Для ресторанів компанія Sirman розробила та випускає овочерізки, куттери, м'ясорубки, блендери (занурювальні міксери), картоплечистки, терки для сиру та шафи шокової заморозки. Нижче наведено перелік та опис лінійок та моделей цього обладнання. У ресторанах та інших підприємствах комунального харчування застосовуються також слайсери Sirman, яким присвячена окрема стаття.
Вафельниці дозволяють готувати різні вироби з тіста, від повітряних бельгійських вафель до різних заготовок для кондитерських виробів - кошиків і склянок під фрукти, морозиво або крем, а також бісквітну основу для тістечок.
Супник служить для короткострокового зберігання перших страв - бульйонів, борщів, юшки, розсольника, грибних, овочевих та солодких супів.
Рисоварка - незамінний атрибут будь-якого ресторану східної кухні. У ній рис не підгоряє, зберігає свої корисні властивості та виходить смачним та розсипчастим. Із такого рису легко сформувати суші, роли або приготувати гарнір для інших страв.
Макароноварки (паста-кукери) використовуються для відварювання виробів із тіста, у тому числі макаронів, від яких вони і отримали свою назву. У них можна готувати і гарнір, наприклад, рис, овочі, фрукти, яйця, сосиски та тефтелі.
Млинці – одна з національних страв української кухні, яка ніколи не втрачає своєї популярності. Традиційні млинці з медом, сиром або м'ясом, млинці-конвертики з варенням, ікрою, зеленню, овочами, грибами та іншими начинками – вони незмінно користуються попитом у закладах швидкого харчування. Приготувати по-справжньому смачні, рівномірно просмажені млинці у великій кількості допоможе професійна млинця.
При виборі сковороди необхідно орієнтуватися кілька основних критеріїв, серед яких - її потужність, функція регулювання нагріву (ручне чи автоматичне), матеріал робочої поверхні та її товщина, країна виробництва устаткування.
Сковорода – незамінне обладнання для будь-якої професійної кухні. Вона призначена для смаження, гасіння, запікання, пасування, приготування рагу та приготування продуктів на пару. Хороша сковорода не лише полегшить роботу кухареві, а й покращить якість будь-якої страви.
Якщо Ви хочете купити професійну фритюрницю, слід орієнтуватись на кілька основних характеристик. Звичайно, з урахуванням того, які засоби Ви маєте.
Страви, приготовлені у фритюрі, вже встигли стати невід'ємною частиною меню фаст-фудів, ресторанів та кафе. Готувати таким чином можна не тільки звичну картоплю фрі, а й птицю, овочі, м'ясо, рибу, вироби з тіста та деякі фрукти. Для цього використовуються професійні фритюрниці.
Конвекційні печі Unox застосовуються для випікання кондитерських та хлібобулочних виробів. У них використовуються самі (не всі) технології, що і в пароконвектоматах Unox лінійок Lux.
Конвекційна піч забезпечує рівномірне пропікання продуктів завдяки циркуляції гарячого повітря. Конвекційна піч була винайдена американським інженером Вільямом Максоном у середині сорокових для швидкого розігріву та приготування страв. Перша стаття, що описує цей винахід, з'явилася у червневому номері журналу Popular Science за 1945 рік. У статті наголошувалося на основній перевагі конвекційної печі Максона – здатність розігріти заздалегідь приготовлені та заморожені страви протягом 15 хвилин для швидкого сервірування столу.