Якщо для невеликого кафе або бару цілком достатньо невеликої посудомийної машини, яку зручно встановити поруч із раковиною, то для великого ресторану доведеться встановлювати потужну купольну машину.
Будь-яке підприємство харчування стикається з необхідністю миття посуду. Висока чистота посуду має велике значення при приготуванні продуктів, їх зберіганні, для гарного сервірування страв та забезпечення санітарних норм на підприємствах харчування.
Не секрет, що риба та всілякі страви з неї є особливими продуктами і вимагають правильного зберігання, а отже, і обладнання потрібне специфічне, здатне забезпечити оптимальні умови для зберігання таких страв, розморожування та подальшої теплової обробки.
Щоб процес охолодження був швидким та безпечним, необхідно спеціалізоване обладнання. Шафи швидкісного охолодження та заморожування страв призначені для вирішення цієї проблеми.
Спектр холодильного обладнання, затребуваного на сучасній професійній кухні, дуже широкий. Це і збірні холодильні/морозильні камери із сендвіч-панелей, і вертикальні холодильні/морозильні шафи, горизонтальні холодильні/морозильні прилавки, холодильні вітрини, модулі ліній роздачі, льодогенератори та агрегати швидкісного охолодження та заморожування.
Провідні зарубіжні технології, у тому числі низькотемпературна теплова обробка їжі, були успішно освоєні вітчизняними ресторанами. Різні складні процеси, що відбуваються на сучасній кухні, потребують комплексних рішень, що забезпечують оптимізацію та ефективність праці в будь-якому закладі громадського харчування.
Нова технологія включає і делікатну розморозку продуктів, і різні методики їх теплової обробки, і швидкісне санітарне охолодження, і подальшу регенерацію страв.
Існує кілька способів забезпечити підприємство харчування свіжою випічкою. По-перше, організувати власне мінівиробництво хлібобулочних виробів, яке дозволяє запропонувати клієнтам свіжоспечений хліб, приготовлений за оригінальними рецептурами.
На сьогоднішній день Winterhalter – це комплексні системні рішення в галузі водопідготовки, посудомийних машин та аксесуарів, а також відома у всьому світі фірма, яка виробляє посудомийне обладнання для скляного посуду.
Тільки чітко налагоджений механізм здатний якісно функціонувати. А ресторан і є не що інше, як система. При виході з ладу однієї складової заклад може втратити прибуток і своїх клієнтів.
Діяльність підприємств торгівлі та громадського харчування суттєво ускладнилася б без використання холодильного обладнання. Лише воно допомагає зберегти продукти свіжими протягом багато часу.
Скільки знаєте видів холодильного обладнання? Напевно, багатьох це питання змусить замислитися. Хтось назве домашній холодильник, магазинну холодильну вітрину і, подумавши, додасть до списку морозильну камеру та сумку-холодильник.