Льодогенератор - прилад, затребуваний у кафе та ресторанах. Призначений для приготування та подальшого зберігання харчового льоду різних форм та розмірів.
Завжди потрібно пам'ятати про деякі особливості роботи з подібною технікою, щоб продовжити термін служби та виключити швидку поломку. Наприклад, якщо мова про завантаження та розвантаження страв, то тут апарати не розраховані на перевантаження. Вони мають певний обсяг, прописаний специфікаціях. Порушуючи, ви погіршуєте ефективність обробки та якість кінцевого продукту.
Лід і льодогенератори використовуються в різних галузях. Кубиковий лід використовується в ресторанах для сервірування деяких страв, а також для подачі шампанського та охолодження багатьох напоїв. Лускатий та гранульований лід використовується для охолодження продуктів та страв у вітринах та приготування м'ясного фаршу. Для кожного виробництва використовується свій тип льоду та пристроїв для його виробництва.