бути під рукою. У цій статті наводиться приблизний перелік клінінгового інвентарю для миття підлоги, який необхідно придбати, та витратних матеріалів для нього.
Нейтральне устаткування приймає він основне навантаження під час роботи магазину чи підприємства комунального харчування. Від грамотного вибору нейтрального обладнання залежить не тільки якість приготовленої їжі та швидкість її приготування, а й імідж ресторану чи кафе.
При виборі професійного водогрійного обладнання для кухні ресторану або кафе (водонагрівач, чаєраздатчик і кава-роздавальник) слід орієнтуватися, перш за все, на його обсяг його бака та продуктивність.